mandag, november 07, 2011

Hausten er servert og Waldorfdukker


Hekling på nål 1.25. Haustlege fargar. Eikenøtter. Eikeblad. Klåfingra lubben hand. Spent på om resultatet vert som eg har tenkt. Englar? Haustdukker med eikenøtthattar? Hekla haustkuler? Nei, gudane veit kva dette vert til slutt.

Enn så lenge kan du kose deg med ein tutorial eg fann. Waldorfdukker har eg alltid hatt lyst til å lage. Lysta vart ikkje akkurat mindre nå:
Bilete er frå Amio.dk.

LS'en (Lag Sjølv'en - eit herleg uttrykk laga av skjønne NORALILL ) finn du på Flickr. Den perfekte julegåve?

Eg elskar få heimelaga julegåver. Eg elskar at ungane får heimelaga julegåver. I år har eg lyst til å lage mange julegåver sjølv. Men eg har det i så fall travelt. Veldig travelt. Kan nokon venlegast stoppe tida pittelitt. Korleis er det med deg. Lagar du julegåver sjølv? Eg verdset ikkje det eg lagar nok, og kjenner at dersom eg lagar gåver så må eg liksom slenge med ei kjøpegåve i tillegg. Må jobbe litt med det der ;)

God natt!

12 kommentarer:

Sidsel Veierland sa...

jeg lager julegaver hele året - stas med hjemmelaga. Sliter litt med samvittigheten siden vi er 8 i fam, og får mange gaver, mens jeg "bare" gir bort strikka sokker, votter, hals eller luer......
Vet ikke hvordan jeg skal fikse dette ......

I en Sving sa...

Så søt dukke da. Her i huset er det hjemmelaget som gjelder. Selvgjort er velgjort er mottoet. Men det hender nok også her at en kjøpeting sniker seg med i pakka... Overkompensering kanskje? *hihi*

Bless by Tone sa...

Jeg lager mange gaver selv, men føler også litt som deg at det ikke alltid er godt nok - spesielt til barna. Ellers holder jeg på med 30 Ls'er denne måneden på bloggen min, så kanskje du kan få noen tips der.... Tone

Anne Karins Mat og Vin sa...

Så utrolig søt den var! Er nok noen som blir veldig glad for å få en så fin og personlig gave til jul!
Klem

Liv-Tone sa...

Flott blogg med masse inspirasjon!
Vi lager masse gjennom hele året hjemme, som blir julegaver. Og hver førjul har vi juleverksted hjemme med pakkelaging og baking! Det hører liksom med til julen syns jeg!
Men synes vel også at dette ikke ofte er "bra nok", så jeg kjøper som regel noe i tillegg. Egentlig veldig synd. Liker jo å få hjemmelaget selv!
En "slager" hos meg er mine hjemmelagde såper! De slår alltid an. Sammen med noen andre kjøpte ting til badet! :)
Ha en fin dag videre!

Frøken Loppe sa...

Eg lagar dessverre ikkje så mykje sjølv.... men skulle så gjerne ha gjort det!!!
Skal eg gje gåve til nokon som eg veit har same interessa som meg, kan eg gjerne kjøpe lopper eller brukt, men det er helst til spesielt interesserte :o)
Eg blir alltid veldig, veldig glad om eg frå heimelaga, og tenker ALDRI på at det er "for lite"!!
Tenker heller på at den er laga personleg til meg, og DET betyr mykje meir enn "butikk verdi"...
Heldige er dei som får heimelaga, meinar no eg :o)

Øyeblikk sa...

Med så flotte ting som du lagar så må det jo vera ein draum å åpna heimelaga gåver frå deg, men eg skjønner kva du meiner :) Ein er jo alltid ekstra kritisk til det ein sjølv lagar.

Her er me ikkje litt i gong med julehandelen ein gong - det var jo så lenge til jul? Så om du kjem i kontakt med dei som styrer tida så stemmer eg også på ein liten time out slik at me får summa oss litt...

Klem ELi

Anonym sa...

Jeg lager en del gaver selv, mest strikkede ting, men legger ofte til en liten kjøpt ting i tillegg.

Det spørs litt på hvem som skal få gaven om den er hjemmelaget eller ei, man kjenner gjerne mottakeren godt nok til å vite om vedkommende setter pris på tiden som er lagt i et selvlaget produkt.

Bildene dine er så søte forresten, med dine barns hender og andre fine detaljer. Blir glad av sånt, ikke så striglet liksom. Du har rett og slett en fin blogg.

Astrid - nytt håndarbeid i butikk! sa...

Takk for all inspirasjonen du sprer om deg med! :)

Astrid - nytt håndarbeid i butikk! sa...

.. og der trykket jeg på send altfor raskt. Jeg lurer nemlig på hva den heter den gule koppen du har i hylla? Jeg ser tilsvarende stadig vekk her i bloggverden, og det er ingen tvil om at slike skal stå på ønskelista til jul!

Anonym sa...

Huff! Det mindreverdskomplekset har dessverre eg også... Lagar mange julegåver, men føler at eg må kjøpe noko i tillegg. Skal me bestemme oss for å slutte med det? I dag har eg fått flotte namneband i posten, så no kan eg til og med merke strikkeprodukta mine!
Annette

Blåbærlina sa...

Kjenner meg så godt igjen i det med å skulle gi bort en kjøpingsting når man gir bort noe hjemmelaga!! Det må vi slutte med :O) Må jobbe litt der jeg også...
Alltid koselig å titte innom bloggen din!

Nattaklem fra Nina

Related Posts with Thumbnails