mandag, august 17, 2009

Lindas haust


Foto: Botox - 20 %


Som hjå dei fleste foreldre går unganes ve og vel før absolutt alt anna her i huset. Det er ikkje til å stikke under ein stol at med tre ungar under sju år så vert eigenpleie og eigen helse nedprioritert de luxe.

Når det gjeld innkjøp av klær og sko så stiller dei først i køen. Dette fordi dei treng det, og ikkje minst fordi det er vanvittig enkelt å kjøpe eit plagg i den og den størrelsen, og så sit plagget som eit skudd uansett.

Mine eigne klær har sett sine beste dagar. Favorittplagga er blitt falma og nuppete. Ikkje er det så enkelt å handle klær til seg sjølv heller. Eg kan ikkje berre raske med meg eit antrekk frå topp til tå og så sit det som eit skudd. Takk og lov for returordninga på H & M. Kleskjøp føregår nemleg oftast på denne måten: Eg susar innom butikken med tre små skjønnasar og ein stor skjønning på slep ein laurdag formiddag. Eg røsker med meg 1-4 plagg på veg bort til kassen. Betaler og går fort ut igjen. Plagga prøver eg heime i eit ledig sekund. Passar dei er det topp. Passar dei ikkje vert dei returnert ein av dei næraste dagane, og pengene trygt plassert tilbake i lommeboka.

Ungane får sunn og god frukost servert, rik på vitaminer og mineraler. Eg sjølv trøkker i meg skorpene frå ungane sine brødskiver og nippar til litt lunka te som eg ikkje rakk drikke medan den framleis var varm. Medan ungane er reine og fine og iført nyvaska klede, med hårfrisyrar som er styla ved hjelp av høvesvis hårvoks og klemmer/hårstrikkar, er tilstanden annleis hjå mora. Sminken i ansiktet er oftast påført dagen i forveien, berre friska opp ved hjelp av å fjerne alt det svarte under augene ved hjelp av ein vaskeklut. Berre leppestiften er dagens.

Når me så til slutt sit klare i Peugeot'en (307 SW forøvrig) og skal legge i veg til skule og barnehage, så er eg framleis barbeint i skorne iført mine falma klær. Leppestift ja, den tar eg først på meg når me sit i bilen.


Når dei to eldste er levert (eldstemann går til skulen dei fleste dagar altså), og eg og mikrofeen er vel heime i huset igjen så kallar husarbeidet på meg. Rydde opp etter frukosten, henge opp klær til tørk (har ikkje tørketrommel), støvsuge eller noko slikt. Etterpå vaknar som oftast mikrofeen og eg ammer og koser med han.

Når han søv igjen hoppar eg i dusjen. Med øyrene på stilk, og så rask dusj som mogleg. Veit jo aldri når han vaknar igjen. Er eg heldig rekk eg sminke meg, og kanskje rekk eg til og med å fikse håret mitt med glattetang. Kanskje rekk eg også leite fram nokre klær som ikkje er fullt så falma lengre.

Kastar eg eit ekstra blikk i spegelen, så ser eg at alle nettene med lite søvn, inntak av for lite reint vatn, og alderen er i ferd med å setje sine spor. Rynkene rundt augene er det ikkje så nøye med, fordi dei latar eg at kjem av all latteren og smilinga. Men den bekymringsfura mellom øyenbrynene likar eg ikkje. Heller ikkje rynkene rundt munnen er så velkomne. Og ser ikkje huden litt gusten, grå og lite spenstig ut?Foto: Prøvetime Madonna O2 kr 695,-


Etter denne lange og kanskje langtekkelege introen kjem eg så til poenget: Planane for hausten er å ta betre vare på Linda. Det er nemleg det eg er minst flink til. Å passe på meg sjølv, at eg har helsa i orden og ein kropp som fungerer.

Eg har kasta lange blikk etter to reklameplakatar utanfor den næraste hudpleiesalongen: - 20% på Botox, og prøvetime på Madonna O2-behandling til "berre" 695 kr. Kanskje dette er løysinga på mine første aldringsteikn. Kva ein slik O2-time kostar til vanleg anar eg ikkje. Ei heller kor mange timar ein treng for å sjå 15 år yngre ut. For å sjå ut som ein sunn 20-åring igjen. Ein ting er sikkert, eg skal ikkje ta Botox. Truleg ei heller O2-behandling. Men først og fremst skal eg gjere dette denne hausten:

-pynte meg kvar dag (bruke smykkene mine, fletter i håret osv)

-ikkje ete godteri (Har inngått veddemål med Herr Fe på dette punktet)

-drikke meir vatn

-drikke mindre Pepsi Max


-vaske sminken bort kvar kveld

-skal gå rundt Store Stokkavann (8.2 km) minst to gonger i veka

-ta fotbad

-høyre på MP3 på radioen og danse med Herr Fe og ungane så ofte me kjem på det. Nokre av mine lukkelegaste stunder er når me gjer dette.

