søndag, mai 10, 2009

Maler du med barn i magen?

På innlegget om dei kvitmalte benkeplatene fekk eg dette spørsmålet frå anonym. Og svaret er "ja, det gjer eg".


Eg har veldig lyst til at du skal lese denne artikkelen: Les dette
Kjøkkenskapa er malt med malingstypen avbilda over her. Gulner ikke over tid står det så fint. Men det må eg då påstå at den har gjort i løpet av året som er gått sidan dei vart malte.

Tusen takk for kommentarane på forrige innlegg. Kjøkkenet er stort og godt, og oppussa på billigast mogeleg måte. Det hadde sett annleis ut om me skulle ha pussa det opp frå botnen av, men det er mykje anna som lenger framme i køen til dess. Dersom du har lyst å friske opp korleis utgangspunktet var ta ein kikk her og her og her og her og her.

På bileta kjem det også fram korleis benkeplata såg ut i utgangspunktet. Benkeplate i laminat. Veldig skeptisk til om malingen ville halde, men vask med salmiakk og pussing med sandpapir, gjorde at den svarte malingen overhodet ikkje skalla av. Vanleg halvblank oljemaling brukte eg den gong.

Nå pussa eg over den svarte malingen med grovt og fint sandpapir, slik at overflata vart heilt matt. Så malte eg over med tre strøk Trestjerners VANNFORTYNNA gulvmaling (iført gassmaske og med dørane på vidt gap). Får den herde lenge nok utan at me brukar benkeplata, satsar me på at malinga held vel og lenge. Men det er klart at ei malt overflate vert fortare slitt enn ei umalt.


Ha ein flott søndag!

25 kommentarer:

Anonym sa...

Hei ..Eg las den linken til mal med barn i magen ... men der står jo at vannløselig maling går bra, men det er no ikkje oljemalingen ? Er no ein grunn til at den skal bli erstatta, skal vell være vekke etter 2010 pga giftstoff ! Men det er no ditt valg men eg hadde no vært skeptisk ! Lykke til ! Fin blogg du har :-)

Den gamle stil-de svunne tider...VINTAGE sa...

Eg har alltid malt med barn i magen.Dvs ellers hadde eg aldri fått gjort nokke.HAr jo gått gravid 5 ganger på 8 år...he,he.
Og ikke bry deg med hysteriet at du ikke kan ta i en malerpensel når du er gravid,men jeg har holdt meg til vannbasert maling stort sett.Noen ganger har jeghatt gassmaske og selvfølgelig full utlufting.
Benkeplatene og kjøkkenet ble bare nyyyydelig altså !!! du er så flink, mal i vei du-men med gassmaske el full lufting.he,he

Den gode feen sa...

Eg har ikkje brukt oljemaling nå! Den svarte oljemalingen malte eg med for over eit år sidan, og det var lenge før eg vart gravid.Takk :)

Anlen sa...

Eg utnytta til fulle muligheita til å ikkje male då eg var gravid... Vi bygde hus, og eg mala ute, men ikkje noko inne. Det var meir enn nok anna eg måtte gjere, men for meg passa det å ikkje male:)

Malinga vert jo stadig betre, så alle sannheiter må oppdaterast. Mal i vei, om du ynskjer det!

Monica sa...

Mali vei med vannmalingen du... syns du er kjempeflink, jeg ble så trøtt og sliten når jeg var gravid at jeg mesten ikke orket. Vi holdt på å flytte inn i nytt hus og malte forresten veldig mye, jeg stod både i høyden og ble svimmel og malte og jeg var med å bærte inn dobbelsengen. Hva hver enkelt gjør er jo opp til dem selv, men jeg var kanskje litt uvitende der og da altså. uansett tror jeg ikke den vannmalingen du har brukt gjør noenting:) klem

Ida sa...

Heihei!

Absolutt nydelig kjøkken du har - elsker måten du har frisket opp alt det hvite med detaljer av heeeeerlig lysblå farger! Og den pyntete lysekronen din er kjempesøt :)

Gratulerer med baby i magen, håper formen er strålende! :) Er det ikke deilig at dagens utvikling ikke setter en stopper for maling og baby.. hihi :-)

Klemmer fra Ida

Linda sa...

Så flott et kjøkken du har !
Friskt med turkis tilbehør!

Ha en fin søndag!

Hulda sa...

Så herlig og friskt kjøkkenet deres er. Likte kjøkkenøyen. :) Flotte detaljer overalt. :)

Simple Lovely sa...

Kjøkkenet ditt ble flott, fargekombinasjon er helt sjønn.
Likte så godt det lille tegnehjørnet, koseligt:)
Fin blogg du har!
-Julie

Anonym sa...

Til Anonym:du kan ihvertfall koste på deg å bruke navn...jeg har også malt med barn i magen-vinduer på vidt gap eller stått ute når været tillater det.

Grattis Linda med nr tre på vei- synes du er ei super effektiv dame jeg. Ikke Bruk energi på anonyme kommenatarer ang hva du gjør under din graviditet!

Mvh Julie

mali-mo sa...

Hei! Takk for flott innlegg!!!!!!

Eg malte i vei med lillemalien i magen, med akkurat den vannfortynnede oljemalingen du viste på bildene her. Bruker den nå også, og har akkurat kjøpt inn den nye panelmalingen fra Jotun som er sånn miljømaling. Der står det i salgsreklamen at den trygt kan brukes av gravide og i rom med småbarn.

Luftet godt underveis og rullet meg selvsagt ikke i malingen men vasket fingrene fint etterpå ;) Må jo si meg enig med Hildegunn oer her da, hehe, hvis en er hjemme i svangerskapet har en jo plutselig litt tid til nettopp oppussing og maling ;)

Grei artikkel du linket til også, bra med litt informasjon fra tredjeparter, den burde jo være nøytral iallfall. Ville vel uansett være litt tåpelig av malingsfabrikkene å reklamere for trygge og miljøvennlige produkter dersom de ikke har noe faktagrunnnlag for det de skriver. Sånn tenker nå jeg iallfall da!

