tirsdag, mars 27, 2012

Vaffelhjarte


Det er lenge sidan eg har hatt eit barnebokinnlegg føler eg, så nå er det på tide at eg skriv litt om favorittlesestoffet i familien for tida.

Såg du Vaffelhjarte som gjekk på Nrk i jula? Den serien gjekk rett i hjarterota på meg, og me storkosa oss heile gjengen med å sjå tante-farmor, Lena og Trille med den fine Sunnmørsdialekta. Fin natur, fine tema, herleg ekte stemning og rett og slett bra for ungane å sjå på, etter mi meining. Serien er basert på Vaffelhjarte-boka til Maria Parr, og det er altså denne boka me les på sengekanten nå for tida. Boka er kjøpt i den fine nynorskbokklubben Blåmann som eg har skrive om før.

PS! Maria Parr har kome med enno ei ny bok sidan sist, nemleg Tonje Glimmerdal. Eg tippar det vert neste bok me les høgt - har nemleg høyrt at den er minst like kjekk som Vaffelhjarte.

Tips meg gjerne om lesestoff som kan vere engasjerande og spennande for heile familien.

Fin tirsdag ynskjast deg.

PS! Tusen takk for finfine kommentarar på dei forrige innlegga mine. Kjekt at litt sminkeinnlegg også kan komme til nytte, eg har nemleg meir på lur ;)

21 kommentarer:

Gunnhild sa...

vaffelhjarte boka er superfin ;) ..takk for tipset om NESTE bok, den skal bestilles tvert ;)

Unknown sa...

Takk for tipset!
Ha en fin dag,
Vicky

aboxof-chocolate sa...

"Gjett hvor glad jeg er i deg" - med Hare Hasselbrun familien :-)
Kanskje dere allerede har lest den - den er i hvertfall helskjønn! <3
God dag!

Anonym sa...

Tonje Glimmerdal er fantastisk!:)

Interiør- og boligmessen sa...

Hei gode! Elskar den boka!! Fin inspirasjon og kvardagslukke! klemmar te deg og dine.

salige lavendel sa...

Nei jeg så ikke serien, men den hørtes jo trivelig ut. Er så mye dårlig underholdning for barn for tiden, så det er godt det finnes noe som er bra å lese også. Høytlesning tror jeg er viktig og skaper gode barneminner og kanskje legger det også grunnlaget for å bli glad i å lese som voksen. Det tror jeg er en av de beste gavene man kan gi barna sine, folk som ikke liker å lese mister så mye i livet og horisonten deres krymper...Lesing er bra! Nyt dagen =)

24 sa...

åååå den tvserien var gull :)
takk for tipset om boka, den skal kjøpast :)

henriette

Unknown sa...

Kjekt å bli tipset om en nynorskside. Her er nynorsk hovedmål på hele barneskole trinnene og det kan fort bli litt lite bøker å finne på nynorsk.
Vaffelhjarte er superduper etter 10 åringens mening. Må nok inn å bestille noen nynorsk bøker ja.

Fiin tirsdag til deg

Anlen sa...

Tonje Glimmerdal er heilt fantastisk! Eg både lo og gret då eg las den:) For meg er det ekstra morsomt å lese desse bøkene, sidan dialekta mi er så godt som identisk med Maria Parr si, og det vert så morsomt å lese det ho skriv då.
Når eg les til borna mine, les eg det alltid på dialekt:)

Edny sine puslerier sa...

Eg blei også heilt fanga av den serien i jula! Eit av mine første blogginnlegg handla om den:)http://ednysinepuslerier.blogspot.com/2012/01/vaffelhjarte.html

Anne sa...

Jaaa! Maria Parr sine bøker er heilt fantastiske, og Tonje Glimmerdal er så rørande og fin at eg finn ikkje ord! :)

Unknown sa...

Hei
Kjekk bok du bloggar om! Eg kan anbefale Kari Vinje sine bøker, ho er ein kristen forfattar, og tar for seg fleire spørsmål som har med tru å gjere. Ungane har jo ofte litt tankar rundt dette, og då er hennar bøker gode. Ho har blandt anna ei bok om det å oppleva døden på nært hald. Den brukte eg for mine ungar då dei mista oldefar. :-)
Ellers: LIKER bloggen din, du er svært flink!
Ha ein finfin dag!

Penelene sa...

Må bare tipse om en bok som iallefall meg og mellomsten koste oss veldig med: Nikolai - en fransk forfatter jeg ikke husker navnet på, men det vet de på biblioteket.
Vi er nettopp ferdig med Tonje Glimmerdal - der har dere noe å se frem til. Fantastisk bok.

Tone sa...

Å husker godt den serien, men visste ikke den var basert på bøkene, takk for tipset!
Ønsker deg en fin uke
Klem Tone

Reidun sa...

Hei
Er heilt eining med alle her som gir bøkene til Maria Parr god omtale, dei er fantastiske. Har lese dei for elevane i klassen min (3. trinn) Me har og lese bøkene om "Ella" av Timo Parvela, då fekk me oss mang ein god latter. Anbefales

Anonym sa...

Tonje Glimmerdal e heilt fantastisk bra:D

Karoline sa...

Dere MÅ lese Tonje Glimmerdal, den er fantastisk! Jeg koste meg hvertfall med den, og jeg har ikke barn å lese for engang :)

Randi sa...

Du har så rett så rett! Støttar anbefalinga på det sterkaste! Her i huset er Vaffelhjarte lest to gongar, og Tonje Glimmerdal er i ferd med å finlesast for andre gong den også. I tillegg har mor sjølv lese begge aleine først! ;) Fantastisk, nesten som å vere der sjølv. Gledar meg til neste! Løp og kjøp! ;)

Charlotte sa...

Hei!

Her i huset skal vi få tak i "Bukkene bruse i badeland!"
Den kan jeg tenke meg at dere vil like!
Ei setning som skildrer snerten i boka:
Den ene bukken til Trollet: " Nå har vi brukt to hundre kroner for å komme oss inn og fått på oss badebukser, så nå skal vi bade!!!"
Trollet er ei bølle som nekter andre å bruke hoppe tårnet. Som beløning for at de overvinner trollet får bukkene gratis inngang i badeland ut året! HE HE HE!

Snikhørte bare litt av høytlesningen i barnehagen og falt pladask! Dette er noe for meg!

Beate sa...

Kan bare henge meg på dei andre her som anbefaler Tonje Glimmerdal. Det er den mest fantastiske barne boka eg har lese!
Sett av tid til ein fantastisk lese opplevelse:-)

Cathrine sa...

For halvgalen, småsurrealistisk nynorskbarnelitteratur, anbefalar eg Oldemor-bøkene av Ingvar Moe. Eide Plipp og Oldemor og Jahn Teigen og lillesyster Håkon Jarl. Jada, det er sært, men på ein kjekk måte!

Related Posts with Thumbnails