-byrje bruke body lotion igjen

-bruke meir skjørt og kjolar

-Så sant det er opphaldsver skal eg gå til barnehagen og hente Alma, og så tar me følge med 2.klassingen heim frå skulen.

-vurdere å leige meg vaskehjelp for helgevask annakvar helg. "Alle" venninnene mine har det, og eg vurderer det sterkt.

-bruke neglelakk

-stramme inn på tid brukt til innkjøp av matvarer, og gjenopprette ein-gong-i-vekas-storhandel-opplegget me hadde før.

-kjøpe meg eit nytt plagg i ny og ne

-kose meg maksimalt

-fortsetje å vere ei så god mor som mogleg for dei tre småfeane

Det viktigaste av alt er at desse planane ikkje skal gå ut over ungane eller nokon andre. Ikkje skal eg verte ei egoistisk bimbo-dame heller. Eg skal ta vare på meg sjølv nettopp for ungane og Herr Fe si skuld. Slik at eg lever lenge, og held meg sunn og frisk og glad.

I tråd med denne planen for hausten, stod eg ørtidleg opp i dag. Dusja og sminka meg. Ja til og med håret rakk eg fikse. Så sat eg ned og åt frukost og drakk teen medan den framleis var varm. Frukost saman med ungane. Dog framleis iført falma klede, og ikkje skjørt. Rom vart ikkje bygd på ein dag heller. Huset vart reingjort, klær bretta saman og lagt på plass. Og jammen santen så dansa me attåt musikken frå MP3 på radioen i ettermiddag.

Dette er ein god plan kjenner eg. Lindas haust skal bli tidenes haust :)

Fleire som vert med å ta vare på seg sjølv?

63 kommentarer:

silje-sin sa...

Hei Linda! For et flott, herlig og motiverende innlegg:) For å ikke snakke om det forrige, du er jammen effektiv! Jeg skal også ta vare på meg selv denne høsten. Det har kroppen min sørget for. Jeg ble innlagt på sykehuset i sommer med halvsidige lammelser. Nesten alt av prøver og tester er tatt, og siden de foreløpig (forhåpentligvis aldri) har funnet noe, er det mulig at det er kroppen min som bare har sagt stopp. Jeg jobbet masse tiden før det skjedde, og har brukt mye tid på å tenke og bekymre meg (ift jobb) det siste halvåret, så det var nok en salig miks (pluss oppstart med nye p-piller) som kan ha ført til det. Så nå skal jeg visst slappe av.. Håper å få ryddet og sortert litt (få huset på stell, med motivasjon fra deg;)) også. Uansett, ingenting er viktigere enn barna. Og de trenger en mor, og en mor som fungerer. Tar vi bedre vare på oss selv kommer det dem til gode også! Dette ble langt (og personlig), men tusen takk for den fine bloggen din, og for alle dine kloke ord;) klem fra silje. Ps, kjenner godt igjen hastedusjing, med ører på stilk;)

Anonym sa...

Er alltid like imponert over kor mykje du får gjort! Får du iverksett alle desse planane i tillegg til alt det andre du gjer, er det berre til å bøye seg i støvet!!!
Kosar meg med bloggen din! Flotte bilder og gode tekstar :-)

Marte sa...

Du, dette var veldig motiverende å lese!
Skal absolutt sminke meg litt ekstra i morgen ( med måte, da;)
Kjenner meg godt igjenn, ting blir nedprioritert,
og dette med hverdagspynting er viktig!:))
Jeg har en tendens til å alltid skule "spare" på de fineste plaggene og sånn, men hva er det jeg sparer til? Nei, no er det slutt på de tider, på med kjole og smykker og stæsj!

Ha en fantastisk høst!

Olstad sa...

Dette var ett fantastisk innlegg.
Det var noen fine punkter for østen.

Jeg er med.

Brit sa...

Veldig gjennkjennede dette innlegget. Mammaer som traver rundt , ordner opp og glemmer seg selv.
Jepp slår et slag for å ta vare på oss, det tror jeg gjør godt for alle parter : oss, mann og barn.
Jeg har startet min prosess i vår, har gått ned 25 kg til nå , ha litt igjen, men likevell det begynner å bli hrælig å pynte og dolle seg igjen nå klær føles fint på kroppen.
Mitt hovedporsjekt denne høstene r å få huset i stand. Har funnet ut at jeg har behov for gode ryddige fysiske rammer rundt meg for å det bra:)
Lykke til med ditt høstprosjekt.

Anonym sa...

