torsdag, juni 23, 2011

Hurra for nynorsken


I denne stund befinn eg meg i vakre og frodige Ørsta. Takka vere nynorsken er eg på plass for å ta del i opningshøgtida av Dei nynorske festspela som sparkast i gong i kveld. I kveld er det høgtideleg utdeling av Årets nynorskbrukarprisen 2011 som eg var så heldig å få. Ein stor pris for vesle meg. Eg skal halde ei kort tale i samband med utdelinga, og den må eg gå i gong å førebu nå.

Eg knipsa nokre bilete herifrå Ørsta då eg gjekk ein tur i stad. Lokalkjende vil kanskje smile og kjenne att kva del av byen eg er i. Eg storkosar meg. Her er det flott geologi, koselege hus, kjekke butikkar og verdas beste rømmegraut på kafèen. 


Her sit han. 
Den forsteina utgåva av nynorsken sin far.
  Tusen takk, Ivar.
Takk for nynorsken!

I morgon går ferda til Oslo og glansdagen og mykje anna moro. Kven veit, kanskje rekk eg oppdatere derifrå også?

Ha ei flott jonsokfeiring :)

34 kommentarer:

Mola-mo sa...

Så morsomt! Heimbygda. Kjenner meg igjen ja. Lykke til på Festspela. Skulle ønske eg kunne vere der. Flott at du er slikt eit godt forbilete for nynorsken. Det er slikt eit vakkert språk:)

Hekkan Hekkel sa...

Så artig å sjå bilete frå heimbygda! :) Vel, eg er strengt tatt frå Volda, nabobygda til Ørsta, men har ein fot i kvar bygd då foreldra mine er ørsting og volding :)
Og ja, takk til han Ivar for nynorsken! Lukke til med føredraget ditt :)
Mvh, Kristin

June sa...

Jeg bor ikke så langt unna, på andre siden av den nestenye tunellen :) Men er titt og ofte innom for litt shopping :)

Ha en fortsatt fin dag på Sunnmøre :)

Shy B sa...

Artig å sjå. Kjenner meg godt att, sjølv om eg ikkje bur på Møre ;)

sologbolig sa...

Gratulera med den fine prisen. Det var ikkje verst ! Ha ein fin kveld og kos deg på Glansdagen!

Lise B sa...

Gratulerer! Var det rosiner på rømmegrauten?

Monica sa...

Gratulerer så mykje med prisen, velfortjent:) Godt å lese en blogg som er på nynorsk, skriv nynorsk sjølv (sjølv om eg ikkje skriv heilt reint på bloggen). Artig og sjå bilder frå området, bur i Volda (men blir snart bydame i Ålesund) og er ofte i Ørsta. Ha eit fint opphald og lykke til med talen. Festspela er ei fin oppleving!

Brigg sa...

ååå det er så fint i ørsta. og favorittdialekten min. spesielt fint hos kjekke gutter som blir enda kjekkere. sa jeg at min kjæreste er fra ørsta? hihi..

hurra for nynorsken! og grattis til deg!

vi sees på glansdagen!! kanskje du du høster enda en pris!? skulle ikke forundre meg:-) jippije!

Mitt liv på Storhaug sa...

Lykke til med talen!;) Den prisen fortener du! Godt at nynorsken vert ivaretatt, syns den svinner hen meir og meir..

Ha ein fantastisk torsdagskveld!=)

Susanne sa...

Hurra for deg, og hurra for nynorsken! :) Synest du er ein flott representant for det flotte skriftspråket vårt. Er så kjekt at det blir brukt på ein slik naturleg og kvardagsleg måte. Eg trur det er med på å gjere nynorsk mindre framand og stivt for dei som ikkje har vakse opp med det.

Annas Camping sa...

Åh, disse bildene bringer tilbake gode minner fra den tiden jeg studerte journalistikk i Volda og vi hadde ekskursjon til Aasentunet. Det var tider det :)

Anonym sa...

So artig å sjå at du har nærast vore ved huset mitt, eg bur nær kyrkja. Skulla gjerne tatt turen til Aasentunet ikveld, men prioriterer kos med sonen som skal reise på ferie i 14 dagar imorgon.
Ps: eg bur i ei bygd, ikkje by ;)

Beate sa...

Gratulerer så mye med prisen.Den skal du være stolt av.

Kristin sa...

Gratulerer igjen med Prisen :) Jeg har gått på folkehøgskule i Ørsta for veldig mange år siden og jeg kan tenke meg det er mye som er frandra siden den tid :) Kos deg i kveld og videre i Oslo på Glansdagene!!

