fredag, januar 29, 2010

Fredagskos

Har de sett kor mykje fine stoff Ikea har inne nå om dagen? Hin dagen då eg var innom, var det halv pris på all metervare, og eg fall pladask for dette stoffet her. Eg måtte berre teste korleis det tok seg ut på spisebordet...

...men eg er ingen duk-person, så stoffet skal nok heller nyttast på puter eller vesker. Nei, eg trivst best utan duk på bordet:

Eg hadde tenkt at eg skulle vise dåko nokre av gåvene som har kome via posten i det siste. Eg er redd for at det skal oppfattast som veldig skrytete og ekle sjå-kor-heldig-eg-er-innlegg. Men samstundes er tinga så fine og eg er så utruleg takknemleg, at eg meinar det verkeleg er på sin plass at gjevar får oppmerksomhet.


Like før jul ramla desse pulsvantane ned i postkassa mi. Finare strikkearbeid skal ein leite lenge etter. Sjå kor små maskene er, og sjå kor nydeleg tistelfargen er. Det var søte Frk. Badegakk -strikkedronninga i eigen person - som sendte meg desse som takk for eit uglemåleband eg sendte henne. Vantane har vore i bruk kvar dag, varme og gode som dei er. Bloggen til Frk. Badegakk er vel verdt eit besøk, der kan du sjå andre knallfine strikkaplagg, og masse nydelege oppskrifter.


Søskenbarnet mitt er strikkedronninga i familien vår. Kvar jul knip eg på småfeane sine julegåver frå Hobbyhus-familien. Når pakkane er mjuke så utbryt eg eit stort og lukkeleg YES! Nå har Merete strikka igjen, tenker eg ;) Alma fekk verdas finaste strikkakjole til jul, har eg vist dåko den forresten? I går kom det nok ein pakke med strikkating i posten, frå snille Merete. Hurra. Alma hylte av fryd. Og det gjorde eg også. Heilt perfekt. Verdas finaste vottar og og verdas finaste strømper. Blomsterranda på dei rosa strømpene stikk akkurat over vinterskorne, og er berre supersøte. Tusen tusen takk!


Ikkje alle gåver har kome via posten. Samson er i full sving med å lære samanhengande skrift på skulen (2. klasse), og eg vart heilt rørt over dette "brevet" han kom heim med i går *smelt*.

Ikkje sant det er herleg med helg? Eg elskar verkeleg helgene sjølv nå når eg har permisjon. Det er så godt å ikkje ha på vekkarklokkene. Ikkje ha planar. Finne på kjekke ting med ungane. Gjere noko kreativt... Nå er teen min klar, og sofaen kallar. Eg skal kikke i dei nye Paumes-bøkene mine (Atelier-bøkene). Meir om dei seinare.
Har du planar for helga? Kos deg iallefall, samme kva du planlegg.

Klem frå Linda

22 kommentarer:

HønePøne sa...

Så kjekke gaver!
Hjemmelaget er veldig stas! Blomstene på Alma sine ullsokker var utrolig fine.. Tror jammen jeg skal pynte Hedvig sine ullsokker litt :)
Jeg blir alltid så inspirert av de flotte fargene og stoffene du viser frem på bloggen din, så nå har jeg testet det ut hjemme hos meg også.. Etter noen dager med utprøving sitter jeg igjen med følelsen av at dette er noe som er flott hos andre, men ikke akkurat hos meg... Rart dette, gitt! :)Tror jeg må ha en renere "base" for at det skal klaffe. Hos deg er jo alt så hvitt, enkelt og flott! Jeg sliter derimot med aaaaalt for mye eik... ;)
Uansett så tenkte jeg at stoffene mine fortjener en eier som setter mer pris på dem, så hvis du er interessert så gi meg et pip.

Ha en flott helg!
Klem, Madeleine

Ps! Så pent det nye bildet ditt (av deg) er :)

Unknown sa...

Ååå, så skjønn skrift Samson har! Helt hjerteknusende koselig. :)

Så mange fine strikkating du har fått! Syns ikke det er skrytete i det hele tatt å vise det frem. Det gir jo så mye inspirasjon til oss som får se det! Takk for atl du deler. :)

Ha en god helg! Jeg skal jobbe, så nå må jeg legge meg.

Bianca sa...

Kjempe fint stoff du fikk kjøpt deg, tror det kan bli noen nydelige puter ut av det stoffet :) Er ikke en duk-person jeg heller, og eier faktisk ikke engang en eneste duk heller :P
Pulsvarmerene var også kjempe fine, du var heldig der ja :P
Og nydelig gave dere fikk av søskenbarnet ditt også, tror jeg må sette i sving mammaen min med strikkingen ja, for dette var skikkelig nydelige ting :D For strikking klarer jeg desverre ikke selv :(

Ååhh, kjenner at hjertet mitt smelter :) Gleder meg til at jentene mine kommer hjem med noe slik <3
Men for nå holder det at eldste jenta mi sa at ho synes mamma er finere enn jenta på tv (Beyonce) hehe, as if.. Der jeg satt med sminken fra igår og joggebukse :P

Ha en kjempe fin helg :)

Anita sa...

Utrolig fine strikkegaver du har fått! Gøy at du viser de frem:) Og brevet fra Samson var jo herlig! Det var nok den beste gaven av de alle:)

Ha en flott helg!

HønePøne sa...