Det kan ej støtte dej i- kjempeviktig!!
Herlig innlegg,slike skulle vi hatt fleire av:-)
Ha ei fin veke, klem Hege.

Emmeline sa...

ÅÅåå for et superkjekt innlegg:)

Jeg bare smiler fra øre til øre... Du motiverer på alle måter!
Jeg begynte jo med dette lenge før sommeren. Å tenke mer på meg selv altså...og det er lettere enn jeg hadde trodd gitt;) Nesten skummelt å venne seg til det, men så er nok mine barn litt eldre enn dine.

Det er vanskelig å strekke til på alle arenaer:) Huset og ungene og tilværelsen skal helst være på line hele tiden, og da skorter det gjerne på et av områdene, og det feltet er som regel: SEG SELV:)

Jeg har jo virkelig gått noen runder med meg selv denne våren, og det er lett å gå i samme gamle fellene. At huset blir ryddet før jeg trener. At det blir så travelt at man ikke får tid til å stelle seg selv, hud og hår...

Jeg hadde besøk av en venninne her forleden og bare lo for meg selv da hun gikk. Hun har selvfølgelig vaskedame(r) som kommer en gang i uken, men mannen hennes har mistet jobben på grunn av finanskrisen. Derfor fortalte hun om tilværelsen som "fattig". Hun måtte bruke alle klærne hun hadde fra før... Hun handlet kun mat en gang i uken..og hun måtte virkelig spare. Men denne jenten har tidligere levd et liv i sus og dus--og er ikke vant til å spare...
Derfor var det noen ting hun bare MÅTTE gjøre selv om hun (liksom) nå hadde en stram økonomi.
Hun måtte:

Ta solarium jevnlig
Vokse øyebrynene hos hudpleieren sin en gang i måneden
Stelle tær og føtter hos den samme hudpleieren
Passe på at ansikt og hår alltid var nystelt (med noen freshe striper eller peeling;)
Kjøpe hårprodukter hos frisøren...

For etter en intens spareperiode denne høsten kunne hun avsløre at hårproduktene fra butikken ikke holder mål. Håret ser ikke ut med vanlig hårskum fra butikken. Det ser jo alle. Så da hadde hun gitt opp hårprodukt fra vanlig butikk-spare prosjekt og gått tilbake til frisør-ikke sparetiltak -i det hele tatt-produkt... OG det lønte seg. Da så hun ikke fattig ut!!!

Så der har du den Linda. Det går an. Selv om man A: Blir rammet av finanskrisen og skal se ufattig ut.
eller B: Bare bestemmer seg for å drikke teen når den fremdeles er varm. Syns det er en GLITRENDE plan. Gode klemmer fra meg som forøvrig nå har skrevet sin første kommentar siden 17.mai og i den anledning tok godt i...

PS2: Samtalene jeg har med barndomsvenninnen min er virkelig morsomme på en veldig ufrivillig måte. Sånn det blir når man vokser opp sammen, og den ene blir gift med mangemillionær som er 30 år eldre og den andre bare blir gift med lærer som er et år eldre og ikke er spesielt rik i det hele tatt. Kan ikke blogge om det heller desverre, siden hun leser bloggen min men trolig ikke leser dine kommentarer. Evnt har jeg jo tabbet meg litt ut nå..hehe!

lillebille sa...

Hei Linda,

Så utrolig inspirerende inlegg du har skrevet. Måtte jo trekke på smilebåndet her og der. Kjenner meg godt igjen med lunken te, brødskorper, kjappe dusjer og racerhandling på H&M (eller VeroModa for den saks skyld...) som ender med at halvparten av det som ble kjøpt, blir levert i retur... Vet jo av erfaring at man føler seg så mye bedre de gangene man virkelig tar vare på seg selv! La denne høsten stå i egenpleiens tegn! Men som du så klokelig sier; ikke på bekostning av de søte små - heller til gagn og glede. I form av mer fornøyde og friske mammaer! :o)
Ha en strålende dag!

Klem

Anonym sa...

Hei Feen. Du har så positiv holdning til livet. Du er heldig som klarer å ta et skritt til siden og analysere, selvom du har fullt opp 24/7. Du bestemmer deg for at ting skal bli bra og får det til. Det å mestre ting (smått og stort), føler til en indre glede som smitter over på andre, og det er bra. Go girl. Ha en fin dag. :-) Hilsen Hilde (uten blogg).

Linetoppen. sa...

De to siste innleggene dine har virkelig inspirert meg. NÅ er HUSET PÅ STELL prosjekt satt igang på Linetoppen. Nå skal det ryddes og sorteres!! Takk for inspirasjon!
Og jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver om å prioritere seg selv tilslutt. Alle punktene passer meg perfekt. Jeg er helt klart med og skal fra nå ta litt mer vare på meg selv.
Takk igjen for to flotte og inspirerende innlegg!!

marte sa...

