lørdag, november 13, 2010

Eit sørgjeleg syn


I sommar brukte me masse tid og pengar på å fikse bakhagen. Me leigde ein snekkar til å byggje ein stor platting/terasse og ei herleg trapp ned frå altandøra. Me bygde leikehus til småttisane, og me dyrka i plantekassar. Hagen var så langt i frå perfekt som den kunne komme, men den var koseleg. Mykje gjenstod før alt var slik me ville ha det, men likevel... All innsats til inga nytte. 


I dag ser hagen heilt tragisk ut. Me fjernar alt me kan ta vare på, slik at gravemaskinane og lastebilane kan ta seg til rette. Ei einsleg lita rødstrupe som har budd i hagen vår kvar vinter, ser like trist ut som meg.

 Eg fekk aldri tatt skikkelege bilder av plattingen og trappa, de kan berre så vidt skimte litt av den på bildet over. Nå ser det nemleg slik ut utfor altandøra:


Slangen som går inn gjennom ventilen er vår midlertidige vanntilførsel frå ein nabo sin utekrane. Alle hellene og lecablokkene støtta opp under plattingen. Gravemaskinane nærmar seg faretruande, og det gjer rekninga for gildet også. Siste ord er ikkje sagt i saken, men det ser ut til at alt må dekkast av oss sju partar som er beramma av lekkasjen. Og prislappen er anslått til å nærme seg millionen...Fortvilandes og frustrerandes.

Me kan velgje kva dekke me vil ha her bak etter at røyrutskiftinga er ferdig. Tidlegare har me måtta bære plenklypparen gjennom huset for kvar gong me skal slå graset her bak. Me vurderer derfor nå  å legge singel. Og plante i store krukker og kar. I tillegg til at plattingen og den fine trappa kjem opp igjen. Leikehytta skal gravemaskinføraren prøve flytte til hagen på framsida. Kanskje stikk eg heim frå jobb og knipsar bilder når den er i svevet ein dag ;)

Dei fleste er vel ferdige med å tenke hage for dette året, men har du gode forslag/synspunkt vert eg hoppandes glad :)

Ha ei fortsatt fin helg!

36 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Nei og nei, så utrolig kjedelig! Vi har måtte grave opp hagen ikke mindre enn tre ganger av samme grunn, men som plaster på såret har vi nå fått en diger terrasse:-) Men det er bare så frustrerende når det står på, i tillegg til den økonomiske belastningen. Håper alt ordner seg til det beste for dere.

Synes det høres ut som du har fine planer for hagen, jeg, men jeg er veldig glad i skiferheller, så kanskje jeg ville valgt det istedet for singel. Masse lykke til ihvertfall!

KLem

Den gode feen sa...

Hei Barbro og takk for kommentar. Tre gonger? (!) Huff, det hadde eg rett og slett ikkje takla... Stakkars dåko. Nesten litt røyst i at andre har opplevd det samme. Eg elskar skifer eg også, men kjem det ikkje ofte maur og anna spetakkel då? Hi hi, ikkje så begeistra for maur altaå ;)

God klem frå Linda

MøbelPøbel sa...

Uff..for en trasig situasjon å være i..har desverre ingen tips her, men håper dere klarer å holde motet oppe. Du er en driftig sjel, så jeg tviler ikke et sekund på at dette skal gå bra:))

Elisabeth, innerst i veien sa...

Huff ja, dette var et sørgelig syn. Har dessverre ingen gode råd, bare medfølelse. ☺

EN GUL KNAPP sa...

Vi har singel rundt hele huset. Arild bygget en stor platting og urtekasse oppå mesteparten av det som var av plen, med en gressflekk på hver side til bærbusker og epletrær. Greit å slippe å slå så mye plen (særlig siden både jeg og småen har pollenallergi! ;) ), men det er noe slit å luke det som vokser opp av singelen. Vi vil ikke spraye gift, både pga småen og pga grunnvannet.. Hadde vi skulle gjort det selv (var slik da vi flyttet inn), haddde vi lagt en matte under for å slippe lukingen. Singel er jo mye billigere enn feks skifer, men man slipper det samme lukeproblemet som vi har.

