lørdag, april 16, 2011

Lappar på trammen


Etter ein haust og vinter sterkt prega av at den eine sjukdomen omtrent avløyste den neste hjå dei søte små, må eg sei at eg prisar våren og varmare tider hjartleg velkomen.
Det er heilt fantastisk for tida. 
Ingen har feber *bank i bordet*, det er varmt og godt. Ja, rett og slett heilt herleg. Dei to minste elskar å leike i hagen, og vil helst vere ute frå morgon til kveld. Der er det full aktivitet både i leikehus og sandkasse og sutling med vatn i bøtter og spann (jada, masse søskenkrangling og sutring også). Eldstemann og kompisane leikar med ball, syklar eller leitar etter insekt og småkryp (og masar om å få lov å gå inn og spele PS3).


Noko av det kjekkaste eg visste i barndomen var når mamma overraska oss med nysteikte lappar i hagen, og denne gleda vil eg at mine også skal få oppleve. I dag fann eg derfor fram oppskriftsboka mi frå ungdomsskulen. Som de kan sjå av oppskriftsboka så er den velbrukt og full av flekker og basert på slitasjen av boka er det tilsynelatande sånn cirka tohundre år sidan eg gjekk på ungdomsskulen... Denne oppskrifta gjev altså verdas desidert beste lappekaker (sveler). Trust me :)


Aller helst skal lappar steikast på steiketakke, men steikepanne dug det også. Middels varme og steiking til kakene er nøttebrune på begge sider.


Eit brett fullt av lappekaker og syltetøy, plastkoppar og eplejuice vart servert i hagen til vill jubel. Jippi :)


I rein optimisme fann eg fram både strikketøy, lesebriller og lesestoff, men det fekk eg visst aldri tid til. Pytt pytt, det kjem ein dag i morgon også :)


God natt klem frå feens residens :)

22 kommentarer:

HUSET PÅ HØYDEN sa...

Lapper er noe av mine gode barndomsminner også. Alltid like gøy å bli overrasket med ny varm hjemmebakst! Fremdeles den dag i dag;) God helg, og ikke minst, god påske!! :-)

Mette sa...

Takk for tipset! Det sa veldig godt ut. Sa deilig at varen har nadd dere ogsa!!!

ha en veldig fin paske!
klem Mette

KROnPRINSESSENE sa...

Så godt å bli minnet på sånne små 8store) gleder...
Herlig lesing og fine bilder.
Og ja, fikk vann i munnen også ;)
Ha en fin søndag også.
Klem

Sidsel sa...

Lapper, eller sveler som vi kaller det, er bare så godt. Vi fikk steketakke til bryllupet, og den er i bruk flere ganger i uka. Steker pannekaker (det går super fort), egg og bacon, lapper, fiskekaker, hamburgere og altmulig på min .... smart investering, spør du meg...
GOD PÅSKE til deg og dine

Har en drøm... sa...

Koselig ♥

Petrine sa...

Høres ut som en koselig dag. Ingenting er som gode barndomsminner :)

Synnøve sa...

mmmm! Bokmerker denne ;)

IJ sa...

Å, flinke deg! Forstår godt at lappane blei sett pris på! Ha ein flott påske!

Klem

ANETTESHUS.COM sa...

SÅ kjempe-koselig, Linda! Vet du; lapper har jeg vel ikke laget siden ungdomsskolen, tror jeg;)) Det går mest i vafler her. Takk for tips!

Ha en riktig FIN påske!!

STOR klem
Anette:)

ReVinyl sa...

Jeg fikk også lapper hjemme hos farmor...har ikke folk smakt ferske lapper så vet de ikke hva de har gått glipp av ;) Deilig!! Jeg steker også i panna hjemme. Takka står hos pappa og skal hit etterhvert. Egen sjarm å bruke den da, men vi bor litt trangt og den tar plass...
Farmor brukte en slags krem på lappene. Tror hun blandet smør, sukker og eggeplomme...har ikke oppskriften i hodet...dritgodt var det hvertfall (exuse my trøndersk ;))

Nå tar vi påskeferie og fyker til trøndelagen...får se om geologen får fisket litt. Han bruker å lure seg ut noen turer når vi er der oppe...Ha ei deilig påske sammen med familien! Ses plutselig! :)

NL sa...

Åh, for ett koselig barndomsminne. Her er det grove vafler som er den store favoritten og fortæres med glede.

Har du slutta med eplabutikken din forresten?

Ha en deilig påske med dine små feer.

Klem NL

Lillefin sa...

Lapper er så godt!! Lenge siden jeg har laget det, kanskje vi skal benytte anledningen i dag :-)

Anonym sa...

mmmmm .... Det så GODT ut ...!
Tror jeg kopierer deg idag og lager dette
til mine terrassegjester idag :)

Fin søndag :) klem til deg

Den gode feen sa...

Tusen takk alle saman :)

NL: Neida, eg har ikkje slutta heilt. Har berre ikkje tid til å lage for salg nå når eg er i full jobb igjen :) Men det kjem, det kjem - har jo ferie nå vettu :)

Klem klem

Kine sa...

Den oppskriften skal prøves i dag!:)
God søndag til deg og de fine småfeene :)

Liv Elin sa...

Lapper er aldri feil ! :) Den gamle oppskriftboken din minner veldig om min egen flekkede gamle oppskriftbok ! ;)
Skjønne lysblå bakeboller du hadde der også da - er litt svak for den isblå faren selv !

Ha en fin palmesøndag !
klem <3 Liv Elin

Landcharm sa...

Dette så godt ut, og veldig fint presentert! Ha en fin søndag videre.

Tone sa...

Sånne lapper pleide vi å steke hjemme hos meg også! Vi kalte dem rømmepletter, noe som er litt underlig siden det ikke var et spor av rømme i dem. Tror det var meningen at man skulle ha det oppå eller noe. Ønsker deg og dine en god påske :)

Maliva`s verden sa...

Lapper har jeg enda ikke prøvd å lage, selvom hele familien her elsker det. Så tusen takk for oppskriften, her skal det bli lapper i påsken kan du tro. God påske til deg fra meg

Karina sa...

Nam:) Kor har du kjøpt de bakebollene?? de var knallfine:) Digger bloggen din:)

Kristin sa...

Takk for tips! Disse skal prøves ut i påsken :))

Ragnhild sa...

Kjempegode lappar, var så fristande at eg måtte prøve, eg laga dei med vanlig melk, ikkje surmelk, er det det du brukar eller? Har laktoseinntoleranse i fam så kan ikkje bruke surmelk, så denne oppskrifta var super:-) tusen takk.

Related Posts with Thumbnails