lørdag, oktober 01, 2011

Lemonade og Bjørg


Mmmmm, what a lovely day. Steikande sol, shortsvèr og terassekos er ikkje daglegdags på første dag i oktober. Me feira begivenheten med å sprette lemonade-flaskene me har spart på i kjøleskapet. Lemonaden kjøpte eg på den superkoselege butikken Buketten på Halsnøy, og smaken var formidabelt god. Mmmm. Gode var også brownies'ane innkjøpt på eit konditori inni sentrum i formiddag (den franske kafèen i Søragato). Farleg gode.Medan ungane leika rundt oss, nytte eg nokre minutt i solstolen og bladde vidare i Bjørgs Univers.

Eit av dei desiderte høgdepunkta under forrige helgs interiør-messe var møtet med Bjørg. Ja, Bjørg Torhallsdottir. Kunstnaren Bjørg. Bjørg som lagar dei finaste kunstverk. Bjørg som starta Hjertefred. Kunstverka hennar er om mogleg enno betre nå etter at eg har lese den nye boka hennar (forfatta saman med Marit Gaare Laache (sjå bilete lengre ned)). Eg anbefalar boka på det sterkaste.

Bjørg er hjartevarm som få andre, som om ho er godheiten sjølv. Nydelege Bjørg som har ei enorm tiltrekkingskraft. Då eg møtte blikket hennar følte eg at ho såg rett inn i sjela mi. Eg vart både rørt og lukkeleg over å møte henne, og som sagt så var dette møtet ein av grunnane til at forrige helg var så fantastisk kjekk som ho var. Sukk :) Her har eg knipsa nokre bilete frå boka mi, men sikre deg ditt eige (helst signerte) eksemplar du også:
Akkurat som sønnen til Bjørg, mista eg pappaen min som liten, og fleire av bileta hennar går derfor rett i sjela på meg. Slik er det heilt sikkert for alle som har mista nokon nære. 


Akkurat  trykket Æsj, mamma syns eg er så fantastisk bra, he he.  Som Bjørg seier: Vi prøver å overøse barna med kjærlighet, men det er ikke alltid like populært.

Guri, i kveld kjenner eg at eg kunne ha babla og babla vidare både om møtet med Bjørg, kunstverka hennar og alt mogleg anna. Men eg avsluttar nå, før de får gnagsår i augene :) Før eg gjer meg, kan eg jo spørre om kva som er din favoritt frå Bjørg Torhallsdottir?

God laurdagskveld og natt til deg. Satsar på at søndagen vert like fin, klem klem

14 kommentarer:

Inger Johanne sa...

Herleg! Ja, møtet med Bjørg sit ennå! Tankane spinn ennå rundt mykje av det ho sa. Fantastisk klok dame! Det toppa helga for meg!! Eg var litt metta av alt materialisme, og så kom ho! Hjartegodt!

God helg til deg! Og DU - så fin du er blitt på håret! Ikkje det at du ikkje var... Æsj, skal ikkje bruke så mykje tid på padling, men uansett; så kledde du det veldig godt! Fresht!

Klem

Den gode feen sa...

Ja Inger johanne - rett og slett hjartegodt oppi alt det materielle. Tusen takk for at du hjalp meg å setje ord på det eg ikkje heilt har klart å formidle i kveld, ha ha.

Tusen takk for komplementet. Kvepp framleis litt når eg ser meg i spegelen, men det går seg til ;) Diger klem til deg.

Ulla sa...

Bjørg har fantastiske bilder! Mitt favotittbilde heter :"Magefølelse" , som jeg fikk av mannen min i bursdagsgave når vi ventet verdens beste Lillebror:) God helg!

Kerstin sa...

Fantastiske bilder har hun. Jeg ble kjent med henne gjennom boken "Livslyst" skrevet av Anbjørg Sætre Håtun. Jeg har også hatt brystkreft og sliter med det samme som forfatteren har slitt med. De bildene til Bjørg går bare rett inn i sjelen min :)

Frøken Fryd sa...