Thea

Whitebite sa...

herlighet så trist!
hvor der det dere bor hen egentlig?
Det graves og graves i Stavanger by. Spesielt rundt her vi bor (nær sentrum), og det har vært til stor frustrasjon flere ganger.. Men når jeg hører om det som har skjedd dere har jeg jammen meg ikke noe å klage over!
klem♥

Pust inn-pust ut. sa...

å nei så trist, både med tanke på det økonoiske og alt arbeidet dere har lagt ned i hagen.
Du får se det positive i det, nå har dere anledning til å "redesigne" hele hagen og få den helt perfekt i løpet av våren!

Håper lekehuset tåler svevet, for det lekehuset er bare helt nyyyydelig!!!

Torill sa...

Dette var eit trist syn. Alt kan jo ordnast igjen sånn reint praktisk, kjem tid kjem råd heiter det. Men undrer meg på : Får ein ikkje sånt noko att på forsikringa ? (Av og til undrer eg meg på kva ein skal med forsikring...) Ynskje doke lukke til og håper på gode løysingar både praktisk og økonomisk !

Hyttehuset sa...

Fy søren kor kjedeleg slikt er. Men når du veit at standarden på røyra er dårleg, er det jo ei trøst å fornye dei til tipp topp.

Eg meiner å ha lese at det finst eit gruslag som mauren ikkje trivst i, ei grovare sortering. Eg hugsar ikkje namnet på denne, men det kan du jo evt. sjekke om du vil ha skifer. Skifer er reint og fint. Det synest eg også singel er, men om dette er ein uteplass med barfotspringing, kan det lett bli hemmande for ungane.

Då me ordna hagen her hos oss for nokre år tilbake, la me singel på området bak huset for å avgrense mengden plen. Det har me aldri angra på. Me la duk under, og har vel fram til no luka tre eller fire tustar med ugras. Og på den singelen ligg det heller til å gå på.

Vil de ha plen, kan de eventuelt vurdere å kjøpe inn ein plenklippar til, he he. Eg er sikker på at de finn ei knallgod løysing, og gler meg til å lese kva det blir.

Lukke til med arbeidet!

Fru Fly * Heidi sa...

Ojojoj, stakkars dere. Skjønner godt at dette føles utrolig trist og ergerlig. Økonomik er det kjipt, men også følelsen av å få 'rotet' til og ødelagt alt dere har jobbet sånn med!:( Jeg skjønner at det kan friste med singel eller noe annet enn gress, men jeg ville hatt gresset. Vi har to 'hager' med belegningstein på begge sider. Og det blir så grått uansett hvor mange potter og planter jeg prøver å få til å klatre oppover. Jeg lengter veldig etter gress, men vet ikke om du vil det. Det er vanskelig når dere først har anledningen til å skifte. Håper arbeidet ikke tar for lang tid i hvert fall og at dere får noenlunde orden der snart. God søndag til deg og dine, Linda! Klem fra Heidi
PS. Oppgitt over noen av kommentarene på giveawayen din under her. Blås i de, ok?

Nina sa...

Sender bare en god klem jeg - og sier at det ordner seg alltid for snille jenter.....sånn etterhvert.

beate sa...

huff, så leit linda!
skikkelig kjipt å måtte begynne på nytt!
p.s lekestuen til barna er suuuperfin!

lykke til!

klem beate

Ida Victoria sa...

Uff, så ergelig. Lykke til med hele greia - det blir vel bra til slutt :)

KATE ♥ sa...

Sender min medfølelse

Fire Hjerter sa...

