fredag, november 12, 2010

Vinnaren er kåra

Den heldige vinnaren av gavekortet frå Sam og Sofie vart søte Marten med bloggen Strikktakk.
Eg gjorde det enkelt og brukte Random.org til denne trekninga, og fekk altså opp nummeret 22, då eg spurte etter eit tilfeldig tall mellom 1 og 118. Marten skreiv kommentar 22 og her er det ho skreiv:
Her var det utrolig mye fint å velge mellom! Det hadde kanskje blitt en lilla fløyelstopp fra Tina Wodstrup til lille snuppa :D


Ellers syns eg faktisk at det var veldig trist at gleda over å skulle arrangere ein give away skulle bli oppfatta som om eg støttar grusom pelsoppdrett. Kjære Trine (som har lagt igjen heile fire kommentarar over kor skuffa ho er over meg) du får sende meg ein e-post dersom du har meir på hjerta. Dette var ikkje meint som noko reklameinnlegg, eller som ein kampanje for JA TIL PELS. Men ein give away fordi eg hadde lyst til å gleda nokon som var så heldige å få vinne gavekort på 500 kr.

God helg!

23 kommentarer:

Fotograf Trine Bjervig Tønsberg Vestfold sa...

Gratulerer så masse til den heldige vinneren!!

Shus sa...

Gratulera til vinnaren. Og eg fekk vondt inni meg når eg leste kva du vert beskulda for. Du er ei av dei i blogglandia som eg verkeleg synst gjere alle dei rette tinga, og aldri støtar nokon. Du vel ut gåvene dine med omhu etc. Forset slik du, Linda. Eg elskar bloggen din. Og alt du lagar. Eg er mållaus. Ha ei fin fin helg! Her i Kvinnherad regnar det, men inne har vi stearinlys og fyr i ovnen.

Klem frå Solveig

RomantiskRetro sa...

Gode Linda.
Jeg kjenner deg ikke så godt, men jeg har lest nok her inne til å forstå at du er ett GODT mennekse!
Du har varme og omsorg for deg, dine og dine bloggvenner.
Jeg kan forstå at du opplever det trist at du har fått slike kommentarer til din giweaway. Det er vondt når noen mener noe negativt om det vi gjør i beste mening, og for at mennesker skal bli glade.

Og jeg er enig med Trine i at pelsproduksjon er en stor uting, og en absolutt unødvendighet. Men jeg tror også at du antagelig ikke hadde det i tankene, da du annonserte denne gaven. Og jeg tror deg virkelig når du sier du er mot pels.

Negative kommentarer passer nok best på mail. Da er det lettere å ha en konstruktiv dialog.

Håper du ikke har blitt såret på grunn av dette. Og om du ble, så vit at din giverglede og blogglede lyser igjennom det hele. Du vil spre glede og gaver.

Håper du får en fin fredag og helg. Ta vare på deg selv.

Klem fra An-Magritt

Mie sa...

Gratulerer til den heldige vinneren :) *♥*

renate sa...

Flotte kommentarer her, støtter deg:)

Mens livet leker... sa...

Min støtte har du også, fine kommentarer, og bloggen din er SUPER!!! Gleder meg alltid til neste innlegg =)

Anonym sa...

Litt naiv, er vi, den "gode" feen?

Utrolig naivt å poste et bilde av en skinnlue, for å i samme slengen reklamere for butikken som selger disse skinnluene, for deretter å framstille seg som overrasket over at give awayen blir oppfattet som uttrykk for at man ikke er imot pelsoppdrett. Hvor tror du pelsen fra lua kommer fra, egentlig? Støtter du salg av pels, støtter du pelsdyrnæringa. Velkommen til den virkelige verden, som består av mer enn interiør og bleieskift.

Anonym sa...

Hvem er naiv? Før i tida.... hva måtte folk gjøre for å ha noe på kroppen? I dag sverger vi til fabrikklaget bomullstøy og syntetiske varianter. Hvor mye forurensning tror dere "pelsdyr fanatikere" at disse fabrikkene har spydd ut? Hvem tror dere jobber på disse veveriene? Luselønn og barnearbeid? Galt uansett hvor man snur det. Har dere ikke noe positivt å si kan man holde munn, og ta diskusjonen i et anna forum enn dette? Flott blogg Linda!Stå på! Hilsen Trine....med pelslue... fysj og fysj.

trine sa...

