fredag, april 11, 2008

Helg IGJEN

I dag klarte eg ikkje dy meg lengre, og berre MÅTTE ta turen til Plantasjen for å handle inn
litt blomstrar til å pynte med utforbi. Så får det heller våge seg om eg må erstatte dei med nye i tilfelle frost eller noko slikt.

Eg var veldig usikker på kva type blomstrar eg skulle gå for i år. Usikker på kva farge. Kunne i utgangspunktet tenke meg å kjøre rosa fargetonar, men er glad eg valgte blå lobelia.
Eg elskar f eks små fiolar, men dei finst som oftast berre i gult eller lilla, og det var ikkje heilt det eg var ute etter.

Som dei fleste sikkert veit er eg heilt tussete etter pelargonium. Og tenk på Plantasjen hadde dei et bord kalla Retro, og på det stod Dronning Ingrid, Dronning Margrethe, Nikolaj og Kronprinsesse Mary og strålte. Nikolaj har svak svak rosa blomstrar. Liknar Mårbacka, men med kraftigare vekst:


Dronning Ingrid fekk også sjølvsagt vere med meg heim i fleire eksemplar. Dei eg har her heime frå før har nemlig ikkje starta blomstring enno.

Var også innom Hilmers Hus for å bestille kjøkkenmøbler, men der var jammen benken eg vil ha utsolgt frå lager, og ikkje på veg inn igjen heller :(

Eg trøsta meg med at eg iallefall fekk tak i nye knottar til skapdørene i gangen. Er det ikkje rart at me har samme type skapdører her som i leiligheten i Bergen? Hadde litt styr med å feste knottane. Det fulgte nemleg ikkje skruar med, og dei me hadde var enten for tynne eller for lange. Det heile enda med at eg brukte dei tynne kombinert med masse limpistollim. Får håpe dei held.
Nå gjenstår det berre å ynskje alle ei kjempefin helg! Eg skal la kjøkken vere kjøkken, og slenge meg i sofakroken min, drikke te av Burleighkopp og lese InteriørMagasinet. Kos dåko dåko også!!

25 kommentarer:

borghild sa...

Jeg måtte også innom Plantasjen i dag, og 'tok en Marit' (som i Grip Dagen). Så jeg kjøpte hvite tusenfryd, har aldri hatt det før, så vi får se hvor lenge de lever...:-)
Fine lobeliaer du hadde kjøpt, og så stilig med de sorte pottene til!
Her har vi hatt reker i kveld, en typisk fredag med andre ord:-) God helg! Klem B:-)

BO sa...

Grådig kor forneme blomar du tar i hus då! :-)
Nye barnehagen er vegg i vegg med Hageland, så eg var innom der i dag for å kjøpa nokre krukkeblomar, men kjøpte kun ein skjønn inneblom. Ser ut som firkløver med skjønne kvite snøklokker! Ang. uteblomar, så vart eg rett og slett litt forvirra og i tvil om kva blomar, retting: FARGAR, eg skulle ha!

Kjempefine knottar!
Den benken, var det den du viste bilete i eit tidlegare innlegg?
Nå er det fredagskrim på NRK, så me snakkast!

strikkegal sa...

Så flotte blomster du har kjøpt, og stilige bilder også! Jeg lurer litt på om det er for kaldt her enda (hagla sist i går) og så klarer jeg ikke helt bestemme meg for hva jeg skal ha heller... De lyseblå var yndige! Må kanskje utnytte at det var lønningsdag i dag?

Katarina sa...

Jeg kom til å tenke på en ting ang muren du har ordnet på kjøkkenet. Er det ikke så at du lurer på hva du skal gjøre?
Jeg har sett noe artikkler om betongvegger som er ordnet med marokkansk pusseteknikk.Utseende på den muren blir utrolig fin. Rå, i den der factory vintage stilen og selfølgelig i den der hvite og sorte stilen. Fikk du maskinen i dag? Jeg var å siklet litt i byen og så på en i "din" farge. Dem er utrolig pen,så nå må jeg se om jeg får solgt min nye bosch...;-)

Den gode feen sa...

