torsdag, april 07, 2011

Fine bøker for ei barnsleg sjel


Som eg har sagt så ofte før: eg elskar barnebøker. Særleg barnebøker med nostalgisk preg. Helst med illustrasjonar av born i koselege situasjonar. Bøkene til Gyo Fujikawa har eksistert sidan tidleg på 70-talet, ja, kanskje til og med lengre. Gyo Fujikawa har laga dei mest fantastiske illustrasjonane ever. Eg har to gamle eksemplar på norsk til nå, men er stadig på utkikk etter fleire (har faktisk funne nokre på nettet i kveld - juhu). Enn så lenge har eg bestilt nokre bøker på engelsk på Capris. Illustrasjonane er fantastiske, og bøkene i seg sjølv er herlege. Dette vert med andre ord bøker som ungane ikkje får herje med, men sitje fint og sivilisert på fanget medan den barnslege mammo les for dei ;)


Desse bileta tekne nå i skumringa i kveld, yt ikkje bøkene rettferdighet i det heile. Men her kan du finne fleire illustrasjonar av Gyo.


Korleis er det med deg, er du også glad i gamle barnebøker? Håpar det er fleire enn meg som finn barnsleg glede i slike bøker ;)

Ha ein super torsdagskveld.

24 kommentarer:

whitebite sa...

vakre illustrasjoner ja!
er barna dine tospråklige..?

Benedicte fra "Skolelyst" sa...

Det er en egen sjarm over de gamle bøkene. Jeg har noen Disney-bøker fra femtitallet. De er spesielle for oss.

Den gode feen sa...

Neida, dei er ikkje tospråklege :) Eg kjem til å oversetje dei på sparket medan eg les dei. Faktisk er det slik at me ikkje les ordrett med dei to minste, men meir snakkar rundt kvart bilete. Eldstemann er nok totalt uintressert i desse bøkene, dessverre :)

Moccamamma sa...

Jeg skulle gjerne hatt den høye, smale boka om musa Knakke. Den likte jeg så godt som barn, men den er borte vekk.

Og så kan jeg ikke la være å tenke på "Thomas kler på seg" når lillebror står i gangen med body, strømpebukse og støvler - klar for dyst :)

Og den førte boka jeg lånte på biblioteket var om en mann og et grønt eple, som til slutt ble rødt. Og så var det boka om Gunnar Grundig på tur :) Du vekte gamle minner nå :)

Moccamamma :)

Haust sa...

Eg kjøpte "Oh, what a busy day" i vinter, og vart så glad då eg kjende att fleire av bileta i den, antakeleg frå ei norsk utgåve lånt på biblioteket i barndommen. Illustrasjonane er aldeles herlege!

God helg! :)

Odins lille hjørne sa...

Så kjekke! Det er alltid koselig å kunne lese og bla i slike flotte bøker med så fine illusjoner!
klem fra odin

Randi sa...

Å ja, her er du i godt selskap :) Gjorde nett mange kupp hjå brukten her, ein pose 40 kr!! Slikt vert ein glad av. Kos dykk! :)

Veronica sa...

Så herlige barnebøker. Jeg har en liten samling av loppemarkedfunn. De gamle bøkene har så sjarm. Ha en god kveld!

Kine sa...

Slike bøker er helt herlige!

Hilde sa...

Mine foreldre har kasta så godt som alt fra min barndom (ja..det er utrolig trist!), men for noen år siden ga bestemor meg to bøker hun leste for meg da jeg var luten. Jeg hadde helt glemt bøkene, men da jeg bladde i dem viste det seg at jeg huska dem veldig godt! Disse to bøkene er som hellige å regne, og det var veldig morsomt å lese innlegget ditt å se at det er Gyo Fujikawa som står bak mine bøker!

Gunn Beate sa...

Å ja, du er ikke alene. Kunne møblert et hus med gamle nostalgiske barnebøker, og du er den første jeg har hørt om som husker og liker Gyo! Har bare en av bøkene, lengter etter en som handler om mat...

God kveld!

Stina - Oppskjørta sa...