Høres ut som en utmerket plan. Jeg skal begynne å trene igjen....har ikke trent siden barna var helt små. Så til torsdag er jeg klar for pilates.....
I tillegg har vi lagt om litt kosthold, så det ikke skal bli så mye halvfabrikat mat.
I dag skal jeg bestille meg en times aromaterapi som jeg har fått i gave. Deilig!!
Nyt dagen!

Anonym sa...

Dette er det mest korrekte innlegget jeg har lest noen gang, og traff meg midt i hjetet.
Akkuart sånn har vi det også!Jeg kjøper heller fine klær til ungene enn meg selv, for å ikke snakke om maten. Dersom man aldri kan unne seg noe eller ta vare på seg selv, vil dette tilslutt gå utover resten av familen. Tror en god verdi for ungene er en sunn og fresh mor. Vi får lære å unne oss selv litt også.. Sier som i Barnas Supershow; "Det er likt for alle!"

Ha en fortsatt fin dag!

marte sa...

Ps! Det mest geniale jeg gjorde når jeg hadde helt små barn, var å sette en lekegrind inn på badet. Da fikk jeg tid til å ta en dusj i ro og mak. Luksus det!

IfraLahell sa...

Åhhhh- jeg smiler og ler når jeg leser innlegget ditt Linda. Selvom jeg er helt fersk i småbarnsforeldre rollen så kjenner jeg meg allerede igjen. Senest i går sa jeg til samboeren min at det føles som en luksusvare å ta meg en dusj som varer mer enn to minutter. Og som ikke innebærer at jeg har med meg tullemor og derfor må dusje i lunkent vann. Livet har blitt helt snudd opp på hodet med en 4 mnds lita jente- og sånn skal det jo også være nå. Hennes ve og vel er det viktigste. Har ikke shoppet et plagg til meg selv etter fødselen- hun har "ny garderobe" hver uke.

Så ja, jeg kjenner meg igjen. Og jeg synes planen din høres heeelt fantastisk ut. Det er viktig å ta vare på selv, tror som du sier at det vil gagne hele familien. Å komme igang med trening er et mål for meg som jeg håper å starte med i løpet av høsten.

Herlig innlegg nok engang. Super inspirerende. I dag skal jeg ta på neglelakk ;)

klem IfraLahell

Lill-Marita sa...

Kjenner til det der at barn, mann og hus kommer før alt annet. Men nå er det en ny tid for meg! :) I dag skal jeg skaffe meg treningskort og jeg har shoppet treningstøy på ebay ;)
Nå føler jeg for å gjøre noe for meg selv også - det har jeg ikke gjort på mange år.

Lykkeliten sa...

Tusen takk for (enda) et treffende og inspirerende innlegg!
Storkoser meg alltid med bloggen din.

Har lyst til å komme med et par tips som i alle fall gir meg litt bedre samvittighet når jeg bruker penger på meg selv.
1. Finn en frisørsalong som trenger modeller til lærlinger.
Jo, du må la de bestemme en del ang klipp og farge, MEN målet deres er jo å lære seg å tilfredsstille kundenes ønsker.
(ang. frisyrer i alle fall :-D )
Jeg betaler ingen ting der jeg går, men det er en skole, så det koster nok noe hos frisører.
2.Kjøp evt. hårprodukter du MÅ ha på nettet. Mye billigere enn hos frisøren.
3. Sjekk om det er skole med hudpleie/fotpleiestudenter i nærheten. Veldig billig, men like behagelig som hos de utlærte. Vel, kanskje ikke like luksuriøst men...

Nå skal jeg prøve å legge en plan for å få mitt hus på stell utover høsten, og det kan ta tid....

Guro sa...

Gjett om jeg kjenner meg igjen, selv om jeg nok har det hakket mindre travelt med bare en liten godgutt. I går startet jeg prosjekt "ta-buss-og-gå-til-barnehage-og-gå-til-jobb-igjen", og det selv om regnet plasket ned. Jeg tar meg fortsatt alltid tid til litt sminke på morgenen, men håret (fytti...!), håret ser ut som et fraflyttet kråkereir, og noe mistenkelig grått har sneket seg inn i mine tidligere akk så brune og fine lokker.... Og klærne, huffoghuff.... shopping foregår på akkurat samme måte som du gjør det, og det er ikke alltid jeg engang får levert det tilbake selv om det ikke var midt i blinken.
Ville bare si takk for et veldig sant og inspirerende innlegg. Det er ei trøst å vite at det er mange som har det sånn. Storhandel, prosjekt hår/shopping og kanskje anstrenge meg litt ekstra med utseendet er notert. Også må jeg finne et trim-mål også, etter jeg gikk ut i jobb har kiloene begynt å sige på igjen. Jeg innser at jeg gikk veldig mye da vi bodde i Berlin! Kanskje flere timer hver dag, og det blir det trim av.
Ha en fin dag Feen!

sylysten sa...

