tirsdag, januar 10, 2012

Krigsropet

Hei hei. Hadde store planar om å komme meg tidleg i seng i kveld, men her sit eg og berre nett MÅ blogga litt først, he he. Nokon som kjenner seg igjen eller? Dagens innlegg er proppa fulle av gamle bilete frå desktop'en.  Ja, før eg kjem innpå kvifor, må eg jo nett fortelje om alle dei flinke 4.klassingane eg møtte i dag. Dei var råflinke, og innimellom var det nesten ikkje bruk for hjelp frå verken meg, lærarane og dei to skjønne bestemødrene som stilte. Eg har aldri gløymt desse uglene som Micano med bloggen Nyte Livet presenterte ein gong, og tipsa læraren om dei. Ho fall like pladask som meg, så nå er alle i sving med ugleproduksjon.  Gøy :)
Men tilbake til årsaken til at desse gamle bileta, med mitt største bruktfunnkupp i fokus, er posta nå igjen, er Frelsersarmeen sitt vekemagasin Krigsropet. Dei har nemleg ei spalte der kjendisar og slikt viser fram sine beste Fretexfunn. Eg hugsar ikkje heilt kven som har vore i Fretex-Favoritten-spalta, men syns å hugse Surferosa, Sigrid Bonde Tusvik osv osv. Og nå meg. He he he, Den Gode Feen mengar seg med kjendisane ;) Det er vel like før eg blir fotografert på veg inn på kino eller på veg ut av treningssenteret og havnar i Se og Hør.

Neida, eg skal slutte å tulle. For eg beundrar verkeleg arbeidet Frelsesarmeen gjer. Det er ingen veldedig organisasjon som står hjarta mitt nærare enn Frelsesarmeen. Ingen over. Ingen ved sida. Dei tar seg av dei som er lågast på rangstigen. Dei mettar. Dei gjev folk verdighet. Og dei er der for alle. Det var derfor med jublande glede eg takka ja til å vise fram mitt beste Fretex-funn. Nemleg trestolen eg sikra meg i forfjor ein gong, og blogga i dette innlegget. Her er resultatet og korleis funnet mitt vart presentert i Krigsropet:

Sidan teksten/oppløysinga er litt i minste laget skal de få det skriftleg presentert her:
KVEN: Linda Sæbø, geolog og bloggar. Bloggen hennar Den gode feen, har blant anna blitt kåra til Noregs beste boligblogg i 2010. 

KVA: - Verdas finaste og mest behagelege stol. Eg oppdaga stolen på Fretex på Mariero i Stavanger etter stengetid ein kveld eg var for å levere klede i Fretex-containeren. Dagen etter hasta eg av gårde for å prøvesitte den og sjekke om eg likte den like godt. Heldigvis stod stolen der og venta på meg då eg entra butikken lettare vill i blikket. Eg aner ingenting om stolen, men funderer på om det er ordentleg design det er snakk om. Eit solid stykke handverk er det iallefall. 

KVIFOR: - Eg har alltid vore glad i stolar, men inga stol-glede slår denne. Alt tiltalar meg: fasongen, breidda, høgda, fargen på treverket og den blanke lakken. Stolen skal få vere akkurat som den er. 

VISSTE DU AT ALT SOM ER BRUKBART OG SALGBART I PRINSIPPET KAN GIS TIL FRETEX? DET DU IKKE LIKER LENGER, KAN DET HENDE AT NOEN ANDRE LETER ETTER.

Beundarar du som meg Frelsesarmeen, føreslår eg at du trykker på Liker knappen på Facebooksida deira. Ok, då har eg fått utlaup for litt skriveglede i kveld igjen og det er på tide å legge inn årene for denne gong.

Bloggast i morgon kanskje? Klem klem

27 kommentarer:

Joni (pigesind) sa...

Den stolen er virkelig flott! Så gøy at du fikk være med i frelsesarmeens magasin:-)

Barn lærer jo så fort at det er helt vilt! Allerede etter fylte 12 år er det visst tyngre å lære.

Klemmer

Unknown sa...

Gratulerer med at du kom på trikk, den stolen er nydelig, sammen som hele stuen din!

Natta
Vicky

Maskinistfrua sa...

Kjempe fin stol! Det er like gøy hver gang å komme over slike funn:) Litt sånn hjertebank glede:) Fotsatt fin uke og kveld

Øyeblikk sa...

Kanon! den stolen din har eg tenkt på nokre gongar, og kvar gong eg køyrer forbi fretex på Mariero :) Heilt enig ang. arbeidet Fretex gjer, det er til å ta hatten av for. Og så synest eg det er kult at du snart kjem i Se & Hør, då skal eg kjøpa det, basta bom ;)

Klem Eli

Whitebite sa...

Stolen er råfin!
har gjort noen kupp på mariero jeg også:)

Men å levere ting der lengre, det har jeg sluttet med. Orker ikke den hånlige og utakknemlige atferden man blir møtt med på baksiden der..
Du aner ikke.. Og det synes jeg er trist.

Kjekt med kjendistilværelse da;)

MonjaHelene sa...

Hei,linda
Kjempefin stol og stue:)
Ja,jeg liker også Frelsesarmeen og tok turen inn og trykte liker etter å ha lest om dem her hos deg.Visste ikke at de hadde Facebook side.
Tusen takk for tips om Yvestown og Engel.Var inne og kikket på innlegget.Så masse fint de har!:)Jeg gikk tomt for en del av vimplene tidligere ganske fort,så jeg håper på å få bestille litt mer til våren.

Ha en fortsatt fin uke:)

Klem fra Monja

Flittige Fruer sa...

