lørdag, februar 19, 2011

Reint


Så artig at det er mange som deler samme Skal-berre-diagnose som meg, det er godt å vite at ein ikkje er åleine rett og slett. Når det er sagt, så skal det innrømmast at eg øver meg på å bli mindre prega av "lidelsen". For eg slappar sjeldan av sidan eg heile tida berre skal nett gjere ditt og datt før eg set meg ned i sofaen, og det er jo ikkje bra i lengden å få så lite søvn. Men så er eg vel slik av personlegheit at eg ikkje klarar gå i gong med noko nytt før alt det andre er på stell, så det er ikkje så lett, nei :)Men akkurat i kveld kan de tru at eg har fred i den husmormessige delen av sjela mi. Forrige helg rydda eg i alle klesskap, og i dag har eg rydda og vaska og skurt inni alle kjøkkenskap. Trøste og bære. Eg ser på meg sjølv som eit ryddig og reinsleg menneske som til stadighet vandrar rundt med støvkluten, men jammen santen låg det mykje rusk i skuffebotnane når alle matvarer vart fjerna, gitt. Det som var på grensa til pinleg mange makaroniar hadde for eksempel slått seg til ro under alle suppeposane. Nå er det reint og orden frå innerst til ytterst, og eg kan nyte det. Iallefall nokre dagar. Sååå herleg :)


Som de ser går det framleis i fargekombinasjonen lilla/isblått på kjøkkentilbehøret, eg blir ikkje lei den kombinasjonen der med det første ser det ut til.


Sidan huset er ryddig og på stell nett nå, så håpar eg på å få trødd i gong Elna igjen i morgon tidleg. Alma har bestilt fleire erteposar, dyner og madrasser til dukkene, og det trengs nye putetrekk på stoveputene. Er alle feberfrie og raske på foten i morgon, har me også lova dei små håpefulle akebakketur og/eller skitur med kakao i sekken i morgon.  Ja, for me satsar på at det kalde været held seg såpassa, at ikkje dei få centimetrane med snø, som me har fått, vert liggjande :)

Ha ei god natt og ein finfin søndag der ute!
Linda :)

30 kommentarer:

Marit sa...

Høres godt ut med rent hus! Ingenting er som å lande i sofaen å nyte verket :)

JM sa...

Det er utrolig deilig når huset er rent! Skulle rydde selv her om dagen, men så ringte de fra jobb så da dro jeg dit istedet :)
Utrolig fine farger og fargekombinasjoner du har, elsker slike lyse og vakre farger!
HA en fortsatt fin helg :D

The Backstage sa...

Beautiful colors! :)

Pink lady sa...

Koselig å lese et innlegg fra deg like før eg stuper i seng! :)

Ønsker deg og dine en strålene søndag!

Klem Pink lady

Vibbedille sa...

Blir mye "Ska bare..." her åg! MÅ ALLTID før eg kryper opp i gyngestolen, men fy det er herlig å sette seg da! EG e nattugle så eg blir sittane til både 1og2!!
Koselig å lese hos deg

KOS deg og ha en herlige søndag!!

Klem Vibbedille ;))

Tintin sa...

Lider nok noe av samme diagnose, tror den er genetisk for min del.
I morgen tror jeg jammen det blir rydding i skap gitt.
Takk for inspirasjon.

Tintin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Glede sa...

God søndagsmorgen! Takk for nydelige bilder. Har selv mye isblått og lilla. En herlig kombinasjon. Fant et isblått, gammelt kjøkkenbord med/skuffe på en bruktbutikk forrige helg. Hadde det ikke vært for en veldig stiv pris, skulle jeg kjøpt det.. :) Ha en fin dag!

Camilla sa...

Så fine farger du har i hjemmet dit! Elsker slike kombinasjoner:) Koselig lesning og fine bilder til ei som står opp før 05.00 om morgenen.

rydde skap ja, der sier du noe. Kles skapene våre skulle nok hatt en omgang, likeså med barna sine.. bruker ganske ofte å rydde og sortere ut klær som kan gis bort. Men nå er det en stund siden sist, så kansje det er det som skal gjøres idag?!
Håper dere får til tur med akebrett idag, det er jo så gøy:) Ha en fortsatt fin søndag videre!

Haglundfrua sa...

Kjenner meg godt igjen, ja;)

Må bare spørre hvor du har fått tak i de herlige ildfaste formene med prikker på? Jeg er så lei av hvite og blanke....

Ha en strålende søndag!

Anonym sa...

Deilig å få det rent og ryddig i skuffer og skap:-)
Jeg syns farge kombinasjonene dine på kjøkkenet er helt nydelig, har selv vært tilhenger av farge kombinasjonen i flere og, og det ser ikke ut til å endre seg med det første:-D
Kos deg med rent og pent kjøkken:-)

camah sa...

For min del er det tiltak å ta en skikkelig vask fra innerst til ytterst, men fy søren så deilig det er etterpå!! :)
Så mange fine farger det var på det kjøkkenet!!!

Lene sa...

Hei!
Må bare beundre deg for dine fantastiske hekle luer! Så på deg du laget til barna dine i februar i turkis og rosa. Nydelig!