Huff så kjedelig. Føler virkleig med dere.
Tror jeg hadde gått for litt gress igjen. Synes det blir litt hardt og kjedelig med bare grus. Hva med å kjøpe en ekstra gressklipper som dere kan ha stående på den siden av huset. Så slipper dere å bære den andre gjennom huset.
Uansett lykke til. Man får som noen sier se på det som en mulighet til å få det enda finere.

Shy sa...

Trasig! Eg følgde med på prosjekt dukkehus i sommar, og det vart veldig fint. Singel er reint og fint, men vondt for små føtter å gå på...

Synnøve sa...

Jeg føler med dere - så utrolig trist!

Moccamamma sa...

Au da! Trasig å måtte grave opp hele hagen, og sitte igjen med regninga. Håper du får igjen godt vanntrykk til jul :)

Om hageplanene tenker jeg at gress er godt å gå på for små barneføtter, mens singel kan være lekkert å se på. Jeg ser at du har hekk, og tenker at du kanskje må dekke til singelen når du skal klippe den, for å slippe så mye rakejobb for å plukke opp rusket. Selv synes jeg det er vanskeligere å rake bjørkeløv fra singelen enn fra gresset om høsten. Og alt løv og plantedeler som blir liggende blir til mold som igjen gir grobunn for ugress, selv om du har duk under.......Men, jeg har ikke mye greie på hagearbeid, altså, utover å slå masse plen, og dårlig samvittighet for at jeg burde luket mer ugress og rakt mer løv fra singel uten duk under :)

Ønsker deg lykke til med gravejobben, og håper det på en eller annen måte kommer noe godt ut av "elendigheta" :)

Hilsen fra Moccamamma

gult hus i svingen sa...

sørgelig syn,Linda. Så koselig det var i bakhagen deres:) Men fortvil ikke,med din kreativitet og ditt pågangsmot blir det minst like bra igjen:) Singel høres flott ut, synes jeg:)
Den økonomiske belastningen må være det som er verst, hvis dere ikke har mange penger da?

Forstår godt dere er frustrert, men det ordner seg vel på ett vis:)
Døndagsklem fra Trine:)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Huff så leit å få ødelagt den nydelige hagen :( Veldig ergerlig! Lykke til med rekonstruksjonen. Du får kalle prosjektet for "redesign av hagen" :) Blir sikkert enda finere enn før når ting er på plass igjen *♥* Trøsteklem fra meg.

Christine sa...

uff, så utrolig kjipt :/ skulle jo tro at en forsikring ville dekke noe sånn? hvoror skal man ellers betale i dyre dommer for det?

håper uansett at det ordner seg for dere :) du har hvertfall min dypeste medfølelse!

Karianne sa...

Dette var trist å lese. Dere som hadde fått det så fint og lagt sjelen ned i det. Håper det ordner seg fort, også i forhold til økonomien. Sikker på du vil ha singel? Blir lett dratt med seg inn og lager riper osv i gulvet :) Klemmer

Tulip sa...

Å så kjedelig...
Det så jo så flott og frodig ut i bakhagen, ...ergelig med dissse gravemaskinene!
Men tror det blir bra til slutt!

Dilli sa...

Uff, så trist at det skulle skje når dere hadde fått det så koselig.Skjønner godt at det ikke er det kjekkeste å bruke pengene på... Klem!

Frøken sa...

Huff og huff, dette var sure greier! Både med tanke på hagen og pengene!

Når det kommer til hageråd så ville nok jeg også gått for singel. Men hvorfor flytte leikestua?

Her er en ispirerende hagebok som jeg kan bla og bla i. Kanskje du kan kjøpe den til deg selv som trøst?:)

http://www.capris.no/product.aspx?isbn=9153431715

Frøken sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Jannicke sa...

