onsdag, mars 02, 2011

Hurra, for eit kupp eg har gjort i rein uvisse


Nokon som hugsar kontorstolen eg drog med meg heim frå Fretex etter å ha betalt den nette sum av  
25 kr 
for den?  Lite visste eg at det var ein ekte klassikar eg sikra meg, før eg las siste BOLIGmagasinet. 
Hurra :)
Kevi-stolen vart i si tid designa av dei danske (ja, sjølvsagt måtte det vere nokre flinke danskar) arkitektbrødrene Ib og Jørgen Rasmussen for 50 år sidan. På desse 50 åra er det seld meir enn 2.5 millionar Kevistolar, noko som gjer stolen til ein av Danmarks mest selde møbel gjennom tidene :)
Som de kan sjå av utklippet frå BOLIGmagasinet over, så har eg omtrent betalt mindre enn ein promille av veileiande utsalspris på 3900 danske kroner. Dobbelthurra. Særleg sidan eg ikkje bryr meg så veldig om at min stol er litt skamforen i malinga.  I desse dagar  lanserast stolen i sju nye fargar, og eg leikar nemleg med tanken om å pusse opp min i ein spenstig farge. Kva farge ville du ha valgt?
Jepp, dette var dagens dose om kupp, designmøblar og dyktige danskar her inne.

Ha ein flott kveld, tudeluuuuu

38 kommentarer:

Agnethe sa...

Najs! Sånne kupp kan en leve lenge på! Jeg synes stolen kledde rødfargen sin veldig godt, så den tåler å være slik en stund.

Marit sa...

Gøy!! Gratulerer :)

Whitebite sa...

rød

ReVinyl sa...

Fordi om man kjøper ting fordi man liker de, føles det jo såååååå mye bedre når man skjønner at man har gjort et riktig kupp. Ikke sant?

Mine farvoritter er rød, hvit og svart. Liker det gode gamle jeg...

Elisabeth, innerst i veien sa...

Så gøy!!
Foreslår en herlig oransjfarge.

Stine Hoelgaard Johansen sa...

Heldige dig!

stine:)

Fargebarn sa...

Fy søren så heldig du er. Har "sikla" på den stolen din i tidligere innlegg. Føler du gjør det ene kuppet etter det andre jeg.
Synes den er fin som den er jeg, men om jeg skulle pusset den opp, så kanskje turkis eller noe...

Heilt spesiell sa...

Lys kald og dus blå hadde vært lekkert!

millandante sa...

Så roligt!!:)
Den gör sig så bra där i hallen!

:)

Randi sa...

Gratulerer med stolen, som var eit kupp lenge før den viste seg å vere ein klassiker :) Eg ville nok behelde den flotte og litt slitte looken, eg :)

sivknivklestativ sa...

Det var litt av et kupp ja, Heldige deg :) Syns rødfargen den har er veldig fin :)

Inger Johanne sa...

Åh, så gøy! Eg diggar slike kupp! Syns forresten at stolen er rålekker i rødt(feil svar..?) - men vil nok forsåvidt kle dei fleste fargar! Surprise us..;-)

Klem

Tuttifrutti med et tvist sa...

Jeg kan godt forstå at du er glad ved dit kup. Jeg tror at stolen mister sin værdi hvis du maler den. Den er også rigtig smuk i rød, som komplementerer den gule stol du har malet.
Hilsen en ivrig blog læser i Danmark :o)

Ida sa...

Ojojoj.. LINDA! At ikke du jobber som trendsetter så vet ikke jeg, jeg syntes du er før oss alle andre stadig vekk :-) Kanskje du driver litt undercover uten at vi vet det :-)

Stolen er uansett KNALLKUL! Og vet du hva.. behold den i den røde fargen! Du har jo allerede en gul stol ;-D Skulle du likevel falt for malingen.. så tror jeg kanskje jeg ville valgt lysblå!

Forresten så ble skapet på badet deres SÅ fint! Du merker at du blir inspirert når du begynner å tenke på hvilke skap du selv kan male.. hehe :-) Hvor kjøper du de såpene på fjerde hylle? Vet jeg har sett dem før..

Ha en nydelig onsdagskveld, Linda!.. eller natt blir det vel nå !

klemmer fra Ida

Kine sa...

Heldige deg! Jeg ville helt klart hatt den i rød, -slik den er! Definitivt finest :)

Kristin sa...

Stolen er knall stilig sånn som den er synes jeg... Men så er jeg veldig glad i rødt også da :)

mykstart sa...

RØD; RØD og atter RØD! Og det gjør da ingenting at den har et par skraper i lakken. Den er jo orginal! Synes den skal få være akkurat som den er. Heldiggrisen!

Anonym sa...

Ikke sikkert dette er samme stolen. Underdelen av stolen er ikke den samme, Din stol har bare 4 ben med jul, originalen har jo 5.

ThisISmeThen sa...

Så GØY :-D :-D Kanskje jeg ville valgt oransje... ?! Eller kanskje gul..? synes også den turkise var aldeles nydelig... Gleder meg sånn til våren kommer for fullt, så jeg tror jeg ville tjuvstartet med en herlig vårfarge hvertfall ;-)

Den gode feen sa...

