søndag, mars 06, 2011

Nytt trekk på gammal travar

Det gamle strykebrettet mitt har fått ei ny ungdomstid med nytt trekk sidan sist. Hjartestoffet frå By Graziela er råfint syns eg, og nå vert eg rett og slett i godt humør av å sjå på brettet som heng på veggen i bakgangen. Oppussing og slikt frå bakgangen vår kan de for øvrig lese om i dette innlegget her: Bakgangen vår.I bakgangen vert mykje av det kreative rotet mitt oppbevart. Papir og tapetrullar heng i vesker på veggen, stoffrestar ligg i korger, og i hyllene er det boksar og esker med knappar, nåler og sytråd.  Strykebrettet vart i si tid kjøpt på eit lagersalg hjå Hotel Norge i Bergen for 10-15 kr. Dette er haugevis av år sidan nå, men eg har både strykebrettet og dei gamle hotelgardinene og kaffikoppane intakte enno. Strykebrettet har imidlertid blitt oppussa nokre gonger, og nå sist altså med oransje hjartestoff.


Å sy nytt trekk til strykebrett er utruleg lett og tar sånn cirka 10 minutt. Legg strykebrettet med strykeflata over stoffet du vil bruke. Klipp ut stoffet cirka 7 cm utfor kanten av brettet. Brett kanten inn ca 3.5 cm og sy løpegang. La 10 cm på den beine kortenden av strykebrettet vere åpen. Tre så ein lang hyssing inn i løpegangen, og sy deretter den 10 cm lange opningen litt mindre. Legg trekket på strykebrettet. Stram til rundt strykebrettet og knyt ein stram knute på hyssingen. Vips fiks ferdig strykebrett med nytt trekk. Dersom strykebrettet ditt er som mitt var: veldig tynnslitt og slitent i skumlaget, så kan du legge eit lag med platevatt under det nye trekket.

Akkurat nå irriterer det meg at eg ikkje snudde mønsteret på stoffet slik at  hjertene står riktig veg når brettet heng på veggen, men pytt pytt, det får eg tenke på neste gong.
Ynskjer deg ein god søndag :)

29 kommentarer:

Fie sa...

Sikke en god idé! Den vil jeg straks snuppe, og dejligt med et syprojekt, som nybegyndere kan være med på:-) God søndag til dig også...

Shus sa...

Takk for tipset! Eg trur mitt strykebrett og bør få eit nytt trekk snart!

Ps. Var på ei boligmesse i Bergen for litt sidan, då fekk eg demonstrert eit "trykk damp strykejern". Oj, seier bare eg!!

Klem frå Solveig

Krabbelure sa...

Jepp, - jeg er med på det prosjektet! Sitter og nyter morgen-kaffeen med arbeidsbuksa på! I dag skal det males hos Krabbeluremor. I mitt strev for et ryddig og funksjonellt hus blir det stadig fullt av plast, ting som skal males og dertil... kaos...:DDD

MøbelPøbel sa...

Knallfint!! Og det gjør ingen verdens ting at hjertene er "opp-ned";)

Her blir det boller og krem i dag..God fastelaven til deg du kreative:)
Klem Christine

Anonym sa...

Ja det ble bare kjempebra! Utrolig herlig det stoffet der!
og den bakgangen din var kjempekoselig:) her kan jeg tenke meg at det kjekt å være..
ha en super fastelaven:)

The Smiths sa...

Såå fint det ble! Utrolig stilig stoff=) Har tenkt på det samme selv, stoffet på strykebrettet mitt er ikke noe pent lenger. Har foreløpig kun gjort det på det lille lekestrykebrettet til sønnen min. (Har blogget om det, om noen vil se.) Men før jeg går i gang med mitt eget er jeg litt usikker på hva slags stoff jeg skal bruke. Går det med de fleste typer, eller er det noen som er mer brennbare og ikke bør brukes? Ha en god dag! =)

RosMari sa...

Dette var et veldig godt tips, med en god forklaring. Skal jammen på jakt etter et nydelig stoff, slik at det blir litt hyggelig og inspirerende å stryke klær... Ha en fortsatt fin søndag og heia Norge på den siste dagen av VM!!!

Lena sa...

Hei! Dette var jaggu lurt! Det må jeg nok prøve - for mitt er i slitne 90-talls farger og gir meg gysninger på ryggen når jeg har det fram :-)

Ha en strålende søndag! Lena

re:signert sa...

Så søtt. Dette gir jo " Glad i å stryke" en ny og dypere mening! Det får`n si ja. Praktisk også, og kjekt om man brenner hull i det eksisterende trekket! For det har selvsagt jeg. Et sort innbrent form en glovarm stykejern som stod litt for lenge på ette sted ;-) Sånt skjer! Oppdaget det i tide hehe. God sønddag til deg. Takker nok en gang for finfin inspirasjon. Mvh Signe Schineller

lise sa...

Herlig stoff på det "nye" strykebrettet, og den bakgangen din er jo fin nok til å være oppholdsrom!

Dorthea sa...