Håper du har fine dager, Linda, og syns kjøkkenet ditt ble flott!!! Gleder meg til å lese nytt om siste minife snart!!!

Aina sa...

Malte helt til jeg skulle dra på føden jeg, bokstavlig ta;0)
Mal i vei du, er du i form til det så går det bra så lenge en lufter.
Klem fra Aina.

Kristin`s lille hjem sa...

Hei!
Så utrolig flott det ble,likte virkelig fargesammensetningen din.Virkelig stilig.

Hilsen Kristin

Vibeke / Mammas Hus sa...

Vi brukte også den malingen på kjøkkenet, og det er ikke hvitt lenger. Det er lysegult... :( På halvannet år....

Kan det være stekeos osv som gjør det? Eller er den bare ræva?


Ha en flott kveld!

Vibeke :)

Trudelutten sa...

Hei! Så effektiv du er! hadde jeg bare hatt litt av energien din... Holder nå på da men ikke i ditt tempo. Skal til og male kjøkkeninrdningen med den maligen der i fargen bomull. Har malt lister og vinduskarmer i den også men var ikke 100% fornøyd med resultatet. Den tørket veldig fort, og pensel-strekene forsvant liksom ikke. Har du noen tips? Maler du med rulle (skumgummi el)?
Hilsen Trude

Tre Kusiner sa...

For eit bra resutat. Skal sei du får ting gjort kjære FE. Du er det vi kan kalla eit arbeidsjern:). Tihi... Maling er gøy både med og utan baby i magen. Stor klem G

Anonym sa...

kjempe fint blir det i allefall - og du er nå så flink som finner energi til å gjøre alt det du gjør og folk bryr seg så veldig med ting som bare du kan bestemme over alikevel - er det ikke maling er det noe annet.

mette sa...

tipper det går bra jeg... love your kitchen!!

Katarina sa...

Jeg malte jeg også når jeg var gravid.Vi hadde da kjøpt ny leilighet som var 90 talls farger i og den skulle jeg bare ha hvit!:-) Ai,hvornår har du termin? Spennende dette :-)

Drømmen om en eplehage sa...

Du, så lekkert det ble!
Og så sommerlig også da... Nydelig med de turkise detaljene som virkelig popper frem i alt det lyse. I like!!!!

Og du, fordelen med malte flater er at det bare er å male over om det blir merker man ikke får bort. Badebenken min skal få seg ett lite sommerlig strøk for å skjule fjordårets hardhendte bruk. Så snertent så!

Ha ei fortryllende uke, kjære du!
Klem

Lena sa...

Mal ivei du, så lenge du maler med vanntynnet maling, bruker maske og lufter godt tror jeg ikke det skal gjøre noe. Jeg malte litt med alle mine, og de er så friske og raske at. Med nr 3 var jeg tilogmed og badet i vedfyrt badestamp en mnd før termin, og noen kjente av oss hylte opp av forskrekkelse. Jeg kunne jo fått infeksjoner ! Man skal selfølgelig ta hensyn, men man trenger ikke bli overhysterisk fordi om en er gravid og har små barn.
Kjøkkenet ditt er så flott, og jeg liker tanken på at du har pusset det opp på lavbudsjett. Det ble virkelig flott med hvite benkeplater :)
Den malingen du bruker nå er virkelig sterk. Vi malte trappen i den for to år siden, og den holder meget godt enda. Litt hakk har det jo blitt etter barna, men malingen holder stand :)Jeg hadde ikke trodd den skulle holde så bra som den har gjort!
Ønsker deg ei riktig flott våruke :)

Karna sa...

Gratulerer med baby i magen Fe!! Nå blir jeg rett og slett flau over meg selv, som er sååååå treg, beklager!

Knall fint kjøkken dere har, og kjøkkenøyen ble veldig fin med hvit bordplate, min roper etter et strøk eller fem med olje, og det må jeg bare få gjort i dag...

MonjaHelene sa...

Hei!Utrolig flotte bilder av et veldig stilig kjøkken !Kombinasjonen turkis og hvitt er jo så lekker!Ble veldig inspirert og har lyst å male,male ,male:)Og det tror jeg jammen meg jeg skal gjøre.;)Fortsatt godt svangerskap,tror det ligger en meget lykkelig liten fe der inne ,som blir vugget så fint når mor svinger penselen frem og tilbake ;)Ha ei god uke !:)

NIB sa...

Tror jeg må overbevise mannen om hvite benkeplater her altså. Men det spørs nok om det ikke er jeg som må male, og jeg er også gravid! ;-) Malte i forrige svangerskap også, går så fint så! Kjøkkenet ditt er bare så drømmekjøkken. Nice, nice, nice - digger stilen din!!
Hvilke farge har du på både benk og kjøkken? Jeg har jo Lidingø kjøkkenet, og må vel evt ha en type eggehvit maling på benkeplatene da tror jeg.
:) fru Pink

Anonym sa...

Hei

Veldig fint kjøkken og veldig driftig dame ser eg at du er :-) Er ikkje så flink å leggja igjen kommentarer, men fylgjer spent med.

Eg driv å maler dørkarmer osv. med vannbasert maling. Ser at det er ei anna som spør om det samme som eg har tenkt å syrja om. (Såg ikkje noko svar) Synst også at maling tørker fort og at tekstur av pensler og rulle ikkje forsvinn, slik det gjer med oljebasert. Vart det slik hos deg også? Evt. tips?

mvh Putti :-)

Related Posts with Thumbnails