Kjære Gode Fe
Hvis du føler deg bedre ved å gjøre "litt narr" av antallet kommentarer jeg la inn så velbekomme:) kommentarene var 2stk,i to forskjellige kommentarfelt,av den grunn at fra i-phone på en flyplass-uten briller-blir ett trykk fort til to,en annen ting er at jeg ikke alltid kommer inn på google kontoen min og selv om du kan se hvor "anonyme" kommer fra-og ikke så mange kommer fra samme sted som meg:)-så kan ikke andre se det og selv om jeg ikke har blogg m bilde og navn så er det en måte å legge igjen et litt tydligere spor på.
Det er vel ikke egentlig jeg som har tatt fra deg gleden ved denne give awayen? Du hadde vel gitt blaffen i det jeg skrev hvis du mente det var noe tull? Tror du egentlig gremmes litt over at du har gjort denne "tabben".
Men for å referere til en klok bjørn,Gjort er gjort og spist er spist.
Din fantastisk inspirerende blogg vil uten tvil fremdeles være en av mine favoritter og jeg er overbevist om at jeg aldri vil se bilde av dine barn i pelslue,ikke fordi du gjør det for å "glede" meg eller andre men for din egen del.
Ønsker deg en strålende dag
Med vennlig hilsen Trine

EN GUL KNAPP sa...

Pelsen som Petit Nord bruker er biproduksjon av matindustrien. Dyrene er ikke slaktet for pelsen sin del. Man kan lese mer om Petit Nord sine etiske retningslinjer her:

http://www.petitnord.dk/documents/28.html

SamogSofie sa...

Takk til En gul knapp som kom meg i forkjøpet med retningslinjene til produsenten det her er snakk om :)
Ingen av oss liker grusomheter verken mot barn eller dyr!

Anonym sa...

Ja, la oss helder snakke om hvordan det var før i tiden. For dette er jo voldsomt relevant for samfunnet anno 2010. La oss også ta negative kommentarer og elementær samfunnsopplysning pr epost - ja, la oss ta alt som kan minne av kritikk på epost. La oss stikke hodet i sanden og heller kjøpe mere ting, kjøpe ditt, kjøpe datt, kjøpe pelslue FORDI vi allerede har kjøpt syntetiske luer. Interiørbloggere synes å stille i en egen kategori hva angår strutsementalitet og materialistiske holdninger.

Mvh Benedicte

Anonym sa...

"Pelsen som Petit Nord bruker er biproduksjon av matindustrien. Dyrene er ikke slaktet for pelsen sin del."

Det var jo godt å høre. Men hvem sier at matindustrien er bedre enn pelsindustrien mtp. dyrenes velferd? Noe sier meg også at innehaveren av denne bloggen var uvitende om dette før vedkommende postet bildet av pelslua. Det gjelder å ha hode og hjerte med seg når man skal drive reklame for produkter på egen blogg. Folk ser et bilde av en pelslue, og får de ikke tak i originalen produsert med "biproduksjon av matindustrien) (...), kan det hende de kjøper en lignende lue som er et resultat av direkteproduksjon fra pelsindustrien.. Sic.

Mvh Benedicte

trine sa...

En siste hilsen om dette tema.
Det jeg hadde tenkt til å avslutte med er akkurat det Benedicte skriver i sin merk:SISTE kommentar så da behøver ikke jeg å gjenta det,takk Benedicte.
Dessverre så har jeg blitt så kynisk med årene at jeg ikke tror så altfor mye på såkalte garantier fra produsentene heller,det er mulig den selskinnslua kommer fra en sel som døde av infarkt på Grønland som også ble brukt til lapskaus og at all kaninpelsen kommer fra frittgående kaniner som blir slaktet på en svært human måte og også blir servert som middagsmat.......men jeg tviler dessverre,og er man i tvil så ikke kjøp synes jeg.
Det er så mye snusk og lureri at enten så får vi være ærlige og si at det dr.....vi i,jeg liker den lua, eller så får vi greie oss uten. Popularieten av disse plaggene vil føre til kopier som ikke prøver å late som om de er "stuerene" og det er vel IKKE ønskelig.
Takk for meg,
Trine,struts(innimellom) og materialist

ps Klart du er et godt menneske Linda, "over middels" -kjært bloggeruttrykk-er mitt inntrykk:D

Marten sa...

Johoo! Tusen takk for gavekortet! Jeg er superglad for å ha vunnet! Nå blir det en ekstra julegave til snuppa!

Ha en super helg!

Anonym sa...

Hei

Gratulerer til den heldige vinneren! Veldig hyggelig med Give Away, men jeg må medgi at også jeg reagerte på pelslua. Synes alle bør støtte oppunder et forbud mot pels. I 2010 bør ingen dyr settes i bur og lide for at vi skal fjonge oss. Pels er forkastelig, rett og slett...

Mvh
Therese

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Linda! Tusen takk for hyggelig hilsen:))) Det er alltid like hyggelig når du "legger igjen spor" ...

Men i alle dager?! Hva foregår her inne! Er dette takken?! Vet du; hev deg HØYT over det, vennen:))

STØRSTE klemmen
Anette:)

Anonym sa...