Det vil jeg gjerne være med på;o) Så snart jeg har tid;o))))))
Må male ferdig først, og så skal jeg begynne på "ta vare på linda proskjekt"
Skal skrive ut en liste i fin skrift på dataen, finne en fin ramme til det, og henge den opp på en plass jeg vil se den hver dag;o)
Jeg ønsker oss herved lykke til i proskjektet uten botox.
Klem
Linda;o)

Fire Hjerter sa...

Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Vi mødre er verdensmestre i å sette barna vår først - det nok en naturlov. Men som du sier så er det viktig å ta vare på en selv også. For det kommer selvsagt barna også tilgode å ha en frisk og opplagt mamma.
Så takk for det inspirerende innlegget. Til uken blir det trening og nye klær (til meg selv)

Anonym sa...

Heisann, du inspirerer (igjen)! Jeg er forressten rundt Store Stokkavann hver eneste tirsdag, og noen å gå sammen med er alltid kjekt. Send en mail om du vil ha selskap på turen :) elinmgjerde@hotmail.com

karoline sa...

Det høres ut som en skikkelig god plan! Det er alt for fort gjort å glemme bort seg selv oppi alle andre man vil passe på :)

Therese sa...

Så flott!!
Kjenner meg i gjen i begynnelsen her (før høstplanene..). Jeg har ikke 3, men 2 unger og jeg følte det nok litt slik som du da nr. 2 ble født (syntes jeg skiftet bleier hele tiden, med to bleiebarn). Men det blir faktisk bedre etterhvert - dette vet du jo sikkert :o)

Syntes planene din virker supre og en mamma/kone som er frisk/blid og fornøyd drar alle nytte av !! ;o)

Go Girl! (glemte nesten; med de små glimtene vi har fått se av deg her, har du ingen ting å gremmes over hva rynker angår).

Godklem til deg - håper du får en deilig dag!

Dans på roser sa...

Hei!
Gjenkjennende tanker og planer.
Om du får gjennomført halvparten, skal du være fornøyd.
Eller om du får gjennomført noen av punktene pr. dag. Er det også veldig bra.

Jeg har lagt slagplaner gang på gang.
Min erfaring er som følger:
Det hjelper. Om jeg ikke får gjennomført alt jeg har satt meg fore, så får jeg gjennomført litt. Og det er bedre enn det i utgangspunktet var.
Konklusjon; ikke bli så skuffet over alt jeg ikke rakk, men glede meg over alle målene jeg rakk.

Lykke til, og ha en strålende høst!!
På en grå dag, kan det være godt å huske at vi er flere i samme båt; som går i litt falmete klær og ikke er SÅ freshe som vi engang var....=)
Tror vi er ganske vakre allikevel....MYE rikere på livet enn dengang vi var 20. =)
Klem.

Anonym sa...

Veldig lang liste det der.. Av erfaring vet jeg at det lønner seg å ta en ting av gangen;-)) Kjente meg veldig igjen i det du skrev.. Jeg synes botox virker dyrt og skremmende... Men sinnarynken ble borte da jeg klipte pannelugg (billig og ikke like drastisk)

Strikkelaura sa...

Hoi! Selv jeg uten barn har ikke så lang liste, men jeg hadde et mål da året begynte. Det var å bruke alle klærene mine, selv de jeg synes var for fine. Selv når jeg tenkte "Nei, det er for fint. Jeg kan ikke gå sånn", så tok jeg på meg det! Det finnes ikke anledninger der du ikke kan pynte deg eller kle deg for fint. Vi nordmenn er altfor lite flinke til å pynte oss. Det har gjort med til at jeg har følt meg mye bedre :) I tillegg har jeg selvsagt trent i "hue og ræva" fritt sitert etter min bedre halvddel.

Ellers gjør bildene dine meg var om hjerte, ikke pga. reklameplaktene. Men, fordi det er like ved der jeg gikk på VGS...masse gode minner!! Får meg til å lengte hjem :))

PS! Neglelakk bli også lagt ny hver eneste uke her. For en lykke!!

Nr. 21 sa...

Fantastisk innlegg, Linda! You make me smile!!! Kjenner meg igjen i mye av dette! Er også en flittig bytter hos H&M og lignende butikker... Og den botox-plakaten kjørte jeg også forbi i går... ;)...da jeg var på vei for å bytte en bluse jeg hadde kjøpt... Endte opp med to nye bukser til skole-gutten!
Takk for den listen, kan nesten kopiere den og henge den opp på kjøleskapsdøra! ;) Jeg kjøpte forresten Cuticle cream og Nail strenngthener til halv pris på apoteket på Kilden i går... Et steg i riktig retning! :):):)

Kristjana sa...