Katarina: Eg har malt min mur kvit nå.... Kom desverre ingen maskin i dag, men i morgon BØR den vere her :)

mali-mo sa...

Har plantasjen fått inn de gammeldagse pelargoniene? Skal avgårde imorgen den dag...så happy...håper det gjelder i Bergen også. SMIL&LYKKE.

mali-mo sa...

Tusen hjertelig, du er en knupp! Trålte blomsterbutikker i Bergen ifjor til ingen nytte, men var ikke der. Godt å ha en backup plan for morgendagen!

Hulda sa...

Så flotte pelargonium du har kjøpt! Mine er heller ikke i blomst enda, så måtte kjøpe en som blomstrer. Den er mørk rosa, men gleder meg til mine kommer i blomst, de er helt lysrosa. Blir nok å kjøpe noen flere etterhvert som det blir sommer. Elsker disse blomstene!

MeyBiMe sa...

Så synd at benken din er utsolgt!!!
Typisk!!!
Flotte blomster du har kjøpt deg!!!
Jeg er veldig svak for Lobeliane!
Det er en sikker sommerplante hos meg...men har ikke kjøpt inn slike ennå...kanskje jeg skal nå...etter å ha sett så flott det var hos deg -)
Ha en blomstrende fin helg :-)

ENGLENE sa...

Hei!
Takk for hyggelig kommentar på bloggen vår! Hos oss er det fast morgenrituale ,etter gulvvasken :)
å kikke innom bloggen din. Kjempefine bilder og masse inspirasjon.Stort smil fra Gunn og Hilde på Min Engel.

Rosa sa...

Nydelege lyseblå blomar, og kult med svart potte.

Kjedeleg med benken som var utsolgt, men er det ikkje mogleg å bestille/finne den andre stader?

Ha ei god helg med Nikolaj og dei fornemme fruene :)

Anonym sa...

Så deilig å pynte med blomster, men her er det desverre dor kaldt enda. De står og koser seg i drivhuset. Jeg er også glad i blåe blomster, og har prøvd en ny sort i år som jeg er spent på, de heter blåstråle på norsk.
Ha en fortreffelig helg!!

Merete sa...

Så fint du har pynta ute med blomar m.m!!! eg og måtte ha med meg heim nokre blomar i dag..åg så tomt og stusseleg ut utanfor inngongsdøra mi :o(
Kjøpte nokre nydelege små som liknar på tusenfryd..kjem vel innlegg om dei seinare ;o)
Ha ei fin helg og kos dåko masse, masse!!!!

Prinsesse Elin sa...

Nytt nummer av interiørmagasinet??? Antagelig har du vært å kljøpt Green gate nå men ialefall. Jeg vet faktisk ikke om noen butikker i selve byen.

Men jeg vet om i sandnes. To stk.
Den ene ligger vis a vis langgata 33, som er villa Rosa. Butikken som selger Green gate heter Smak. (gågata heter lang gata i sandnes)

Å så har du en butikk som ligger i en av tverrgata nedforbi. Berheim....men ikkje gå inn der uten å ha skylappa på øynene eller mye penger.....eg lover!!! Den er farlig den der butikken. he he

Plantasjen er jo ikke feil. Er ofte der inne på søndagene for jeg elsker å gå på plantesalg på disse dagene da man nesten ikke kan lufte dyner ute en gang i tilfelle "han der oppe" skulle se det. he he
I morra har jeg satt av dagen til vindusvask....eller jeg har gjort en deal med mannen. Han tar ute og jeg tar inne.

Ha en fin fin kvled:O)

Verkstedet sa...