Anonym: Eg var også veldig usikker på om det var ein ekte Kevi stol sidan den berre har fire bein, men eg Goolga rundt før eg la ut innlegget og fann ut at dei opprinneleg hadde berre fire bein. Men pga at stolen er sikrar med fem bein, gjekk dei over til fem etterkvart. Den har jo også eit Kevi-klistermerke i ryggen. Her er ein anna gammal Kevi med fire bein f eks: http://www.123people.com/ext/frm?ti=personensuche%20telefonbuch&search_term=jorgen%20rasmussen&search_country=US&st=suche%20nach%20personen&target_url=http%3A%2F%2Fwww.worthpoint.com%2Fworthopedia%2F1960s-danish-kevi-desk-chair-by-j-rasmussen-eames

Landcharm sa...

Stolen er kjempeflott, og det var tydelig et kupp!

soisses-dasleben sa...

fantastic!!! looks amazing at your home. i try to get a chair like that in yellow on ebay since a loooong time ;)

have a nice day, yours dani

Anonym sa...

Så artig!!! Deilig å gjøre kupp :) Stolen er knallfin i rødt, men ville valgt orange eller sort til herhjemme :)

Marit

Happy Mamma sa...

Så utrolig flaks da! Knalltøff stol som jeg ville latt være i sin opprinnelige farge. Kansje et lag klarlakk over for å bevare den som den er...?

Hege A "The not so perfect mum-blogg" sa...

Ble jo nesten to kupp til prisen av ett, det da! Eller nei, prisen av...en promille! Da er det lov å være fornøyd, ja!!

Jeg ville nok også beholdt den rød, men det kommer jo litt an på hvor du skal ha den, og hvilke farger du ellers har der.

Fauna design sa...

Så heldig du har vært da :-) Men stolen er jo nydelig som den er synes jeg!

Pust inn-pust ut. sa...

Oj oj oj, heldige deg!! Jeg hadde en slik en på rommet mitt da jeg var yngre, gudene må vite hvor den er nå...Men det var garantert ikke en dansk designerstol..men ganske lik!!

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

WOW, snakk om flaks! Og nese for god stil :)) Jeg ville malt den orange, det er sprekt og lekent, men ikke for tungt. Utrolig hvor mye fint man kan komme over på bruktmarkeder om man har hellet og øynene med seg...♥


Har en liten konkurranse på gang inne hos meg, kanskje du vil hive deg med: http://cleancanvasstudio.blogspot.com/2011/02/giveaway.html

Mvh Anja

Kaspara sa...

Hei hei Linda
Leste innlegget med ekstra stor interesse og måtte smile!Kom akkurat hjem fra Danmark med en grønn barne-Kevistol i bagasjen.
Jeg kjente til merket, så litt bevisst var det at stolen ble med hjem, men HVOR mye voksenstolen selges for var langt mer enn jeg ante. Den er så flott i rødt synes jeg, men forandringer fryder jo også!
Morsomt når man gjør noen skikkelig scoop!
Ha en trivelig kveld, Linda!
Klemmer fra Kaspara

Ateliê Toque de Arte sa...

Gostei dessa idéia para decorar entrada da casa. Beijos,
Iray

ANETTESHUS.COM sa...

Hurra for de fiiine klassikerene!!!

GRATTIS!

Ha en riktig fin helg, Linda!

Klem klem
Anette:)

Mamma Tamo sa...

Ojojoj så heldig du er. Gratulerer med stolen:) God helg.

Monicas Univers sa...

Litt av et kupp! Stolen kler veldig godt sin røde farge, men jeg tror den kunne vært snerten i lys blå eller orange, som fargene i heksagonteppet du viste frem her nettopp på bloggen. Klare og vårlige sukkertøyfarger.

Tuttifrutti med et tvist sa...

Hej Linda.
Det er super inspirerende at følge dig på bloggen. Masser af gode ideer som jeg har taget til mig. Vil du fortælle hvor de fine paddehatte lysestager er købt henne?
Hilsen Charlotte i Danmark :o)

Tuttifrutti med et tvist sa...

Hej igen.
Sopp lysestaker hedder det vist på norsk ;o)

Den gode feen sa...

Thailandstur: Sopplysestakane er gamle lysestkaer frå loppemarked. Men RICE har laga reproduksjon av slike og dei fantes i mange butikkar før jul. Lukka til i sopplysestakejakta :)

kjerringa sa...

heisan !

Jeg ville ha beholdt den som den er.Dersom du maler den,mister den orginaliteten sin og kanskje verdien? Men jeg liker rødt og synes det er et fagerikt innslag:)

Du finner mye fint på Fretex og jeg skulle ønske det var en i nærheten der jeg bor.Det var en her tidligere men den ble borte for mange år siden :(

Lottielou sa...

kul tavle som henger i gangen! hvor får man kjøpt sånt ???? :o)

Related Posts with Thumbnails