Eg har ikkje vore oppmerksom på Bjørg før eg las innlegget ditt no for få sekund sidan, og det vekka nyskjerrigheten min - så no skal eg åpna augene mine for kunsten hennar og læra meg meir, for den såg også verkelig vakker ut!

Klem Eli

Henriette sa...

Skulle gjerne ha vore på messa berre for å ha møtt Bjørg. I staden måtte eg vera heima med vår nyfødd skatt:)Er veldig glad i bileta til Bjørg. Kjøpte eit i julepresang frå mann og barn i fjor (gåvekort på kunstgalleri er supert gåvetips;). Biletet heiter "Elsket uansett", og er kjempeflott. Eit menneske kvilande i ei stor hand. Nydeleg:)

ReVinyl sa...

Jeg er blodfan av Bjørg!

Har ikke møtt henne, men har vært på galleriet hennes i Sandvika. Tenkte å få med meg en kunstnerkveld med henne i høst. Hun skal være der to ganger før jul...

Vi var i et bryllup i sommer og de fikk et bilde av Bjørg som heter "På vei hjem fra Rimi" SuperMANNEN flyr med dama i hånda som har handleposen i handa. Synes det sier så mye om at vi har flest hverdager, og at vi må sette pris på de istedenfor å lengte etter de "store" tingene...

Vi trenger mennesker som Bjørg...
Hun er fantastisk! Klæm Siw

Anonym sa...

Eg har fleire bilder av ho, men favoritten er nok det fyrste eg kjøpte, på Galleri G i Rosendal.Det kjøpte eg etter at eg hadde mista min pappa for nokre år sidan- det er ikkje så stort, men motivet er ei lita jente som sit på faren sine skuldre, "Pappa, jeg kan ta på stjernene" er teksten, og det traff meg så rett i hjartet.

Syns og boka Livslyst, er veldig fin.
Fin kveld til deg,Hilde

Supersnuppa sa...

Ååå, jeg elsker Bjørg!
Er så heldig å ha to litografier av henne. Fikk ett i bryllupsgave, og kjøpte ett til mannen min. Han mistet også pappan sin da han var liten. Min svigerinne har mange verk av Bjørg. Vi elsker "streken" hennes!

Jeg kjøpte den forrige boka hennes i gave til svigerinnen min. Skal jammen meg kjøpe denne også! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på den.

Håper helgen din har vært fin, og at du får ei strålende uke!

klem fra en fast leser:)

Lena sa...

Fantastiske bilder ja!! Eg har faktisk nettopp (eh... 3-4 mnd siden) kjøpt meg to bilder av henne sjøl.. De står på sofaen i stua og venter på å finne sin plass. "Bare en bakke til" og "Why me?" Fantastiske!!

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Kjempefine bilder. Kjenner jeg ble veldig nysgjerrig på denne boken nå! Tusen takk for tipset! :)

Henriette og Helene sa...

Min favoritt er biletet eg har i trappa, eg stopper opp å tar inn budskapet fleire gonger for dagen; Takk for livet, er biletet.
Eg tolker det på nye måtar, og oppdagar støtt nye figurar og tekstar gjøymt i biletet :)

Elsker kunsten hennar!
Hjertegod, trist, munter og humoristisk. Ho spelar på alle strenger!

Ha ein super dag!
Klem Helene

Lykkelinn sa...

Helt enig, Bjørg er fantastisk! Min favoritt er det av to som står sammen på et stupebrett, med teksten "tør du, tør jeg". Fikk det til 30-årsdagen av mine aller beste venninner, og det sier så mye om alt man kan få til hvis man har støtte av gode venner!

Lulle og Laban sa...

Hei!

Jeg elsker Bjørg sine bilder! Vi har tre stykker i stua. Bildene hennes er vakre, lekne og dype samtidig. Kos deg med boken. Den tror jeg at jeg også må kjøpe meg!

Fortsatt god uke til deg :O)

Carinaklem

Related Posts with Thumbnails