Linda!!!
Tusen takk for et vanvittig flott innlegg!! Ja dette kjenner vi nok alle sammen. Det er jo normalt at en eller annen stad går grensa! Ungane har selvfölgelig hoved prioritet og det er normalt, så er det heimen osv....sånn er det bare!
Eg tenker det samme hver morgen, nå er det meg, som skal se velstelt ut...Men med lite tid og lite pengar blir det andre ting som er viktigast.
Eg har ikke hatt egen blogg på veldig lenge, så eg har ikke satt inn kommentar på like lenge. Eg har kikket på bloggen din sikkert hver dag i 2 år :), en favoritt!!
Lykke til med din hverdag kjære Linda og gratulerer så masse med en skjönn Simon!
Ha en fin fin dag, med eller uten leppestift.
Klem fra Island
Kristjana

Anonym sa...

Hei Lind! Jeg er Så mad på dette prosjektet! Har også 3 små , under 6år her. Du må holde oss blogglesere oppdatere om dette prosjektet : ) Når det gjelder rynker, så kjøpte jeg med noe kremer fra dermalogica, AGE smart, hvet ikke om rynkene blir mindre men mye friskere hud har jeg fått. :) Kristine

mykstart sa...

Eg synes at me damer ikkje skal være så redde for å seie at dette vil eg gjera for mi eiga skuld, Ikkje berre for barn og mann, sjøl om dei sjølvsagt får nyte godt av det dei og.Vi lever i kraft av oss sjøl og for oss sjøl, ikkje berre for andre. Ein vert ikkje egoistisk bimbo av den grunn.:-)

Pappafeen kan vel være med dei små eit par timar på laurdagen slik at du kan handle klær og til og med prøve dei? Med tre små i familien så er litt aleinetid for mor gode greier.

ASK sa...

Takk for et kjempeinspirerende og klokt innlegg :-)
Jeg blir gjerne med på dette prosjektet i høst.
Jeg prøver å bruke selvlagde smykker hver dag, men rekker sjelden negler, sminke osv. Vil gjerne trene mere også, så dette blir nok en fin høst!

jordbærpiken sa...

Jaaaa! Dette er så bra! Jeg er så lei av å gå rundt og se ut som et laken uten sminke, med håret i en krøll baki hårstrikket og med joggebuksa på slep. Det skjer ALTFOR ofte med meg. Jeg gremmer meg faktisk over det mange ganger. Men tar jeg tak i det? Nei, det gjør jeg ikke... Men heretter skal det bli andre boller.

Jeg kjøpte meg faktisk knallrosa neglelakk i sommer. Tror jammen jeg skal pynte meg litt i dag (og framover). Takk for et inspirerende og motiverende innlegg. Jeg er med på prosjekt "kvinneoppussing". :) Ha en herlig dag! Klem fra Hilde.

Fée sa...

JA! Jeg kan ikke annet enn å si meg så enig så enig. For etpar år siden var mitt nyttårsforsett å bruke skjørt minst en gang i uka. Jeg klarte det. Lenge. Og fortsatt bruker jeg faktisk skjørt oftere enn før (men som oftest ramler intensjonene på golvet mens jeg drar på meg jeansen). Jeg tror jammen jeg skal gjøre som mange over her: Kopiere lista (og kanskje tilpasse den litt), og henge den opp på kjøleskapet, eller kanskje ved speilet på badet?

Cathrines blogg sa...

Jeg sprang regelrett ut på badet etter å ha lest innlegget ditt! Jeg ble superinspirert!!! Klinte et tykt lag med ansiktskrem på meg, sminket meg og bestemte meg for å hive meg på denne gode gode karusellen!!! HiHi :o)
Godt å huske på seg selv innimellom!

S & E sa...

Fantastisk Linda! Jeg er med! Jeg er flink til å bruke skjørt å " pynte" meg, men har en jobb der jeg må se litt presentabel ut - men man kan alltids bli bedre! Jeg skal bruke tid mer hjemme på meg selv - bl.a å trimme jevnlig. Tror jeg må lage et innlegg på dette så jeg holder disse løftene. Kanskje vi bør ha en fast dag i måneden der vi oppdaterer oss :-) Ha en fortsatt fin dag!

Ida sa...

Heisann Linda!
Du er så herlig! Dette var helt fantastisk lesning. Som mamma til Christoffer (3 år) og William (1/2 år) - så er det akkurat som å høre meg selv tenke. I klesskapet henger ett dusinvis av kjoler som jeg har shoppet meg - og her sitter jeg fremdeles i joggebukse, ammetopp og en utvasket genser over. Jeg har flette i håret og er nysminket - så litt tid på må jeg ha hatt for meg selv i dag (selvom sannheten er at William da var plassert i vippestolen, og Christoffer hadde fått instrukser om å underholde ham.. haha!)