Jeg pleier å kikke etter barnebøker på loppemarkeder, og innmellom synes jeg at jeg gjør noen riktig gode funn. Astrid Lindgren- og Anne Cath. Vestly-bøker har jeg greid å fylle opp veldig bra med uten å kjøpe særlig nytt. De små, gule Pippi-bøkene er jeg ekstra svak for. Noen billedbøker fra egen barndom greier jeg heller ikke å stå imot. Den hellige gral for meg er Ruffen-bøkene, der mangler jeg en.Nå har jeg fått tantebarn, så da har jeg en unnskyldning for å slå til på duplikater også, hurra!

Sidsel sa...

jeg elsker gamle barnebøker. Fretex i Molde har et utrolig utvalg - finner alltid noen bøker. Nesten litt skummelt å gå inn - for jeg kommer ALLTID utigjen med noen
Ha en fin fredag.......

Anonym sa...

Vi er nok flere med den interessen :-) Plukker opp både på på finn og på loppemarked. Jeg har også kjøpt barnebøker i utlandet og oversetter "on-the-fly" for jentene. Nå er hun eldste egentlig altfor stor til disse, men har funnet ut at de kan brukes som engelsktrening også :-D

Jeg har både "Kom og lek" og "Nå skal vi sove" av Gyo fra da jeg selv var liten. Drømmen er å komme over Tidens gullbøker på loppemarked...

Hilsen Eva

IJ sa...

Å - du er ikkje åleine! Eg ELSKAR illustrasjonar i halvgamle barnebøker!! Her i huset fins ein god del, og fleire blir det nok, sjølv om ungane veks ifrå dei..;-) Det er heilt OK å vere barnsleg!

Klem

Anonym sa...

Å nydelige bøker.Menkan jeg spør hvordan du fikk malt de fine bokstavene på den svarte tavla du lagde tidligere,eller går d an å kjøpe disse bokstavene...Takk for en nydelig blogg du har,alltid gøy og innom her...

Den gode feen sa...

Anonym: eg malte dei på for hand...med fin pensel og kvit maling. Skikkeleg putl, men det går sikkert an å kjøpe ferdige bokstavar også, men då vert det fort mykje dyrare. Lukka til!

Elisabeth sa...

Så fine bøker! Ja, det er noe spesielt med de gamle bøkene man selv har hatt. Selv hadde jeg kun en bok som liten...men husker vi var på skolebiblioteket og der elsket jeg å være. Jeg var spesielt glad i alle bøkene til Elsa Beskow...synes de hadde nydelige illustrasjoner som jeg prøvde å tegne selv.
I voksen alder har jeg gitt hvert av mine barn en slik bok som jeg har skrevet en liten hilsen i. I tillegg har vi så godt som alle bøkene til Beskow. Begge guttene mine har heldigvis likt dem kjempegodt.

Bare lille elin sa...

Gamle barnebøker er noe av det koseligste som finnes! Spesielt de man har minner om fra egen barndom, selvfølgelig. hihi. Jeg har rotet fram en god del av mine gamle nå, og leser de for poden mens jeg bare koser meg glugg ihjel.

Det kommer endel bøker av det slaget på bloggen min om ikke lenge, så følg med, følg med. :-)

Ha en fin dag.

~elin~

Torbjørg i Stavanger sa...

Åh barnebøker! Har alle mine, og har verkeleg tenkt å bruke dei, den dagen eg får mie eigne.. Foreløpig går det på å lese for min lille nevø, og han nyt det!

Så fine illustrasjonar i mange av bøkene, men og mykje glede i å lese tekstane, pga minnerog flotte forteljingar :)

Ha ei fortreffeleg helg!

Torbjørg

Mie sa...

Nydelige illustasjoner :) Selv ble jeg utrolig glad når jeg fant boka "Makan til jenter" i et antikvariat i Oslo for noen år siden, men det er vel mer en pikebok enn barnebok...og samler på Ina-bøkene av Annik Saxegaard, snart komplett, mangler bare noen få, like spennende hver gang på loppis om jeg finner noen. *♥*

Fuglemamma sa...

Så koselig gjensyn med en av bøkene fra min barndom, nemlig Kom og lek! Mitt eksemplar av den finnes ikke lenger - jeg leste den rett og slett i stykker.

Gro aka emrille sa...

Bøkene til Gyo er helt utrolig bra!
Jeg elsket min da jeg var lita, og ble så glad da jeg fant den igjen på loftet til mamma og pappa.
Kos deg med barna og bøkene:)

Stjerneteller sa...

Fantastisk fine!Det var forresten også bildene du hadde laget til soverommet. Du ruler!

Related Posts with Thumbnails