mandag, juli 25, 2011

Livet


Det er sorgtunge dagar i Norge nå, det merkast jo også på stillheiten i mange bloggar. Me har (som alle andre med barn) brukt masse tid på ungane, på å forklare og svare på spørsmål. Tid på å hindre frykt. Ikkje minst verne dei frå dei verste TV-bileta som særleg prega dei første dagane etter tragedien. I kveld var det fakkeltog i sentrum. Fantastisk oppmøte og fint. 


Dagens bilete vart tekne på fredag føremiddag. Siste feriedagen min, som vart brukt til å få alt på stell igjen etter fire veker i sus og dus. Vaskemaskina og tørketrommelen jobba iherdig saman med meg. Alle vindauge på vidgap. Discomusikken ljoma ut or stereoen, ungane dansa og lo, ja, eg trur til og med Herr Fe svinga seg på stovegolvet då han trudde eg ikkje såg han
Lite visste me om kva som skulle skje nokre timar etterpå. 
Uff.


Eit lampekupp frå brukten til 25 kr, og ei stripete plastmatte frå Plantasjen er så utruleg ubetydeleg i den store samanhengen. Det er ubetydeleg i den store samanhengen. Men så er det jo slik at me også treng pusterom frå det triste innimellom, og derfor pustar eg herved liv i bloggen igjen med innlegg om meir eller mindre ubetydlege ting igjen.

Det er svært mange som har spurt kor det stripete teppet me har under spisebordet er i frå. Det er ei House Doctor matte kjøpt hjå Nettpynt for eit par år (?) sidan nå. Eg har også ei svart og kvitstripete fillerye frå Ikea, som flyttar rundt i huset alt ettersom. Nesten som vårt eige "flyvende teppe". I det siste har rya tenestegjort på kjøkkengolvet, men det var før eg kom over denne plastmatta frå Plantasjen i ferien. Trur eg gav 149 eller 179 kr for matta, og målet på den er 90 x 160 cm, trur eg. Det var dagens usponsa (som alltid) kjøpetips til deg som slit med å få tak i stripete plastmatte.

Ein god klem til deg som treng den

19 kommentarer:

Lise B sa...

Det er vanskelig å komme igang igjen, hvordan gjør man det uten å være støtende? Samtidig har alle uttrykt vår felles sorg og opprørthet. Jeg hadde likevel dårlig samvittighet over at jeg skrev om ei ugle på veggen i dag, men jeg gjorde det likevel. Livet må gå videre, også i det lille, i svartstripete matter og discomusikk, og ugler på veggen

Berre Kristin sa...

Me tenkjer likt i dag... Me som ikkje er direkte berørt treng å finna tilbake til kvardagen igjen. Ikkje la han øydeleggja meir enn han har gjort, den mannen med namnet me har høyrt nok gongar... Fint innlegg:)

Rosa sa...

Godt å se at det ikke bare er meg som lager innlegg og "ubetydelige" ting igjen... vi kan jo ikke slutte å glede oss over de små tingene selv om vi fortsatt sørger.

Plantasjen har blitt en ny favoritt hos meg, de har myyye annet enn blomster ja!
Jeg har bl a hamstret bånd og gavepapair til en billig penge, silkepapir i farger og gaveposer har de også til en latterlig lav pris:-)

Håper DU får en fin tirsdag!

Klem, Rosa

Only Beautiful Things sa...

This is a difficult and sad moments for Norway and Europe. I convey my sympathy and warm thoughts for all Norwegians.

Pyselotte sa...

Godt å sjå at fleire med meg har behov for et pusterom midt i all galskapen.
Fortsett å blogg som du har gjort, det er nemlig ein del av mitt pusterom. :)

Unknown sa...

Vi om mennesker overlever med å skape oss pusterom og det er ofte de små tingene, som vi ofte tar for gitt som gir oss de største.
Bilder av dansende barn og åpne vinduer en sommerdag er et bilde jeg så gjerne tar med meg inn i min dag.
Ha en riktig fin tirsdag!