Jeg har aldri heklet før, men synes det hadde vært så fint å laget to like luer til til min eldste sønn og min nyfødte!

Om det finnes et sted hvor jeg kan finne oppskriften på luene du lager?

På forhånd tusen takk!

Mvh Lene fra Stavanger

Solveig sa...

Gleder meg til å se resultatene fra daten din med Elna. Jeg har en liten "Gi bort" på bloggen min om du har lyst til å prøve deg?
Ha en god søndag!

Mathildes skatter... sa...

Heldige og ikke minst flinke du som har fått det gjort. Her i huset må jeg vel fjerne et tonn kattehår før jeg ser gulvene også :D Nyelige farger på kjøkkenet.
Ha en fin dag, håper det ble tur på dere.

Solrosa sa...

Så flittig du har vært. Jeg tok skapene på badet denne uka og soverommet står for tur. Det er underlig hvor mye man samler på... ;)

Ha en fin søndag!

Ellen sa...

Å, herlig! Er så fint det kjøkkenskapet ditt med åpne hyller, eller det er vel snarere innholdet i hylla som gjør den så fin!
Den siste uka har jeg benyttet meg av to av tipsene dine, et par nyyydelige lilla bisgaard-støletter til frøkna er på vei til oss i posten og igår rasket jeg med meg resten av skålene på Europris =) Det ble visst ganske mange, men du og du hvor praktiske til både supper, is og barnebursdager.
Gleder meg til å bruke begge deler, særlig støvlene er jeg spente på. Kjøpte større størrelse så jeg håper de passer perfekt neste år.
Ha en deilig søndag! Håper alle i huset er friske og raske=) Klem fra Ellen

Fru Andersen sa...

Wow så fantastisk flott det var inne i skapene dine da! Herlige farger:-) Jeg lengter slik etter våren og da er det alltid en fryd og kikke innom her hos deg. Føler solen skinner konstant her på bloggen din og det gjør meg så glaaaad!

Nyt dagen videre, det har du jammen fortjent etter den innsatsen;-)

Heidi sa...

eye candy galore....

Krabbelure sa...

Jepp, - du er knall-god! Jeg sover adskillig mer enn deg, og klarer dessverre helt fint å sitte litt i sofaen selv om det ligger noen makaronier i skuffen...Så fint at det blir litt for lenge mellom hver gang det skrubbes ned hos meg. Men nå er jeg i super-duper-ryddeform om dagen, og har kastet meg inn i dypet av flere skap og skuffer. Jeg tenker at nå kommer våren snart, og da blir det i allefall ikke gjort, så februar må utnyttes maksimalt!!! Og da lar jeg meg virkelig inspirere av deg, - jeg skulle ønske jeg var litt mer sånn...:)

Ruter & Hjerter sa...

Her har febern herjet og da er det ikke gjort mye gitt... Enliten runde i huset men... deilig :)Fine og fargerike bilder:) Hvor er den hylla di ifra?

Anonym sa...

Lovely pictures again and a beautiful home !
Johanna from Finland

Nita sa...

Så fine farger du har hjemme :o)
Vårligt og lyst.

Ha en kjempe fin kveld videre!!

Anonym sa...

Du har sikkert fått spørsmålet mange ganger (jeg har lett i bloggen etter svar...): Hvor har du fått tak i kjøkkenbordet/avlastningsbordet?
Ingjerd

Therese sa...

Så fine bilder!!

Må si jeg lider av den samme "sykdommen" som deg og ja man blir sliten i lengden.....men går det over? Nope. ;)

Jeg lurer i samme slengen på hvor du har kjøpt herr Jon Blund som står i hylla di? Så masse sånne i tyskland da vi var der for noen år siden, men har ikke sett han noe sted etter det...Ønsker meg en sånn.

Den gode feen sa...

Haglundfrua: dei ildfaste lyseblå prikkete formene er frå Green Gate. Ganske nye, så dei får du garantert tak i :)

Lene: eg heklar huene på frihand utan oppskrift, men er sikker på at du finn oppskrift på hekla hue om du googlar litt. Lukka til :)

Ruter & hjerter: hylla med skuffer i? Den er eit bruktfunn frå QXL, som eg har mala kvit :)

Ingjerd: Kjøkkenbordet er frå Ikea, men eg har mala benkeplata på den kvit (er vel egentleg i eik).

Therese: Jon Blund er eit varp frå QXL :)

Anonym sa...

Ville bare inne og takke deg for at du har inspirert meg til å ta fatt på skuffer og skap! Det er noe som skulle vært gjort for lenge siden, og nå er det gjort:D
Herlig følelse å være ferdig!

Du er utrolig flink til å glede og inspirere med både bilder og tekst!

Ha ei fin uke :D

Anne sa...

your colours makes me happy! The white and fresh colours are fabulous! I hope i will have a house like you somedaY!

Kristin sa...

Hei hei!
Jeg bare lurer på hvilken maling du har på veggene dine, og i taket? hvilken hvitfarge?

:)

Gwen sa...

I love these photos, mycket snygging! :)Especially number two, with those lovely pastel colours and the candles. Tack so mycket!

Related Posts with Thumbnails