Randi sa...

Kor artig å sjå "byen" Ørsta på bloggen til sjølvaste Feen!! :D Gratulerer så mykje med prisen. Skulle gjerne vore på Aasen-tunet og hørt deg, men kunne dessverre ikkje. Får vente på lokalavisa sin reportasje i staden ;) Helsing frå ørsting!

g u r o sa...

Gratulerer, Linda!
Eg er så glad for at du løftar fram nynorsken på ein sånn god måte! Gjer den kvardagsleg, lettfatteleg og som eit sjølvsagt val. :) Takk!

Som mange andre av kommentatorane her, så har eg også slekt på dei kantar og had vore student i Volda.. Finaste Volda. ;) Om du blir skikkeleg kaffetørst i morgontidleg, skal du ta turen dit, finne fram til Nabolaget og be svensken Erik lage supergod kaffe til deg! Han er både snill og god og dyktig, og du må gjerne helse frå meg! ;)

Kos deg vidare! -og ha ei fortreffeleg helg!

Ingrid Riddervold sa...

Næh, så kult! Jeg er invitert til Østa i august, være gjesteutstiller på Bjørketunet galleri! Aldri vært på den kanten av landet, men ser jo stadig vakre bilder, så jeg gleder meg!

Anonym sa...

Gratulerer Linda! Flotte bilder fra en flott plass!
Kos deg på Glansdagene!
klem Laila

BO sa...

Gratulera! SÅ kjekt! :-)

KRISTIN - Vingesus og Julebrus sa...

Gratulerer så masse!! Det er godt du klarer å holde p ånysnorsken og spre den over det gamske land - fortjener absolutt en pris.
Jeg gremmes og skammes her jeg sitter og skriver på bokmål, stril som jeg er. Men etter snart 10 år som lærer på Østlandet så blir det fryktelig knotete når jeg skriver nynorsk.
Burde kanskje bare skjerpe meg og legge om hele bloggen til nynorsk...?! Det er jo en tanke.

Kos deg masse i Oslo i helga! KLEM!

Margit sa...

oohh - nu mangler du kun 2 - så er der 2000 der følger dig !!! orh det er vildt flot.
Jeg er glad for at jeg fandt din Blog i dag - rigtig inspirerende.

x

Margit
Creative Tail

S & E sa...

Kos deg! Jeg er veldig glad i nynorsk selv om det ikke var favorittfaget på skolen. Gleder meg til mange flere nynorske innlegg fra deg!

Røsslyng - Dikt for dagen sa...

Igjen gratulerer med prisen, verkeleg flott at du slår eit slag for nynorsken her inne i bloggverda:) Fine bilete frå plassen! Lukke til med talen:)

Moccamamma sa...

Håper du hadde en kjekk Jonsokaften i Aasentunet :)Det hadde jeg! Koselig å hilse på deg - tilfeldighetene lenge leve :)

Ha en koselig Glansdag!
Klem fra Moccamamma :)

Siv sa...

Les akkurat om deg i "Norsk Tidend"!
Måtte søka deg opp :)
Til lukka med prisen! :)
Fortsatt god sumar!

Linda sa...

Og her bur eg :-)

Linda sa...

Og her bur eg :-)

Gratulerer!!

Villblomsten sa...

kjempeflotte bilder :-)
Fikk lyst å reise dit jeg :-)

Aia- Taubanevegen sa...

Gratulerer så mye med prisen! Så bra! :)

Tone's dager sa...

Hurra for prisen du har vunnet :)
Fin blogg jeg gleder meg å følge videre
klem Tone

Bless by Tone sa...

Hei - vil bare informere omnyoppstarta blogg - hvor jeg prøver å samle mange norske kreative blogger - http://kreativnorge.blogspot.com/

Torill sa...

Kjekt med bileter frå heimlege trakter :-)

Anonym sa...

Hei Linda! Eg sat i publikum på Ivar Aasen-tunet for 7 dagar sidan og naut den interessante samtala med Audgunn og deg, syn(t)est det var ein velfortent pris! For en fin blogg du har! Eg er ein utalandsk student i Noreg som lenge har skrive på bokmål, men som òg har lært seg litt nynorsk no, og det er berre morosamt. Ei heilt ny verd har opna seg. :)
Helsing frå Oslo, Nikola

Anonym sa...

Hehe Ørsta er desverre ingen by, men en bygd ;) Bor selv i nabobygden Volda :) Men en flott flott plass :)

Related Posts with Thumbnails