lørdag, november 22, 2008

Vel overstått...puh

Då har endeleg helgefreden senka seg i den fe'iske heim. Eit tre timar langt barneselskap med 12 aktive 6-åringar på besøk lagar spor etter seg. Støynivået var på eit tidspunkt så høgt at eg trur nesten det vart for høgt for dei sjølve.Men kjempesuksess var det. Heldigvis. Det mest morsomme var fiskedammen der dei fiska hanskar, paprika, tøfler og Her Fe (!) før dei til slutt fekk godteposar på kroken. Ungane lo og lo, og det var kjempeløye for oss vaksne også. Ein klassikar i barneselskap som aldri går av moten.
På bileta ser de korleis sjokoladeskipet vart sjåandes ut. Det slo heldigvis an. Og jubilanten vart nøgd då han fekk pynte bordet med Bionicle-figurar som erstatning for laser-sverd-kake.
Rundt kaka svømte det massevis av gullfiskar, raude fiskar, krokodillar og sjokoladeskjell. Eg kutta ut blå gele som eg veit mange brukar rundt slike kaker. Såg for meg at det ville bli for mykje kliss.
Marshmellows duppa i sjokolade og kakestrøssel slo også an. Fekk idèen på ein blogg etter 5-årsdagen i fjor. Hugsar ikkje kven det var som viste denne idèen, men ser du dette så ser du at eg vart inspirert.

Då har Herr og Fru Fe slengt beina på bordet og kosar seg med spekemat og honningmelon. Glade og nøgde med vel blåst fest. Og kanskje litt glade over at det er eit heilt år til neste gong :) Ynskjer dåko alle ein fin laurdagskveld

18 kommentarer:

silje-sin sa...

Det så ut som en herlig bursdag, tenker guttene hadde det supert! Neste helg er det bursdag her i huset også, Augusta blir 1 år:) Ønsker deg en fortsatt flott helg, nå kan du slappe av etter den vellykkede festen;) klem

Maliva`s verden sa...

Ja den kaka var litt av et mesterverk..så flink du er:)
malivasverden

Heidi-anitha sa...

Tusen takk for så hærlig inspirasjon... Jeg har både gutt og jente i huset, så deilig med noen friske nyheter:)

God helg tildeg og dine...

Klem White vintage

Nina sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min du gode fe :). Hvem har ikke lagd sjørøverskip? Skjønner du valgte den varianten framfor den andre ja. Begynner å bli noen år siden for min del min sønn VAR "Kaptein Sabeltann! eller hans høyre hånd "Langemann" 24/7. Datteren var "Sunniva" eller "Miriam av Gral". De satte på en gammel video her for en stund siden - og hadde en morsom stund. De husket alle tekstene på sangene og sang og lo. Noterer meg idéen til bordkort bak øret. Kult :).

Emmeline sa...

Dere gjør alt med stil og det gjelder virkelig både deg og Herr FE;) Tenker at det ble litt av en lykke for den som fikk en hel Femann på kroken;)

Knallflott borddekking, og ikke minst fantastisk kake. Du tar kakene stadig til nye høyder. Sjørøverskip i år og sjørøverborg i fjor. Jeg bøyer meg i støvet Feen, du er SÅÅÅÅ inspirerende.

Når man først har sprukket på shopping så gjelder det å ta seg skikkkelig ut har jeg tenkt.. Derfor har jeg i dag lukket øynene og trukket kort.... Skal bli leven når Emmelinemannen oppdager det. Får håpe det blir lenge til
(hehe) Du får kose deg og NYTE resultatet av kjempeinnsatsen. Så noen bilder fra et hjørne av skolehuset her i dag, og der så jeg de skjønne febåtene dine. Dersom du ikke selger alle så håper jeg at du legger noen ut i butikken, og da skal jeg være første kunden;) Trenger noen febåter i vinduet på hytten....
Ha en superduper kveld. Klem

Anonym sa...