Takk for et supert tips...her trengs det definitivt en oppgardering av strykebrettet! ;)

Du har en utrolig flott og inspirerende blogg! :)

Dorthea! :)

Rosemary and thyme sa...

Det stoffet du har brukt var knallfint, Linda!
Imponert av din kreativitet!!!

Fin søndag til deg!
Klem Tove

Benglan sa...

Har tänkt göra ett nytt överdrag så länge och nu fiock jag tummen ur. Tack för inspirationen. Var tvungen att välja samma tyg för det är så snyggt :)

HeiltA4 sa...

Må flire litt over tankane dine at hjarta er opp ned når du hang opp brettet! ;) Kan ikkje klare alt på ein gong!

Det vart skikkeleg tøft!

Hanne

g u r o sa...

Mmmmm - favorittstoff!! :)
Eg har nettopp fått tak i nokre centimeter av dette stoffet, og lurer på kva eg skal bruke det til, for det må jo bli noko bra!! Og då var det jo kjempelurt å lage trekk til strykebrettet!

På ein eller annan måte inpsirerer du alltid! :) Takk!

Ønskar deg ein fortreffeleg søndag!
KLem

Pauline sa...

Kjempefint trekk til strykebrettet, synes bare hjertene ser ut som piler som peker oppover jeg, når de henger opp-ned på veggen! ;-)

Lille Liljehvit sa...

Jeg syns det var stilig at hjertene var opp-ned jeg!! Da ser det litt mer 'autentisk' ut, om man kan si det sånn :) Og den oransje fargen er helt nydelig mot den hvite veggen! :)

Flink du er!

Lilja :)

3prinser sa...

Flott bakgang du har! Greit med litt skjult oppbevaring til "rotet" :) Strykebrettet ble knallfint!

Anonym sa...

Så kjekt at du deler både framgangsmåte og bilde! Har lenge tenkt på at eg treng eit nytt, men ikkje komen så langt på prosjekt-lista enno;-) Men NO skal eg nok klare det!
SuMa

Jenny - supersnella sa...

takk for et godt tips! Kanskje det blir nytt trekk her også :)

Herlige farger og mønster!

Ha en deilig kveld!
klem

Glede sa...

Supersmart! En eller annen gang håper jeg også å bli så driftig og kreativ bak symaskinen.

kjerringa sa...

Din blogg var mitt første møte med bløggverdenen :)Jeg fikk den anbefalt av ei venninne og har i lang,lang tid fulgt med deg.Jeg er dessverre ikke flink til å kommentere innleggene,så det må jeg forbedre ;)

Mitt strykebord trenger også nytt trekk,det har jeg tenkt på siden forrige gang du fornyet strykebordet ditt.Og det er jo en stund siden..... ;)

Loppedilla sa...

jøss! Det har ikke slått mæ at strypebrett kan blir dekorativt! Strykebrettet mitt e betegnet som rot. Kjempelurt med fint stoff og å henge det på veggen.
Kanskje det blir morro å stryke heretter?
Fine bilder forresten!
Ha en fin kveld!

Anonym sa...

Heisann!
Tusen takk for en flott og fargerik blogg. Jeg koser meg hver gang jeg går inn og leser.
Fin bakgang du har laget. Jeg lurte på om du pussa over panelet før du malte (grunna)? Jeg har nemlig tenkt å male gangen på hytta hvit, og den er nå i lakka furu. Håper jo at heftgrunn for kvistlakket furu vil duge, men synd om det ikke gjør det.

Anonym sa...

hei!
kvar har du fått tak i opphenget til strykejernet ditt ? skulle gjerne hatt eit slikt...;)

Fuglemamma sa...

Nå har jeg kost meg med å lese nedover her, og ikke minst med å se bilder av de fine ungene dine. Samson er jo jevngammel med Hauk (aka Fugleungen) og jeg husker godt bloggpostene om han fra gaaaamle dager. Jeg skulle ønske jeg hadde ditt blikk for lyst og samtidig fargesprakende interiør. Jeg kan love deg at gutterommet her i huset ikke er på langt nær så stilig (enn si ryddig!) som Samson sitt.

Den gode feen sa...

Hei anonym I: Opphenget til strykejernet er frå Ikea.

Anonym II: panelet var lakka frå før, og eg gjorde ingenting anna enn å male over med oljemaling. Brukte ikkje kvistlakk og ikkje pussepapir. Den funka hjå oss, og forhåpentlegvis hjå deg også. Lukka til :)

Tusen takk for kjempekjekke kommentarar jenter . blir såååå glad av å lese dei fine orda dåkas. Ha ein finfin dag, klemsidemsi

Anonym sa...

Hei, så flott!!
Har lenge tenkt på å stifte fast et nytt trekk jeg, men denne metoden var jo vel så grei;)) Takk for tips..
Har et grusomt trekk fra 80-tallet!!
Ha en fortsatt fin kveld:)
-Irene-

God som Grønn sa...

Nei så morsomt!

Akkurat det der har jeg også tenkt at jeg skal gjøre, men ikke kommet så langt foreløpig.

Men nå ble jeg inspirert til å sette i gang : D

Related Posts with Thumbnails