søndag, november 14, 2010

Hjerter på boks


Me tjuvstarta julebaksten i helga. VELDIG tidleg ute, men pepperkakebaking er så kjekt for ungane at det er ingen vits å vente.


Pepperkakedeig har eg laga ein gong for mange. Aldri meir. Ingen vits å stresse med slikt når kjøpedeigen er så god. Denne gongen vart det Ikea sin. Hurra for eit enkelt liv ;)


 Alle kjevlene og alle kakeformene vart testa ut, og praten gjekk ivrig rundt bordet. To boksar med deig vart omforma til velduftande pepperkaker i løpet av kort tid.  
Mmmmm, det lukta jul i huset.

 


I dag har me pynta kakene. Etter at eg kjøpte boka KNAS - som forøvrig er ei super pepperkakebok- har eg utelukkande laga melisglasuren etter oppskrifta inni den. Den gjev supert resultat uansett.


Eg heiv meg på kakebaksten eg også, og laga to store hjerter som me skal henge i vinduet etterkvart. Hjertene vart dekorert med typiske droddling-snirkel-figurar og litt prikkar hist og her.


Når glasuren er tørr på denne sida, skal eg dekorere den på andre sida også. Det geniale med glasuren er at restane er holdbare i dagesvis i kjøleskapet. 


Det vert garantert fleire pepperkakebaksteøkter til før jul. Ungane har nemleg knaska pepperkaker seint og tidleg og det minkar allereie i boksane deira, he he.

Håpar alle har hatt ein fin søndag.
God klem herifrå!

58 kommentarer:

Shy sa...

Jepp, har brukt Ikea i dag eg også!

beate sa...

så fine pepperkaker! de blir jo rene kunstverkene med dine drodlinger på!

nyt kvelden
klem beate

Anonym sa...

Deilige bilder og herlig stemning - små fine hender med mel på... Forventning og glede i skjønn forening rundt bordet.
Har selv pakket inn kalendergaver i dag, blant annet fine pepperkakeformer som skal ligge sammen med aktivitetslappen med pepperkakebaking :)
Gleder meg...
Fin søndagskveld til deg :)

Marit

Marianne sa...

Hurra!! De første pepperkakene jeg har sett i år!! Koselig!! Ha en nydelig kveld =)

Barbros lille atelier sa...

Vi har også startet pepperkakebakingen denne helgen, men pepperkakene våre ble nok ikke så lekre så dine.... Det får heller bli husmorpoeng for hjemmelaget deig og pepperkakekjærligheter:-)

Knas er en kjempefin bok, og oppskriften på glasuren er super - den blir skikkelig hvit og stivner fort. Den stivner faktisk så raskt at i fjor fikk vi et ganske så tykt lag med glasur og godteri på pepperkaketaket, noe som førte til at huset knakk etter fem minutter. Til stor jubel. Mye bedre å spise ferskt pepperkakehus, enn et som har stått og støvet ned nesten en måned....

Klem

Marit sa...

Det ser supergodt ut. Jeg har også planer om å bake snart, men var usikker på om Ikea hadde kommet med pepperkakedeigen sin allerede nå. Og det har de jo gjort...Da blir det Ikea tur til uka :)

Rikke - fargesirkelen sa...

Bilder og tekst til å bli varm i hjertet av =) Og ja – kjøptedeigen er faktisk best!

Førstegasellen sa...

Flott å se at dere koser dere hjemme til tross for det triste som skjer utenfor i hagen deres:) Håper du tenker at det tross alt er den beste tiden i året at hagen herpes... Lenge til at vi kan nyte grilling og sene utekvelder i hagen:) Ha en fin kveld i huset med herlig pepperkakelukt!

Hilde sa...

Fantastiske hjerter - nå ble jeg inspirert! Det er ingen tvil om at det blir IKEA-deig som vanlig, men jeg ble fristet til å bruke melisblandingen "din".

Godt at det skjer hyggelige ting inne når dere har litt tristere affærer utenfor!

Fargebarn sa...

