fredag, august 14, 2009

Frukost på finaste porselen

Då eg diskuterte dåpsgåver med min gode venn, Kjartan, i telefonen i går kveld måtte eg innrømme at ungane nesten aldri et av dei fine barneservica sine. Eg er så redd at dei skal knusast, at dei mest står trygt plassert i skapet under dei fleste måltid. "Kvifor gjer dei det" sa Kjartan, og la til: "det er jo til for å brukast og skape gode barndomsminne".
Det er jo så sant så sant ♥
Eg hugsar med glede spenninga då me åt måltid hjå mormor som små. Kva tallerken fekk eg denne gong? Den med kanin på, eller den med skjønne små ender (onkel Olav sine barneservice).

Frukosten i dag vart difor servert på finaste porselen frå Villeroy & Boch, til stor fryd for dei aller minste og for mor sjølv. Det er eplejuice i glasa for dei som måtte lure ;)

Eg har som vanleg barnsleg glede av ting som eg forbinder med min eigen barndom. Servicet til eldstemann kjøpte eg lenge før eg i det heile tatt var gravid. Eg hadde gått å sikla på det så lenge, at då det vart solgt ut til halv pris pga at det skulle ut av produksjon, sikra eg skål, asjett og kopp. Heldigvis vart eg så heldig at eg fekk verdas beste gut som kunne få glede av det (iallefall frå 6,5 års alder, he he). Angrar på at eg ikkje kjøpte eggeglass og sparebøsse også... Kanskje like greit når eg tenker meg om, for poden likar ikkje egg uansett ♥


Er det ikkje eit koseleg service, med motiv frå Foxwood tales?

Minifeen fekk seg nye strømper under handleturen i går, og er ikledd lilla og kvitt frå topp til tå i dag. Kjekt med barnebukser som kan brukast som shorts sesongen etter ;)

Ha ei super helg. Her er regnbygene forhåpentligvis over, og sola skin :)

16 kommentarer:

Hvitevegger sa...

Hei!
falt for alle de fine hvite og rene bildene dine!
Kan jeg bare spørre om en ting...hvor kommer spisebordet som barne sitter og spiser ved fra?
Er på jakt etter et hvitt spisebord...

Ha en fin dag :)

Mvh


www.hvitevegger.blogg.no

Anonym sa...

Jammen godt du presiserte at det var juice i glassene. Ellers hadde jeg nok trodd det var øl! :-)

Jannicke sa...

Enig med din venn :
Klart servicet skal brukes ;o)
Begge mine brukte sine da de var små.. og både kopp og fat lever i beste velgående!

Flotte bilder ;o)

God helg! J.

silje-sin sa...

He he, her står barnas serviser trygt plassert i skapet på rommet til augusta. Men det er jo bare tull i grunn! Da kommer de jo ikke til å få noe forhold til dem heller. Jeg er bare litt redd de skal knuse. Men jeg skal ta dem frem i morgen jeg;) Takk for inspirasjon, og god helg! klem

Ida sa...

Klok - han Kjartan :-)
Jeg husker jeg spiste av ett fat med John Blund på da jeg var liten! Jeg skal jammen ta å spørre mamma om de fremdeles har det (det har de sikkert.. for de kaster sjelden ting..haha!) - hadde vært koselig å ha i tallerkenhyllen min! Her er det ene barneserviset i plast, og.. når jeg tenker meg om så har ikke storebror eget service (utenom Cars da..kremt!).. unnskyldning for å shoppe i morgen.. eh.. JA!
Utrolig flotte barn du har - de er helt nydelige! Utrolig fortellende bilder - det ser ut som om de får servert noe av det beste de vet... :-)

Ha en fin helg!

klem

jordbærpiken sa...

Jeg gjorde akkurat det samme med Ida sitt porselensservise. Helt til jeg kom fram til akkurat det samme som deg. Så nå er det i bruk hver dag, og det er veldig koselig.

Helt nydelige de barneservisene du hadde! Likte spesielt godt det til eldstemann. Minner meg om da jeg var liten og drømte om å kunne tegne slike tegninger. :)

Ha en god dag!

Villa Luftslottet sa...

Nydelig og artig barneservise:) Ja, det skal brukest, helt enig:) Jeg har enda mitt ene fat fra da jeg var liten - noen er nok knust, men det gjør ikke så mye, for jeg har som sagt enda det ene, og her i huset brukes det like ofte og vanlig som andre fat - og hver gang streifer tankene mine år tilbake;)

marte sa...

Så koslig. Jeg har latt de spise av det jeg hadde som barn også jeg......*knus*....Hulk, snufs...litt svinn må man regne med. Resten av DET serviset får stå i skapet!!
Sitt eget blir brukt til hverdags....

Beate sa...

Herlig! Flotte unger du har!
Husker selv hvor gøy det var med motivet som dukket frem under middagsmaten...

janne - kathrine sa...

Hei, hei.
Ja, jeg er enig at det er hyggelig å bruke de tingene en har. Her i huset er det i utgangspunktet ingen restriksjoner på bruk av hverken det ene eller det andre, men ser jo at det fort blir til at en "sparer" litt på det en er mest redd for :-)
Ønsker deg en fin helg!

sigrid sa...

Alt er forgjengeleg..
Livet må brukast medan ein har det, ikkje berre vere til pynt..
Slik er det med det vi omgjev oss med også..
Kva glede har vi av ting vi aldri brukar?
God helg!

Mamma Millan sa...

Åå vilka sötisar!! O vilket ljuvligt barnporslin...kul att duka fint för dem med ju!!!De uppskattar ju det med;))

~~Trevlig Helg~~
♥Mamma Millan♥

Lycheli sa...

Så flotte hverdagsbilder og ikke minst herlige små serviser. Nå fikk jeg lyst til å kjøpe enda noen til min lille klump slik at han også kan få gleden av å "oppdage" ulike figurer på bunnen! Et lite A-HA øyeblikk her i gården også - "fin"serviset til småttisene er til for å brukes!! :)

Ha en fin lørdag!

Klem Lycheli

Den gode feen sa...

Hvite vegger: spisebordet er ei kjøkkenøy frå Ikea. Har gløymt navnet på den nå. Men den har i utgangspunktet benkeplate av eik, men det har eg malt over. Lukka til i jakta på fint spisebord!

S & E sa...

Å jeg har funnet frem dette etter at vi flyttet, men idag skal jeg jammen meg finne de vi har og barna skal få spise på sine serviser. Jeg har ikke så nusselige som du, her kjører vi nok litt mer moderne :-)

Linda S sa...

Nydelige serviser :) Eg er svak for alt av fat og glas i barnemønster (mest plast)- men har litt finere fat også. Er ikkje så lenge sidan eg fann barnebestikk som 6 åringen min fekk i dåpsgave- er jo ingen vits i at det ligg i ei skuff- så det har vi tatt i bruk no :)

Related Posts with Thumbnails