søndag, april 03, 2011

Vidunderleg


Som fleire av dåko sikkert hugsar budde eg 18 år i Bergen før me for tre år sidan tok pakkenelikkane våre med oss og flytta sørover. Me trivast kjempegodt og er i ferd med å slå god og solid rot her i Stavanger, men innimellom er det ikkje fritt for at eg lengtar tilbake til storbykjensla, dei smale smaua, dei gule bussane og ikkje minst dei fine kompisane mine. Ein aldri så liten Bergensferie står derfor på tapetet i løpet av året. Det er heldigvis fantastisk mange bra fordelar med å bu her i sør, og det er viktig å fokusere på dei når saknet etter gamle dagar sig inn.

Ein av desse fordelane er dei fantastiske strendene. Me elskar strandlivet, sommar som vinter. I dag har me hatt oss ein god tur. Bøttene var med i tilfelle me kom over fossilar, steinar, skjell, steinalderfunn og dinoraurbein. Her går me breidt ut i jakta, og er heldigvis like nøgde når me kjem tilbake til bilen med nokre småsteinar og eit par fine skjell. Bileta talar i grunnen godt for seg sjølv, så eg skal tie still i kveld ;)"Dette har hvert den beste dagen i mitt liv" utbraut Samson før sengetid i kveld. Dagen inneheldt mange fleire aktivitetar enn denne strandturen i morgonskodda, og mammahjarta frydar seg over at dei små er takknemlege og glade. Inga kjensle er betre.

Med fullada batteri (sov jo jammen meg heilt til kl åtte i dag), er eg klar for ei nye veke. Det håpar eg du også er, og ikkje minst: at denne veka vert av den fine sorten.

Klem og smil herifrå.

33 kommentarer:

AnnaJohanna sa...

Ser ut som dere har hatt en nydelig dag!! Ønsker deg en flott ny uke!

Tullefrans sa...

Strandliv er ikke til å kimse av, og jeg skulle ønske jeg hadde slike omgivelser i umiddelbar nærhet selv. Jeg skulle forøvrig gjerne flyttet nordover til flo, fjære og nordnorsk natur. Det er flott, det!

Ha ei flott uke! :)

Hjertebank sa...

Herlige bilder ;) Missunner dere de fine strendene.

Tonje sa...

Strendene i området her er bare helt fantastiske. Bildene du har tatt var nydelige. Vi har også vært på strandtur i dag, lekt mellom marehalm og hoppet i sanddyner. Funnet en gammel palle på stranda som straks ble båt i leken.
Ønsker deg en fin kveld
Klem Tonje

Dilli sa...

Flotte bilder! Såg ut som de hadde ein fin dag!

Pauline sa...

Nydelige bilder av dagens strandliv!
Er vi ikke heldige, som bor i et så flott land??

Ha en flott uke du også! :-)

ReVinyl sa...

Hærlige bilder! Så fantastisk å ha en så flott strand nært tilgjengelig. OG det finnes jo ikke noe bedre for unger enn å dra på oppdagelsesferd...

OG at de er takknemmelig for det gjør jo det hele bare perfekt!

Fin ny uke te dæ! :)

Linda sa...

Så koselige bilder, og hva kan vel varme et morshjerte mer enn sånne ord?

Petrine sa...

Så fine bilder :)
Fikk lyst til å ta meg en stur på stranda jeg også.
Ha en fin ny uke!

Kristin B. sa...

Nyydelige bilder, elsker bildene dine, stemningene i dem..

Ha en strålende uke!

soisses-dasleben sa...

beautiful pics from a fantastic day... nice ;)

soisses-dasleben sa...

beautiful pics from a fantastic day... nice ;)

Camilla... sa...

Hvilke helt fantastiske billeder! Jeg er vild med din smukke blog!

Hege Aida "The not so perfect mum-blogg" sa...

Sjøen og strender som dette er vel omtrent det eneste jeg savner her oppe ved Mjøstraktene. Så herlig å gå sånn og finne små og store skatter!

Ha en fin mandag!

Fuglemamma sa...

Fine bilder, og deilig kommentar fra Samson. Hauk pleier også å si slike ting. Det er så fint at ungene ser stort på ting synes jeg, vi voksne blir ofte så blaserte og avveide i våre opplevelser av verden, mens ungene er på den høyeste toppen og i de dypeste dalene rett som det er. Ønsker deg en god uke du også!