å, så deilig med blomster, men i den forbindelse noen spørsmål- tåler de der frost?? den blå- er det lobelia, henge eller kant, så så lys ut. men den tåler vel ikke å få frost, trodde det kn var safe med stemors. og de andre med de kongelige navnene- var det tilfelle at de het akkurat det??? eller tull??...min gutt heter jo nikolaj og da må jo jeg isåfall ha en slik.
tar turen til plantasjen i morgen kanskjeom du ser den før det er det kjemeok om du gir en lyd. skal få til et innlegg iløpet av kvelden, er så treg for tiden, eller egentlig går det sånni ett, og derfor kommet litt utav det, men i kveld...;)
ha en herlig helg. klem fra Karoline

Drømmen om en eplehage sa...

Har ikke vert flink å legge igjen hilsen i det siste, men nå er jeg tilbake!

For ett flott jenterom med en drømm av en sengehimmel. Hadde jeg hengt opp en slik over sengen til lillebror hadde det blitt fest der oppe. *ler*

Gangen deres ble jo råstilig. Tøfft med de bildene på veggen!

Skulle kansje lagt igjen kommentar på hvert innlegg nå, men det får våge seg.
Så fin gave du fikk også. Striesekker er jo bare så dekorativt.

Takk for sommerstemningen du gav meg med dette innlegget fra Plantasje handelen din. Jeg tør ikke satse på frostfrie netter helt enda, så da nyter jeg dere som kan plante ut litt.

Håper du har en fin helg.
Klem fra Eplemor

Min Verden sa...

Heisan. Nydelige blomster. Det går an fra Plantasjen også. Jeg kjøpte en pelargonia i dyre dommer på en blomsterbutikk, men de hadde ikke navn på den. Kanskje jeg må få hjelp av noen experter. Kanskje jeg legger ut i løpet av uken. Fortsatt god helg. Jeg blogger med opera i bakgrunn. Stor begivenhet. Hanne

Karna sa...

Vi får håpe at våren er kommet og det ikke kommer frost.....har klart å holde meg borte fra hagesenterene til nå, men nå fikk jeg lyst på litt blomster til å friske opp litt...

Ser faktisk at det er like før tulipanene blomstrer her i hagen...og da må det jo gå å plante litt også!?!

elisabeth sa...

Hellu feen!!!
Her var det blitt koselig, og sommerlig:) Har kjøpt noen jeg også, så får vi se hvor lenge de tåler å stå ute...hehe;)
Må bare si at dere har fått det utrolig fint, og har tydeligvis jobbet som helter!!!
Me like your style:)

Ha strålende fin søndag:)

Memories sa...

Åh misunner alle som kan kjøpe blomster allerede, jeg bor desverre alt for langt nord til at det er mulig på en lang stund enda. Har en stor hage som jeg skal kose meg med når den tid kommer:)
Du har en nydelig blogg med mye inspirasjon!

Ha ei fortsatt fin helg:))

Frk. Rothagen sa...

Så fine blomster du har kjøpt. Tenkte meg en tur på plantasjen i dag, men jeg greide aldri å somle meg av gårde. Mulig jeg stikker innom en tur i morgen for å se om jeg finner noen fine blomster.

Hanna sa...

Hi, This is my first time in your beautiful blog, you have a beautiful home and very nice pictures here!

Penelene sa...

Oi så nydelige blomster! Ser ut til at du får en like skjønn uteplass i Stavanger!

mali-mo sa...

Søren og. Tror du Plantasjen i Bergen hadde skjønt det? Neida. Ikke en dronning å se, og eg spurte to personale for sikkerhets skyld. Skulle ha plomsterhandlepause i oppgaveskrivingen, men det ble bomtur, så nå satser eg på Haukeland en av dagene.

Tror eg liker Stavanger bedre eg!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Klarer ikke å dy meg jeg heller, har snopt noen uteblomster men tenkte å ha de inne å gjøre de stor og feit.. for så å ta de ut og imponere naboen, hehe, det siste der var tull. De står da inne hos gartneren så må da de søren ta meg overleve inne hos meg er tanken bak feitebolleblomster prosjektet.
Håper knottene holder!
klem

Related Posts with Thumbnails