Så herlige bilder og kakene var utrolig fine. Fikk skiekklig julestemning her nå. Skjønner det er frustrerende med alt det som fåregår ute i hagen. Det må være en fortvilt situasjon. Jeg tror jeg hadde gått for en løsning der jeg slapp å bære gresskllipperen gjennom huset. Håper dere får fikset opp og at noen andre tar en god del av regninga.

Marjolein sa...

I love these photos. You must have had such a great day. Enjoy the cookies.
Love from Holland.

Anonym sa...

Jeg husker enda pepperkakehusene dine fra i fjor. Disse hjertene var også SUPRE. KNAS boka står også i mi hylle, og jeg kan allerede nå love at jeg kommer til å forsøke meg på pynting a'la Den Gode Feen :-)

Rosa sa...

Hei!

Hvilken skjønn blogg du har! Her er det bare å legge seg til med det samme:-)

Mmm.... fikk veldig lyst på pekkerkaker nå, hehe...

Fortsatt fin søndag, gleder meg til å følge deg videre:-)

Klem, Rosa

Rosa Rood sa...

Looks delicious!
Your kids maked nice cookies too :o)

Greetings from Amsterdam,
Maren

an-magritt sa...

Åh! Vidunerlig vakre hjerter!
Så flink du er med glasurposen! Jeg lar meg inspirere!

KLem fra An-Magritt

Dronning Maud sa...

Så utrolig dekorativt!!Det vil eg og prøva:)

Hilde M sa...

Jepp, kjøpe ferdig deig er topp. I år frå Lierne. Her har vi allereie ete opp årets første bakst så no er det kjøpt inn meir deig. Namm, pepperkaker smaker best før jul. Dine med melisdrodlar var jo vakre med.

- sa...

Kjempe fine pepperkaker - spesielt den siste dinoen;)
Hilsen Vilde

ps: jeg sverger til IKEA pepperkakedeig!!:)

Mollie sa...

Utrolig fine de pepperkakehjertene dine altså! Synes å huske at du tidligere lagde noen innmari søte pepperkakehus dekorert i samme stil? Kjempefint og herlig snirklete asså. Så synd med hagen deres, det må være veldig kjipt å oppleve noe sånt. Håper virkelig terrassen og uteplassen kommer på fote igjen så dere får kost dere ute til sommeren. Det er så deilig å ha en uteplass som fungerer når man har flere små!

Ønsker deg en herlig søndagskveld:-)
Hilsen fra Mollie

Allis i Eventyrland sa...

Jeg tror du lager de fineste pepperkakene jeg noen gang har sett! :)

Trine sa...

Så koselig.
De hjertene var skikkelig fine:)

mimmi-leone sa...

For et nydelig mønster på pepperkakehjertene.

Hilsen fra Mimmi-Leone

mali-mo sa...

Her er IKEA deigen kommet i hus,men ikke bakt enno. Jeg ble rett og slett litt usikker på hvor lenge sånne kaker holder seg?? Men nå følger jeg på her en av dagene ;) Så koselige bilder!

Trist å lese om hagen under her. Huff, kjenner jo til det med penger ut av vinduet på "kjedelige" men dog veldig nødvendige ting...vi har privat vei ned til huset og låven. Ikke 50 meter akkurat, mer sånn 500 meter. Bratt bakke som vårregnet tok. Måtte ha gravemaskiner, lastebiler osv, lage ny grøft, drenering ny grus på toppen og tusener på tusener ut av vinduet.. Men det må være utrolig kjipt etter at dere har lagt ned innsats og penger. Og dyrt blir det også. Ville nok gjerne droppet gress ja, Singel el heller? Vi har plassen fremfor huset å ta, der vil vi grave opp, legge pukk, så grus og veigrus på toppen. Så får vi råd til heller (skifer) en gang, så er grunnarbeidet i orden og vi kan skrape avveigrusen. Det er planen iallfall, så får lommeboken og formen til våren bestemme ;)

Må og få takke deg for den utrolig hjertevarme og gode hilsenen du la igjen for en stund siden, om eg ikkje har husket det enno, den varmet langt inn i hjertet faktisk. Tusen takk snille ;)

Klem fra meg

Gollass sa...