Min første tanke : dette hørtes veldig dyrt ut! Har dere hentet inn tilbud fra flere entreprenører? Man kan jammen grave mye for 1 mill kroner! For her er det vel selve gravearbeidet som utgjør den største utgiften - og ikke rørleggerarbeidet?
Uansett : føler virkelig med dere. Dette er liksom bare negativt ladet på alle måte.. men kjenner jeg deg rett, så klarer du å ta det med rimelig godt humør..
Ang hva dere skal velge å legge ned etterpå : jeg er enig med Barbro i at skiferheller er det fineste. Hva med en kombinasjon av skifer og gress? Vi har det både her hjemme og på sommerhuset, og maur er absolutt ingen problem (ser vi maur, sprayer vi litt maurkverk rundt).
Masse lykke til!! Klem J.

Jannicke sa...

Ps : jeg ville ihvertfall aldri valgt grus...

Frøken sa...

Huff, surt for hagen og at det skal koste så mye! Men det blir nok fint til slutt!

Jeg ville gått for singel og stor platting, gjerne i to høyder. Synes det er fint, og det høres tungvint ut å bære gressklipperen. Jeg liker det som er lettvint (hmmm, hvorfor har jeg da kjøpt et gammelt hus med litt for stor hage...):)
Her er en fin og inspirerende hagebok som jeg blar og blar i:

http://www.capris.no/product.aspx?isbn=9153431715

Mrs S sa...

Huff, så trist:( Blir helt dårlig jeg... Føler med dere!

Uansett, ha en fin søndag og farsdag!!

Klemmer fra meg

Den gode feen sa...

Tusen takk alle saman. Blir jo nesten heilt på grinaren her for all omtanken. Nå er eg gjennomvåt etter at eg og dei to eldste har vore ute i timesvis og fjerna dei tunge sementhellene. I pøsregnet. Hellene vil eg nemleg ta vare på. Hytta må fjernast fordi heile hagen vert gravd opp for å legge røyr vidare til naboen. Herr Fe er sjuk og har vore inne og passa minien som søv.

Ja, det er gravinga som kostar pengar. Det er ikkje plass til alt dei grev opp så det må køyrast vekk på eit depot, for så å køyrast tilbake etterpå.

Røyra er galvaniserte og ca 50 år. Plukk rotne. Kloakken ligg like under. Den ser visstnok grei ut, men når dei først grev opp så skiftar me alt. Hadde vore tragisk om me ikkje gjorde det, og så gjekk den sundt om eit par år.

Forsikringa dekker ikkje dette. Røyra er for gamle til slikt. Eg skal høyre med boligskifteforsikringa, men tvilar på at me får noko der. Uff og uff. årsaken til lekkasjen er at brannvesenet tok alt trykket då dei sløkte ein braann i nabolaget, men det er vårt problem at røyra ikkje tolte det. Men dette er jo ting som skal diskuterast vidare så me får sjå kor dyrt det vert til slutt. Men som de seier, me kan ikkje leggje oss ned av denne grunn.

Nei, nå må me få middagen på kok og finne på kjekkare sysler. Tusen takk igjen, Ein god klem til dåko alle :)

Odins lille hjørne sa...

åhh.. Så kjipt!!!!! Men håper det bli bra tilslutt!! :0)
Mange klemmer herfra og!!
odin

3prinser sa...

sørgelig syn... men forhåpentligvis blir det bra igjen - godt det ikke er sommer nå!

Lykke til!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Fy søren, griner sammen med deg! Hagen kommer nok på stell igjen, synes det er langt verre med regningen. Aldri hørt om lignende... Håper virkelig dere får dekket noe av utgiftene.
Sympati i bøtter og spann herfra iaff.
Klem

Stjerneteller sa...

Uff og uff. For nokke drit! Stakkars. Kom deg innendørs, finn fram opp Elna og lag deg noe fint.

- Rekkehuset - sa...

Kjære deg,
Så trist og kjedelig for dere å oppleve noe sånt. Jeg har jo beundret denne hagen og ikke minst lekehuset. En ting er alt arbeidet, men alle pengene er jo også viktig. Ønsker dere lykke til og håper dere kommer ut av dette på best mulig måte.

Related Posts with Thumbnails