Fin stol & fin stue!! Men ikke minst: utrolig fint bidrag til klassen til eldstemann :)

& bare nyt kjendistilværelsen du :) Velfortjent! ;)

flittigfru-mari

Natalie sa...

Så fin en stol! Jeg digger også Fretex og alt rart (og FINE) man kan finne der!
Kos deg med kjendistilværelsen! ;)

La meg som følger.

Klem!

fruU sa...

Flotte flotte frelsesarmeen. Mye fra fretex er kommet innenfor vårde vegger.

Krigsropet sa...

Hei Linda, så hyggelig å lese! Kom gjerne med tips om andre interiørbloggere som liker å gå på skattejakt på Fretex :)

Høytrykk sa...

Flott stol! Og gøy å kunne bli med å fronte en god sak. Frelsesarméen gjør mye bra!!

Ha en fin dag!

Hege Morris sa...

så kult! Råstilig stol! og stue!
klem Hege

Anonym sa...

Gratulerer :D
Og jammen forstår eg deg når det angår stolen, kjempeflott!

-Milla

Anonym sa...

Visst gjør Frelsesarmeen mye bra, men deres mer enn "lurvete" forhold til homofili gjør at jeg hverken gir eller handler på Freetex. De har siden "saken" kom opp i 2005 prøvd å bedre immaget sitt, men de diskriminerer fremdeles homofile-og en slik organisasjon kan jeg dessverre ikke støtte.

Gøy at det strikkes igjen på skolene :)

Ha en bra dag
Lene

Anonym sa...

Visst gjør Frelsesarmeen mye bra, men deres mer enn "lurvete" forhold til homofili gjør at jeg hverken gir eller handler på Freetex. De har siden "saken" kom opp i 2005 prøvd å bedre immaget sitt, men de diskriminerer fremdeles homofile-og en slik organisasjon kan jeg dessverre ikke støtte.

Gøy at det strikkes igjen på skolene :)

Ha en bra dag
Lene

deconordic sa...

Kjempefin stol, og det ser ut som et skikkelig stykke håndtverk, ja! Fine bilder og! Skal du i Se & Hør også? Du ER kjendis allerede rett og slett :)

Tuttifrutti med et tvist sa...

Nyder at følge bloggen din, det er altid en fornøjelse. Hvor har du købt den sorte tavle med tekst?
Klem Charlotte :o)

På en prikk sa...

Hei, aller først- takk for en særs inspirerende og fin blogg. En veldig kul stol, og ja Frelsesarmeen gjør mye bra men de er dessverre ikke for alle. For noen år siden var det et medlem som ikke fikk bli soldat (eller hva det heter) pga sin homofile legning. Det går ikke an og er helt uakseptabelt. Veldig synd.

Ina

micano sa...

Hei
Kjekt at du linka til bloggen min! Fikk heilt sjokk da jeg så antall besøkende i dag.. hehe..
:) morsomt at dere kunne bruke ugleideen.
Klem m

Lene sa...

For en flott stol. Nydelig design.

Lillan sa...

Hei:) jeg er vill av begeistring nå!! tittet innom din epla butikk og der lå det de søteste seilbåter! :) Jeg har spurt både karna blogger og thelma blogger om de kan lage dette til meg, men de lager og selger ikke, så det har vært litt vanskelig:( derfor var jeg ikke sein på labben når jeg så du solgte dette:) Jeg har kjøpt 2 stk av deg nå og gleder meg som et barn til å få dem!!!! Jeg har lagt inn litt reklame av seilbåtene i et innlegg i min blogg idag:)

håper du kommer med flere søte maritime/sommerlige seilbåter og annet stæsj utover våren:)

stor klem Lillan

Hildemiho sa...

Kjære gode Linda! Tusen tusen takk for de varme, personlige og gode ordene på mitt innlegg om mammas død. Jeg har ikke ord for hvor mye jeg satte pris på det du skrev- det er lagret i mitt hjerte. Så er jeg så lei meg for at du måtte miste pappan din som barn, jeg kan bare forestille meg hvor tungt det må ha vært og forstår veldig godt at det fortsatt preger deg og den du er. Og jeg og kjenner på at det virkelig er et liv før mammas død og et etterpå. Og jeg kjenner også på en enda større forståelse av hvor mye jeg betyr for mine barn og deres trygghetsfølelse- det er et stort og vakkert og litt skummelt ansvar.
Men selvom jeg fortsatt strever etter tapet av mamman min, så er jeg heldig- heldig som har så god familie og venner som er der for meg, og til og med her i bloggeverdenen møter jeg engler i hverdagen- som deg. Så takk!!
Mange klemmer fra Hilde

Veronica's hus sa...

Jepp noe er fra søstrene Grene, men koppene er fra ett annet sted. Det er log å gjette flere ganger:)

Fiin fredag til deg:)

skb sa...

Fretex gjer ein viktig jobb, og det er bra å støtte dei :)

Anette {foreldremanualen} sa...

Heisann!

Bare innom for å fortelle at du er en av finalistene i kategorien "Årets mammablogg 2011" hos oss på Foreldremanualen.no. Lykke til! :-)

Fruehuset sa...

Gratulerer med kjendistittel:)
Gøy at du er med i Krigsropet.


Ha ein fin fin søndag,
helsing Marianne:)

Frieblonder sa...

Gratulerer! Fint at du fronter en god sak! Heldig du er som finner så mye fint på Fretex:) Er innom i ny og ne, men det er ikke alltid en finner like mye.

Jeg er lærer på 3.trinn og må bare si tusen takk for ugle ideen! Vi prøver nemlig å lære strikkekunsten til de søte små og da er det greit med oppnåelige prosjekter:)
Håper du får en fin uke!
hilsen Frieblonder

Related Posts with Thumbnails