Di pepperkakehjertene var bare fantastisk flotte;-)

Elin

i mitt lille rekkehus sa...

Herlig julestemning! Baking er alltid kjekt, spesielt etterpå når man får smake påå bakverket! Flott pynter ble de også;)

alexandra villefrance sa...

Så vakre hjerter du har laget. Husker også husene fra ifjor. Vakkert.

Klem fra Alex

Unknown sa...

De nydeligste pekkerkakene jeg har sett, den boken KNAS må jeg skaffe meg, er den norsk eller dansk. Ha en fin uke som kommer. Hilsen Wilhelmine

kjersti sa...

Hei Linda:)

Jeg husker faktisk denne fantastiske glasuren din fra et (eller flere) innlegg her inne i fjor jul faktisk, og i år er det i allefall ingen tvil om at jeg skal notere meg denne oppskriften;)
Her er det Ikea tur på tirsdag, så da skal det søren meg hamstres pepperkakedeig! Aldri smakt den, men stoler på deg;)

Så ufattelig tragisk, med tanke på bildene under...:(
Føler så med dere...

GOD KLEM:)

Astrid sa...

Vakkert!! Nå kom jeg virkelig i julestemning! I tillegg til at dette er en herlig søndagssyssel med ungene må det gi en herlig god-mor-i-forkant-av-jula-følelse å ha pyntehjertene klar på boks allerede i midten av november ;) Knas må sjekkes ut. Om du, som meg, er glad i gjærbakst også, i tillegg til det som knaser må jeg få anbefale "Elsker deig" som er boka som oftest tas ut av kokebokhylla her i huset for tida.
God søndagskveld til deg!

Astrid sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Kaylovesvintage sa...

so pretty

Kaylovesvintage sa...

so pretty

Glede sa...

Hei du! Så kjekt med litt tjuvstart på bakinga. Ville bare si at jeg oppdaget på statistikken min at mange av treffene på bloggen min er via din, det var kjekt. Takk for at du har lagt meg til. Ha en flott kommende uke!

Anonym sa...

Takk, endelig en oppskrift på glasur jeg har tro på!
Har lenge lurt på hvordan "alle andre" får til så fin dekor på pepperkakene.

Dette er verdt et nytt forsøk:)
Elin i Molde

Anonym sa...

Takk, endelig en oppskrift på glasur jeg har tro på!
Har lenge lurt på hvordan "alle andre" får til så fin dekor på pepperkakene.

Dette er verdt et nytt forsøk:)
Elin i Molde

Villa von Krogh sa...

Så kos! Ha en fin uke. :)

Klem fra Anine

Veronika Mikkelborg sa...

Herlig!! da blir det ikea deig på meg også:))
Fine bilder til å bli glad av hos deg:))

Veronika

Haust sa...

Namnamnam!!! Gler meg til å kjenne pepperkakedufta bre seg her òg! :)

Ha ei god veke!

Ingrid Aukan sa...

jeg LIKER bloggen din. og her i gården går det også i pepperkakedeig fra ikea. etter iherdig testing og baking har jeg funnet ut at ikeas deig rett og slett er best. uten protest.

ide-puffen sa...

Ikea sin deig er kjempe kjekk og god. fine dinosaurkaker:) Og lekkre dine, nesten indisk henna inspirerte hjerter.
Toppers uke ønskes.

Klem Randi

mamas kram sa...

Du har en underbar blogg och jag gillar att titta in hos dig! Dina ugglar har inspirerad mig... Jag sydde en uggla och visar den på min blogg och länkar till dig. Jag hoppas att det är okey? Tack för alla dina underbara inspirationer!!!
Kram från Schweiz
Doris

Martes atelie` sa...

Utrolig flotte...og takk for oppskrift på den fine, hvite glasuren.

Moccamamma sa...