Det siste bildet av dere understreker jo at du verken trenger botox eller 02-behandling - syntes du så flott ut jeg! Men det er likevel viktig å ta vare på seg selv - ikke bare for sin egen helse - men også for sin egen samvittighet og selvfølelse!

Jeg slenger meg på - Jeg skal ta vare på Ida :-)

Tusen takk for ett kjempefint og SUPER motiverende innlegg!

Ha en strålende uke! Mange klemmer fra Ida

Anonym sa...

Nydelig innlegg.
Jeg skal tenke på det i dag. :)
Det trengs forandringer her også.

Anette

Ida sa...

ps. Bildet var i forrige innlegg - men den tok du sikkert ;-)

Kristin Helene sa...

Ååå, som jeg kjenner meg igjen i det du skriver :)) Det er viktig å ta vare på seg selv innimellom, men jeg synes det er vanskelig å finne tid til det...

Ha en strålende dag og en spennende høst :)

Jannicke sa...

Et fantastisk artig innlegg!! Jeg både nikket gjenkjennende og smilte godt. Min travle baby og småbarn tid er over, men jeg husker VELDIG godt hvordan det var.. Når barna blir større (mine er 10 og 15), så har man absolutt mer tid til seg selv, men det er likevel travelt på en annen måte. Man går for eksempel inn i "taxibransjen" helt ufrivillig :o)... Jaja, livet er igrunnen herlig, og ditt innlegg gjorde dagen min ENDA bedre!!
Ps : Punktet med vaskehjelp anbefales på det STERKESTE!!! Det har jeg gjort :o)

Klem til deg. J.

A home far away sa...

Låter som alldeles fantastiska planer tycker jag!

Ha en fin dag
Kram Gunilla i Singapore

Anonym sa...

Ja, her var det masse eg kjenner meg igjen i :) Ønsker deg ein flott dag Linda og ein fantastisk høst! P.s eg traff mi venninne Hilde her ein dag, og ho hadde bare sminka det eine øyet..hehe... klem fra Linn

happy in pink sa...

en fantastisk plan for høsten!!! kan jeg kopiere den???;)

herlig innlegg:)))

fru-jansen sa...

Jepp, det var en bra plan!
Litt ekstra egenpleie er faktisk viktig! Det blir som ringer i vannet!

;o) Håper du får en flott høst, den er allerede i godt igang her!

Torills blogg sa...

jepp og dette var vell meg også i ett nøtteskall. Herlig lesning og sånn er det vell hos mange småog litt størrebarn foreldre. Jeg undte meg en fotpleier time før sommeren og det er bare å anbefale. 450 kr for en 1 time, men vell verdt pengene. Føltes til å gå på luftputer i flere uker etterpå og jeg tok til og med på neglelakk på disse nyknadde, oljete, pussete, og vell pleide bena. Riktig så seksy ble de :)

Ha en fortreffelig uke videre med og uten lakk, maling og falmete kle

LenaS sa...

gosh, for et vitaminbombeinnlegg *smil*
...akkurat det jeg trengte å høre.
Jeg er med Linda, og tusen takk for "puffen"!

Anonym sa...

For et fantastisk innlegg! Du har nettopp svart meg på søprsmålene jeg spør meg selv hver dag: hvordan greier alle disse flotte mødrene det(å være en så god mor)?
Små barn løper striglet inne på kjøpesentere, en flott mamma kommer rolig etter. Rolig og absolutt overhodet ikke stresset. Det er kanskje bare jeg som får inntrykk av at alle andre hjem enn vårt eget er uten slitne øyne, skitne t-skjorter og kald te (hver morgen)?

Er mamma til (bare) en liten tulle, og syns det er utrolig motiverende og fint og se at andre mødre er som meg. Tusen takk for at du deler hverdagen din så ærlig som du gjør!

mi-rachel sa...

hørtes ut som en bra plan!
kjenner meg mye igjen i dette!
og eg slutta "på dagen" for et år siden å drikke pepsi max;)

Havets Datter sa...

Åh.. så deilig at vi er flere som har det slik!! Dette var et veldig motiverende innlegg, og flotte punkter å merke seg :o) Har vært å trenet i dag, så nå føler jeg at jeg er igang!! YES!!

Ha en herlig kveld!!

lena sa...

Så herlig innlegg, Linda! Du er ei støvandes flott dama sånn som du er, men eg skjønar kva du meinar, viktig å føle seg vel og pynte seg litt..for seg sjølv..for ungane, venner og ikkje minst for mannen sin! Lykke til..klem Lena

Anonym sa...