Gratulerer med 6-åring! Flott bursdagsbord og kaker/pynt. Når det gjelder støy så er de aller fleste barn kjent med at man har "innestemme". De har lett for å trekke hverandre opp også i lydstyrke. Pust og slapp av og god helg!

MeyBiMe sa...

WOW så stilig bursdagsfest dere har hatt i dag da!!!!!!!
Utrolig flotte bordkort...og ikke minst den rå-tøffe sjokoladekake-båten!!!!!
Likte også veldig godt kombinasjonen med lekkert, og tøffe lego monster :-)
Ha en fin og rolig helg videre :-)

Dans på roser... sa...

Å, så fin!
Har vært på jakt etter kaker med sjørøvertema, knerten blir 5 år på tirsdag, og vi skal ha sjørøver-fest.
Fant ei sjørøverskute her og ei der, sjokoladekake-skute, altså... Men denne skuta her, må være den flotteste jeg har sett.
Det gjorde seg å droppe geleen, og erstatte med fisker o.l.
Kan hende jeg tar med meg inspirasjonen og begir meg ut på skutebaking nå.
Takk for inspirasjon!

Ha en fin lørdag, pust ut og nyt kvelden...

mali-mo sa...

Herlighet for en kake!!!!! Jøsses, jeg bøyer meg i støvet. Da du nevnte hvilke planer du hadde så jeg for meg gråt og strev, men dette var jo bare så fantastisk! For en heldig gutt! Og med en far som ofrer seg til glede for fiskedamdeltakerne må jo suksessen ha vært et faktum ;)

Utrolig fin kake, og de marshmallowsene (eller hvordan det staves) lagrer jeg umiddelbart bakerst i hodet til bruk i seinere lillemalibursdager ;) If you don't mind ;)

Og det der med utkledning ja, her hos oss kler lillemalien seg ut med støvler / vintersko inne, og helst en smekke på hodet. Deretter gjemmer hun seg i et skap, eller under et teppe...og er intenst lykkelig i forventningen om å snart bli funnet. Så herlige!

Og tilslutt så håper jeg det kommer et bilde av lillefeen snart ;)

Anonym sa...

Det er ingenting som er så herlig som når guttebursdagsbesøk er over - ja, og det er lenge til neste gang. Heldigvis er vi laget sånn at vi glemmer bråket raskere enn alt det kjekke.

Du har laget en utrolig flott kake, den får ikke 5,5-åringen min lov til å se..

Ha en fortsatt fin helg, feen!

Monicas sa...

Så stilig dette så ut da..jeg har sjøl en 11 åring, snart, å de marshmallows..med sjokkis og strø,garnantert!!! Takk for tipset du

Sine sa...

Å så flott selskap dere har laget. Jeg kopierer noen av tipsene til prinsesseselskapet jeg skal ha i januar. Takk for inspirasjonen!

Karen sa...

Kjempefint!! Skal ha bursdag om to uker - kjekt å få litt tips! Ha ein fin søndag!

Anlen sa...

Lekker bursdagsfeiring:) Det var sikkert i min blogg du fann marshmallows-ideen, eg syns også det var ein god ide;) Og det slo an her i heimen, i alle fall!

Stilig kake! Her blir det berre prinsesser, så eg får ikkje prøvd meg på sjørøvarskute....

STRIKKEMOR(O) sa...

For ei flott kake du laga til bursdagen! Ideen med marshmellows var også veldig god, kjekt å sjå!

Anonym sa...

Åh, så herleg! Eg digga biletet av marshmallowsane, det så superlekkert ut!

Penelene sa...

oi oi oi - ser det er mer schwung over barneselskapene hos feen, gitt. Ja, ja - det kommer heldigvis flere sjangser - to i året, for å være nøyaktig. I mange år fremover. Skal jukse neste gang med å sjekke ut din blogg først...he,he... :) Ha en fortsatt knallfin uke!

pepperkverna sa...

Dette var skikkelig party! Tenker det var noen lykkelige barnesjeler der....Hege

Related Posts with Thumbnails