Det var da noen vakkert pyntede hjerter! Mulig det kan bli noe copy cat aktivitet av dette, altså. Det er det som er så kjekt med å lese blogger, at andres kreativitet går ens egen en høy gang :)

Moccamamma :)

Bettum Villa sa...

Nydelige pepperkaker! Gleder meg skikkelig til jeg skal lage og pynte mine figurer... og hus.

Klem Madelén

camah sa...

Så fine pepperkaker hjerte! Nå fikk jeg også lyst til å lage. :)

kjempe fin blogg du har!

hilsen camilla

Mamma Kathrine sa...

Har og den boka KNAS, og har i år tenkt meg å prøve på de flotte husene du lagde i fjor. Inspirert av feen herself!! :) Den skal du ha!! Takk for tips ang IKEA`s pepperkakedeig... For da gidder ikke jeg heller lage deigen selv... :)

Fantastisk blogg!

anne sa...

For noen nydelige hjerter du har dekorert - misunnelig de luxe :)
Men også barna sine stjerner var skjønne..takk for en inspirerende og harmonisk blogg ( ja bortsett fra den triste hendelsen med hagen da ;( håper det går bra til slutt.)

God uke

Anne

woxop sa...

Hei Linda, kjempe inspirerande blogg du har, denne skal eg besøke ofte framover. Vart kjempe frista til å byrje med julebaksten sjølv når eg såg barnas sjarmerandekaker og dine nydelige hjerter. Kjem nok til å henge nokre slike hos meg i år. Har lenge hatt store hjerter hengande i kjøkkenvindua, men uten så mykje melispynt. Har berre ein ting å sei: LEKKERT!
Ynskjer deg ei fin veke.
Linnea

Anonym sa...

Å så flotte hjerter:) Nå fikk jeg julestemning. Skal benytte meg av melisglasur oppskrifta di når jeg skal bake med ungene. Her er lite Ikea jeg bor...så da blir det rema's...den får duge;)Husker godt husene dine fra i fjor. De var bare helt skjønne! Du er så kreativ:)
Klem fra Trine i Mosjøen

snippen sa...

SÅ fine!!!

Anonym sa...

Så mange flotte pepperkaker. Hjartene dine vart knallfine :)

Anonym sa...

Guri for noen flotte hjerter! Jeg gikk rett ut og kjøpte meg pepperkakedeig, og gleder meg til å sette i gang med julebaksten...:-) Du er utrolig inspirerende, gleder meg hver dag til å se hva du skriver!

Ha en strålende kveld! :-)

Solveig sa...

Kjempe fine hjarte. I fjor blei eg inspirert til å lage husa dine. I morgon har eg fri og då blir nok hjartepyntinga utprøvd. Takk for inspirsjonen du gir!

Marte sa...

Kjempefine pepperkaker! Jeg mener jeg prøvde den glasuroppskriften i fjor, men den ble så klissete og ville ikke tørke ordentlig. Kan det ha vært fordi jeg ikke hadde kremortartari i?

På tur når vi kan. sa...

Takk for kjekk glasuroppskrift!
Selv om du sier du har laget hjemmelagede pepperkaker for siste gang vil jeg bare nevne at Toril i barnehagen til Alma har faktisk en oppskrift på hjemmelagde pepperkaker som er bedre enn ikea sin pepperkakedeig. Det ble nemlig testet av hele familien i fjor :) Den er enkel å lage og veldig god å jobbe med - noe jeg kan si med sikkerhet etter å ha brukt denne oppskriften hver jul i 20 år :-)

Hilsen trofast leser og kollega

The_K sa...

Nå har jeg bestilt meg den KNASKboka. Her blir det nok pepperkakebaking for aller første gang i eget hjem i år. (rart hvordan trangen til å skape tradisjoner kommer snikende med et lite barn....)

Lykkemamma sa...

Hei kjære du!

Må bare innrømme at jeg har hermet litt etter de nydelige pepperkakehjertene dine..

Glad i bloggen din :-)

Klem fra Marlen

Ruter & Hjerter sa...

Utrolig fine! men hva er det derre kremtartaris??

Related Posts with Thumbnails