onsdag, august 12, 2009

Krysantemum

Me har nesten alltid friske blomstrar på bordet, iallefall når helga ringjast inn. Og står dei seg lenge, så er eg glad. Hoppandes glad. Krysantemum er dei avskorne plantene som held seg desidert best, tykkjer eg. Ja, ein gong var stilkane fulle av røtter då eg til slutt ville kassere dei. Då vart dei planta ut i hagen, og blomstra fint resten av sesongen :)

Kva blomst varer lengst som avskoren tykkjer du?

Ha ein flott onsdagskveld!

15 kommentarer:

Shus sa...

Friske blomar er alltid kjekt. Eg likar aller best liljer. Og av dei er Martha-lilja finast, og den held seg ganske lenge den og!
Likar veldig godt bloggen din!!
Ha ein fin onsdagskveld!

Fattigfolket sa...

Krysantemum er bare lekkert. Min favoritt er hortensia. Blå, rosa og hvit holder i evigheter. Dessverre er de dypeste fargene best ute. I en stor blandet bukett jeg hadde tatt inn fra hagen sist uke visnet de første (mørkeste) allerede etter to døgn, mens de andre står fortsatt.

Ha en fin kveld!
Hilsen Marie

Jannicke sa...

..hviken blomst som varer lengst?? Hmm, tror det må være nelikken! Den lever ofte i flere uker i vase ;o).
For meg var nelikken før en sorg-blomst, en blomst jeg forbandt med begravelse og tårer...
I fjor fikk jeg en bukett nyyydelige lysegrønne nelikker av en venninne,
og siden er jeg blitt mer venn med den blomsten! Ikke favoritten min,
men den har klatret langt opp på stigen!!

Nydelig bilde du viser ;o).

Klem J.

Huset på kollen sa...

Jeg kjøpte lisianthus en gang, de stod jammen i 3 uker! Det er rekord hos meg. Ellers er jeg helfrelst på tulipaner, så det er alltid på mitt bord i tulipansesongen :) Avskårne krysantemum har jeg aldri hatt, men skjønner at det må prøves.

sol sa...

Blant roser har jeg i hvert fall gode erfaringer med Fairtraderosene, men å si at noen blomster som helst står lenge her, er en overdrivelse :)

Karoline sa...

De gangene jeg spanderer på meg snittblomster (det er en sjelden luksus på studentbudsjett..) er det nelliker som får bli med hjem. Både fordi de er favorittblomsten min, men også nettopp fordi de holder seg fine så lenge :)

Mamma Millan sa...

vackert...inga blommor är värst långvariga hos mig...rftersom jag inte har så värst gröna fingrar!!
tråkigt nog...jag älskar ju blommor!


kramelikram:))

Marte sa...

Heisann:)
I konkurranse med krysantemum og nellik
må du prøve Alstromeria:) Visst du kjøper den helt fersk står den i alle fall tre uker:) Før kalte man den også for Fattigmannsorkidè..
Bloggen din er VELDIG inspirerende! Du er kjempeflink
m interiør og foto! Alltid gøy å se.

Hege sa...

du e helt rå til å blogge,forstod ikke ar du hadde ferie da det var stille her en stund. Har tittet innom bloggen din i flere måneder nå og du er absolutt en favoritt. Liker interiør stilen din, selv bor vi i Kina så her går det mer i gamle møbler i brun/svart og ikke så mye hvitt....

Skal absolutt bruke ideer fra deg når vi flytter hjem til Norge igjen

vennlig hilsen Hege

Duften av erteblomster sa...

nydelige krysantemumer, synes de er spesielt vakre når de er hvite!
nelikkene står alltid lenge også synes jeg. pleier også å unne meg friske blomster når det nærmer seg helgen. i sommer har det jo vært herlig for da har det bare vært å gå ut og plukke :)
mine absolutte favoritter er ranunkler eller anemoner men de står ikke lenge...

ønsker deg en finfin dag,
vibeke

Havets Datter sa...

Hei!
Jeg leste en gang at du hadde CupCake vinterdress til minifeen. Jeg bare lurte på om du var fornøyd med kvalliteten? Jeg syns den er så nydelig den dressen, så jeg tenkte å kjøpe den til lillepia mi. I Lofoten er vinteren ganske våt. Hvordan syns du dressen fungerer i sørpete vær?

Vil også si at jeg syns det er koselig å følge bloggen din. Liker den kjempegodt!

Ha en flott dag... Karina

jenny sa...

kjære fru fe!

Jeg føyer meg i rekken og takker for en herlig blogg! Det er flere ganger jeg tenker at jeg kunne flyttet rett hjem til deg :)

Takk for god lesning og for de nydelige og inspirerende bildene!

klem fra Jenny

Som mine dager er sa...

Friske blomster er et must på bordene. Tar vi ikke fra hagen så kjøper vi på butikken en gang i uke i vinteråret ;-)

Jeg lurte på om du kunne svare meg på følgende: jeg leser at din eiegode mann har malt kjøkkengulvet i hvitt. Jeg er ikke på samme tanke, men det er soverommet som skal få nytt gulv. Hvilken maling brukte han? Eventuelt noen triks han gjorde i forkant som gjorde susen?

Takknemlig for svar kjære du.

Marit

Som mine dager er sa...

Friske blomster er et must på bordene. Tar vi ikke fra hagen så kjøper vi på butikken en gang i uke i vinteråret ;-)

Jeg lurte på om du kunne svare meg på følgende: jeg leser at din eiegode mann har malt kjøkkengulvet i hvitt. Jeg er ikke på samme tanke, men det er soverommet som skal få nytt gulv. Hvilken maling brukte han? Eventuelt noen triks han gjorde i forkant som gjorde susen?

Takknemlig for svar kjære du.

Marit

Kjersti sa...

Først må eg bare sei, for ein koseleg blogg du har! Kom tilfeldig over deg via Hvitstil, men tror jammen meg eg skal legge meg til som følgar :)

Når det gjelde avskorne blomar har eg best erfaring med roser, litt usikker på kva dei heiter, men av den sorten som er litt offwhite blanda med rosa. Nydelige, syns eg.. og har akkuratt kasta ein bukett som har stått like fine som når eg kjøpte dei, i 2 veker!
Det er i alle fall rekord her heime hos meg når det gjelder roser!

Related Posts with Thumbnails