Veldig bra plan, i grunnen! Eg meiner at punktet om å ha på skjørt bør prioriterast særskild høgt, det gjer underverk for humør og framtoning! :-)

Anonym sa...

Veldig bra! Dette er eg med på! Har en travel kvardag med 4 barn og et bonusbarn, men det er jammen sann viktig å ta vare på seg sjøl og!!

Anonym sa...

jeg har nå endelig lagt deg til bloggrollen min jeg - har lenge hatt deg på favoritter, men nå var det mange innlegg jeg ikke hadde fått med meg og DA måtte jeg få ut fingern og få deg med - for jeg digg digg digger innleggene dine og vil helst lese dem så ofte jeg kan!!!
Og jammen er du flink - jeg har da ikke huset på stell jeg enda jeg leker hjemmeværende og gjordt det noen år nå!!!
MEN min plan for høsten er å bli effektiv og dermed få til å gjøre ALT det jeg vil, med litt Flylady vis og late som jeg er på jobb med lunsj pauser etc;-)

Smilla sa...

For et fantastisk innlegg. Kjenner meg igjen i så mye, men småbarnsperioden er litt unntakstilstand på egenpleie-fronten tenker jeg. Lykke til med høstens revitalisering av deg - jeg skal forsøke å kopiere dine planer selv :o)

mette sa...

heheh, må smile av dette! så bra skrevet, you go girl!!

Kjersti sa...

Så utrolig fint innlegg - ble rørt og tørket en tåre. Jeg har bare ett barn, men skjønner hva du mener. Og du har tre - herreminhatt :)
Høres ut som gode planer for høsten. Jeg skal ut å trille med et par store øredobber - det gir en følelse av å være litt fin :)
Lykke til med målene!
Kjersti

Randi sa...

Herlig Linda!! rett og slett herlig..gjett om vi damer kjenner oss igjen...hihihi...
Sånn hadde jeg det for 15 år siden...3 barn på 2 år.....det var ikke mye tid til meg da nei. Men nå har jeg det...med ei på 11 år som er blitt stor jente og klarer seg for det meste selv.

Og du, rynkene er der for å vise livet du har levd, barna du har født, tårene du har felt, gledene du har følt...kjærligheten til din mann. Gleder og sorger setter spor...så rynkene ser jeg på som livet jeg har levd...bekymringer og store sorger setter desverre lettere spor enn glede og latter. Men det får så være...:-)

Kos deg vuidre i din tralve men gode hverdag. Plutselig så har du allverden tid til deg selv...alt til sin tid er det noe som heter...:-)) nå er min tid kommet tenker jeg...hihihi

klem

Silje Kristin sa...

Kjenner meg mye igjen i innlegget ditt ja, har 2 barn som trenger sitt, en samboer, stort hus osv..
Så det tar på litt..

Jeg er i full gang med å ta mer var på meg selv da, så jeg slenger meg på :)

Ha en flott dag :)

Ramme alvor sa...

;)

Ila sa...

Å, fantastisk skrevet! Og her har du tydeligvis truffet mange, mange damer. Lykke til med en fin høst! Klem til deg - dette ga meg en tankevekker :)

Yngvild sa...

Hi...hi, kjenner meg veldig igjen her, særlig m.h.t. todagers-sminke, "lebestiftkjøring" og bodylotion-mangel. Men ny høst, nye muligheter....

Knitgirl sa...

Aj aj aj...her kjente jeg meg igjen du enda jeg slett ikke har baby eller så små barn lengre....

Mens ungene går rundt som små prinsesser, så er mor heldig om hun kan finne to like sokker uten hull før vi kommer oss ut døra..
Men jeg håper jo også på bedre dager...

Forøvrig annbefaler jeg kanebo 38 mascara som en livreddende sminkedings som ikke sverter av under øynene og til nød kan duge to dager på rad uten fjerning...

Lykke til med fornyelseshøst!

Maria sa...

Hei :)
Dumpet inn her via via, navnet var så tiltalende at jeg bare måtte kikke!! For en fin og inspirerende blog! Er ny i bloggens verden så trenger litt inspirasjon ser du :)

Og den lista? Har du lest dagboken min eller?? ;)

bubbs sa...

Haha! Det er ikke lett å strekke over alt nei. Av og til må man nesten "tvinge seg" til litt egentid også. :)

I dag er målet mitt å spise ordentlig god voksenmat! :) I går besto dagen av litt eggerøre til lunsj og ellers spiste jeg bare restene etter Ibens mat. Rart at man som voksen faktisk kan bli mett av en halv yoghurt, noen halvspiste reste-skiver, et halvt beger babymat og litt halvspist frukt. :P

Related Posts with Thumbnails