Heidi / I'm with Leia sa...

Livet går jo videre - godt at vi er enige om det. Selv her i København er det vanskelig å skrive om ubetydelige ting, men som du sier - livet går videre.

klem til deg fra meg her i Danmark.

ThisISmeThen sa...

Så fint at dere tar dere god tid til å forklare barna dette. De får jo med seg så mye, og har nok mange spørsmål.
Det er vanskelig å skulle fortsette som normalt etter en sånn tragedie. Hvor begynner man? Og når? Men jeg tenker at det er veldig viktig at livet fortsetter som normalt. Det er viktig å sørge, men det er like viktig å gå videre <3
Tusen takk for klemmen, tar den i mot med åpne armer, og gir deg en på det andre kinnet ;-)

Anonym sa...

Hei.
En blir stum og tenksom etter noe så forferdelig.
Det er desto mer viktig at en ser og kjenner at livet går videre - for det skal det gjøre.
Og en får en godfølelse når en er inne på bloggen din - nydelig hjem ,fine bilder og gode ord.
Takk!
mvh Laila S.

Anonym sa...

Det er i det lille ein finn det store. Eg sender tankar og ljos til alle i det eg gjer; plukkar eg blomar tenkjer eg på dei, ler eg med borna mine tenkjer eg på dei. På den måten føler eg at det eg gjer er det meining i - for meg, mine og mange andre.

Anonym sa...

Ang. ungane, så vil eg tipse deg og alle andre om Supernytt sine fantastiske gode reportasjar som er laga i løpet av og etter helga. Du finn dei på NRK Super sine nettsider. Dessverre har desse ikkje blitt annonsert, men er kjempeviktige!
Annette

ann-helens hjem sa...

Så søte fulgebilder du hadde på veggen!
Har du laget de selv?
Hilsen ann-helen

Anonym sa...

Takk for at du blogger også i disse vanskelige dagene. Vi trenger alle å glede oss over de små ting innimellom de store vanskelige. Både nå og ellers, og der bidrar du for oss alle ;) Hilsen Kristina

Den gode feen sa...

Ann-helen. Bileta er kjøpte på Etsy, men som du seier så kan ein jo fint lage liknande sjølv :) klem

Anonym sa...

Hei, jeg er veldig glad for at det begynner å blogges igjen. Fredagens hendelse er ufattelig, ubegripelig og bunnløst tragisk. Jeg har sett på nyheter helt siden fredag og lest omtrent alt om det på nettet, men kjenner a jeg har fått lit nok av alt det tragiske og trenger et pusterom. Da er det så deilig å se at det så smått begynner å røre seg igjen i blogglandia med små hverdagslige ubetydelige ting ( i den store sammenhengen). Tusen takk!! Klem

Silje sa...

Hei fine bloggen!
Det er så trist med alt som har hendt... Man ser og leser om det overalt..
derfor er det godt å finne pustested som dette, hvor man bare kan se på fine bilder og ord...:-)

Ps:Må bare spørre hvor "trekkspill" lampa på kjøkkenet ditt er ifra? :-) Liker liker!

Klem

Den gode feen sa...

Silje: eg fann den på Fretex, så eg anar ikkje kva merke eller kor den opprinneleg kom ifrå... Tusen takk for koselege kommentarar alle saman :)

Kos og kaos sa...

Små ting, som stripete plastmatter fra Plantasjen, kan heldigvis gi litt glede i en tung og trist tid - om enn ubetydelig. Jeg har hatt min siden i fjor, og er kjempefornøyd. Sjekk gjerne mitt Sort/hvite innlegg :-)

Klem fra Katrine

Heidi Wear Thesen sa...

Tusen takk...nå skal jeg på plantasjen:)

Heidi

Related Posts with Thumbnails