Heisann. Herr Fe her. Jeg holder meg ikke for god for litt debatt, I love it ;o). Jeg ville bare lufte litt kritikk mot kritikken p.g.a. denne lua. Først og fremst: Verken jeg eller Linda er for oppdrett av villdyr som rev, mink, eller ulv for den saks skyld, for å lage pelsprodukter. Når det gjelder kanin, så er kaninen et tamdyr, og det er ikke mer dyreplageri å ha kaniner i bur enn kyr i fjøset. I så fall ville minst tre 9 ni år gamle jenter her i gata vært reinspikka dyreplagere... Og til deg som skrev: "Men hvem sier at matindustrien er bedre enn pelsindustrien mtp. dyrenes velferd?" - så, ok, da regner jeg med at du er vegetarianer (noe annet ville jo vært ulogisk), men det er ikke vi. Ha en fortsatt fin kveld. Mvh Øyvind / herr Fe

Anonym sa...

Hehe, hva var det jeg sa. Heve seg høyt over hva? Det er jo så viktig å heve seg over ting, man skal for all del ikke ta til seg kritikk. Og takken for hva? Skal man takke og bukke i øst og vest overfor denne bloggedama som ved første anledning ser sitt snitt til å ikke granske seg selv, men syte over at Trine (?) skrev "heile fire kommentarar"? Hersketeknikk, manglende evne til selvkritikk OG ukritisk reklame på egen blogg. Noe å heve seg over ja.

Idag var første og siste gangen jeg er innom denne bloggen her, etter tips fra venner om at det ble reklamert for pels.

Mvh Benedicte

trine sa...

Til Øyvind
Flott at du engasjerer deg,anbefaler å surfe litt på kaninoppdrett,har lite til felles med kjælekaninen som bor i rekkehushavene:)
Synes heller ikke du kan sammenligne med kuer på båsen da disse primært holdes for melk og kjøtt produksjon,noe som for oss ikke vegetarianere er greit.Mange "kjøttetere" er de siste årene blitt mer og mer kritiske til kylling produksjon feks. vi betaler gjerne litt mer når vi vet at kyllingfileten har hatt et frittgående "lykkeligere" liv. Da blir det jo litt "teit" å ta på seg" denne lua" når vi går til butikken for å handle våre "lykkelige" kyllinger og frittgående egg.
Du må heller ikke glemme at det blir produsert og eksportert store mengder kaninpels fra Asia og Øst Europa og vi kan vel bare forestille oss den sjarmerende burtilværelsen dyrene har der før de blir flådd-døde og levende.

Fra etiskforbruk.no:

I en e-post til Dyrevernalliansen beklager KK at de har vist kaninpels i en moteserie i bladet, og tar til etterretning at kaninpels inngår i kategorien "burdyr".

Dårlige forhold for oppdrettskaniner

Kaninpels er den raskest ekspanderende pelsproduksjonen internasjonalt, og er sterkt kritisert for dårlig dyrevelferd.

Kaniner oppdrettes på samme måte som andre pelsdyr, og holdes i trange bur hele livet. Kaninpels er ifølge Dyrevernalliansen ikke et biprodukt av kjøttproduksjon slik mange tror.


Med ønske om en fin søndag
Trine

Tante sa...

Å herregud! Hva med reinsskinn, saueskinn osv.

Anonym sa...

Hvorfor har det seg slik at man finner gratisreklame for pelsdyrindustrien på denne bloggen?? Dere er tydeligvis ikke vegetarianere. Men dere er tydeligvis heller ikke opplyste mennesker lik flertallet av er blitt; dvs. motstandere av pelsdyrindustrien. De fleste mennesker får med seg budskapet som har preget media i en årrekke nå. Man har ikke opplevd like stort fokus på dyrevelferd innen matindustrien, selv om forholdene også der er kritikkverdige. I det minste forventer man at folk holder seg oppdaterte mht. den informasjonen som publiseres i massemedia mht. dyrs velferd. Så altså ikke for innehaver av denne bloggen.

Spytt inn litt mer penger og kjøp den råkule skinnlua (les: nisselua), dere.

Denne bloggen har lengte tapt seg i mine øyne, men når innehaveren framstår som såpass lite oppegående, respektfull og lite ydmyk for kritikk, blir jeg lite lysten til å komme tilbake hit. Det finnes så mange andre blogger å besøke. I det aller minste synes jeg den oppdiktede feen burde ha vett og forstand til å fjerne oppfordringen om å kjøpe skinnlua. Herregud, blir helt matt jeg!

Vibeke

trine sa...

Ta et standpunkt i alle fall! Ikke bare fyll på med mange mange "koseinnlegg" så luemonsteret forsvinner ut av siden og over i eldre innlegg haugen.

Og til deg Tante.....vet ikke om du leser aviser og ser nyheter,?? Noe har tydeligvis gått deg hus forbi,..Her er det snakk om pelsdyr oppdrett,det betyr enkelt nok at alle disse dyrene blir holdt i trange bur helt til skinnet deres er "modent,så blir de slaktet og resten av dyret kastet,altså avlet opp så vi kan pynte oss. Du som finnmarking vet vel bedre enn noen hvordan reindrift fungerer og hvordan ALT av dyret blir brukt. Først og fremst til mat,skinnet er et biprodukt.

Trine-nok en gang

Related Posts with Thumbnails