HusmorDronninga sa...

Nydelige bilder Linda!
Jær-strendene er faktisk nåko av det eg saknar mest etter at eg flytta austover...ilag med alle dei fine interiørbutikkane i Sandnes då...
Ingenting er som ein søndagstur ilag med kjærasten eller familien på strendene...sjølv i dårlig vær :)

Ha ei fin veke!
Klem fra
Kjersti

Sweet Memories sa...

For noen nydelige bilder!:)Savner veldig Rogaland og strendene (og familien selvsagt;)) og ikke mindre etter å ha sett disse fine bildene.Jeg klarer nesten kjenne sjølukten og høre raslingen av vann i strandkanten.Det så knallkoselig ut.:)
Ha en fin ny uke:)
Klem fra Monja

STRIKKEMOR(O) sa...

Nydelege bileter!

Hekkan Hekkel sa...

Det er vel ingenting som slår dei vakre jærstrendene - sommar som vinter :) Sjølv var vi på Ølberg på laurdag og kosa oss i sanden og vinden :)
Så herleg at ungane finn så mykje glede i små skattar og fine naturopplevingar :)
Med ønskje om ei riktig god veke :)
Mvh, Kristin

Kine sa...

Herlige bilder Linda! Jeg er så enig, det er så godt når barna sier de har hatt en fin dag :)

Ønsker dere alle en fin uke!

Astrid sa...

For et herlig strand- og utedaginnlegg!! Jeg kan nesten kjenne lukten av salt sjø gjennom bildene. Den som hadde hatt ei slik strand i nærheten... Heldige dere!! Jeg har prøvd å lete etter friluftsliv-med-barn-blogger uten å finne så mange, så prøver på å lage en slik blogg nå.. Det må nok imidlertid bli med en solid dose kreative innendørssysler også, slikt ligger jo også morshjertet nært :)
Liker veldig godt aktiviteter-med-barna-innleggene dine - og alle andre innlegg også for den saks skyld. Jeg blir inspirert hver gang! Flinke du!
God uke til deg og dine :)

Siren sa...

For noen fantastiske bilder!:) Morgentåke kan være vakkert! Som nyflytter til Stavanger selv har jeg også lagt min elsk på strendene her. Og takk for god ide om "strandskattejakt":)

Ann-Kristin sa...

Så herlege bilder!! Men for å forsvare Bergen så har vi strende her også. De er berre så bittesmå i samanlikning - så eg vart litt misunnleg:) Ha ei strålande veke!!

Anne Mette Lie sa...

Nydelige bilder!

skb sa...

Tydelegvis for lenge sidan du har vore i byen, dei gule bussane har forsvunne for lengst :D No er det Bybane over heile linja...

Anonym sa...

vakker stemning i bileta dine, og tillukka med nynorskprisen. Blir glad kvar gong eg ser bloggar på skikkeleg nynorsk!

mette sa...

deili som bare det, mmmmm, og snart er våren her, så kan man gjøre det samme i bare badebuksa :)

Odins lille hjørne sa...

Strandlivet er hærlig,uansett årstid! særlig med strendene rundt omkring i stavanger området! :0)Mange å velge mellom! Masse å finne der!
Ha en flott uke videre!
klem fra odin

Randi sa...

Tenk å ha tilgong til slike omgjevnadar... de er heldige. Nydelege bilete! :)

De små øyeblikk sa...

Fantastiske bilder altså, du er en flink fotograf!! Nyter bildene....

Klem Kjersti

Veronika sa...

Etter å ha bodd 7 år i Stavanger så er det strendene jeg savner nå etter at vi flyttet tilbake til Bergen. Spesielt nå etter at vi har fått barn.

Modern Scandinavian sa...

Som Solabu er jeg programforpliktet til å skru\yte ekstra av de fine strendene i vår kommune, men de er jammen meg fine lenger sørpå også.

Anja

Astrid sa...

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har funnet deg før - men nå er jeg glad jeg er her! Kjempeflott blogg!

Jeg bor forresten i Bergen, men kommer fra Sandnes ;-)

Related Posts with Thumbnails