Hei igjen!
Jeg er helt sikker, ja! :)
Jeg har ikke så mye altså, men jeg har de putetrekkene du såg på bildet, samt et digert dynetrekk til av det grønne stoffet.
Bare send meg en mail med adr di, så kan jeg sende dem :)
Klem

mi-rachel sa...

jeg jobber litt på ikea og det var ikke få meter vi solgte da det var på halv pris:) veldig fine strikkegaver!

Monicas Univers sa...

Åh.. Så heldig du var med tekstilhandel. Hærlig å finne slikt flott til halvpris. Irriterer meg over at jeg ikke viste det var halvpris på metervare der tidsnok så jeg fikk tatt meg en tur.. Men, men..

De pulsvantene dine var super lekkre og sikkert hærlige i vinterkulda :) Det er så utrolig flott med sånne hjemmelagde og ordentlige ting.

Ha ei flott helg!!

Klem Monica

Fru Fly * Heidi sa...

Det var ikke ekle se-hvor-heldig-jeg-er, men supersøte og fine se-hvor-heldig-jeg-er, som jeg synes det er veldig koselig å få ta del i:) Samson sin lille hilsen til sin mor var helt herlig og en super start på helgen!♥ Kos dere med fri og kjekke ting:) Klem Heidi

Kaisa sa...

I love beautiful fabricks on a table but I don't use them either.With little children and all their spills it is not practical and wiping bread crumbs off is frustrating..But it would so easily change the whole atmosphere of the kitchen that i do have a stack of tablecloths in my cupboard,maybe one day :)

En støvel og en sko sa...

Åh, så skjønt brev med nydelig skrivt. Du er heldig :-)
Verdt å ramme inn.

Ja, leg har planer for helga: kos, kos, kos, rundstykkebaking, muffinsbaking, og mer kos.

Takk for fantastisk inspirasjon.

Klem, Sølvi

soisses-dasleben sa...

like the writing of your child!!! yes, ikea is great ;-)

Christine sa...

synes det ble kjempefint med stoffet som duk jeg, men er nok heller ingen dukperson.. blir spennende å se hva du lager utav metervaren :D

Frk.Badegakk sa...

Så koselig å lese at du er fornøyd!
Og metervaren fra IKEA er veldig stilig. Har siklet litt på den selv, men siden jeg ikke fant et umiddelbart prosjekt til det, og vi prøver å holde hobbyting til et begrenset nivå siden vi bor på 40kvm så ble det bare med glaninga=P

Så gøy å se skjønnskrifta. Koselig med sånne brev!
Ønsker deg og dine en fantastisk helg!

Minmill sa...

Åh, for et flott stoff, det likte jeg godt. Synd jeg ikke bor nærme Ikea da. Vel, regner med de har stoffer når de skal åpne her i Kristiansand til høsten. Av og til synes jeg det er kjekt å ha duk på bordet så det ikke klanker så mye i kopper og skåler, men det bruker jeg mest når vi har besøk og dekket bordet til mange folk. Er helt enig med deg at det gjør seg med en ren og hvit bordflate, det er så godt å hvile øynene på synes jeg.

Flotte stikketing dere har fått også. Gøy at du viser det fram. Det er jo fint med litt inspirasjon den veien også. Kan jo være jeg får trangen til å dra fram strikkepinnene igjen.

Ha en fin helg. Klem Minmill

Haust sa...

Så fine ting de har fått! Utruleg kjekt med heimestrikka plagg!

Kos deg med dei nye bøkene dine! :)

Anonym sa...

Så fine ting du har fått!! Nå fikk jeg lyst å strikke sokker, selv om det egentlig er det kjedeligste jeg vet.. Men de var supersøte, spesielt med blomster på :)
Ellers så hadde det vært veldig kjekt å fått sett strikkekjolen til Alma ;) Alltid kjekt med inspirasjon :))
Koselig brev fra eldstemann! Hver alder har virkelig sin sjarm!! :) Kari

Christine; -små gleder sa...

ååå- bloggen din er berre so koseleg!
Eg blir glad kvar gong eg kikkar innom.

Nydelig brev frå sonen din. Kan jo smelte eit kvart mammahjerte :)

Herlege strikkaklede du har fått. Har nett byrja å strikke sjølv, og håpa eg ein dag kan bli so flink at eg kan lage ting å gje vekk til andre.

Ha ei forsatt triveleg helg - heile familien!

Christine

Torills blogg sa...

Stoffet ga meg aha opplevelse med engang og jeg tenkte på disse barnebøkene med sjøormer i. Den evigunge RUFFEN ;)
ha en go helg videre

Lilliannes verden sa...

Det var mykje finare hos deg når du ikkje hadde duk ja! Eg er heller ingen dukperson. Syns det er fint med ein blondeduk på hagebordet av og til, men det blir med det ;)
Så heldig du var som fekk dei fine vantane, for ikkje å snakke om den koselge lappen! :D
*Misunnelig*

Jeanette Jess1 sa...

Slike "brev" fra sine elsklinger er verd mere enn alt, skulle nesten fått en ramme og blitt hengt på veggen denne også.
De kommer desverre sjeldnere og sjeldnere jo eldre de blir.

Hvor har du kjøpt rammene til bildene dine?


Ha en flott helg!!!

Anonym sa...

Fantastsik fint stoff, gleder meg vilt til vi får Ikea her på sørlandet også, det er ikke for tidlig.
De strikka plaggene var bare nydelige. Skjønner godt at de falt i smak.
Ellers har du utrolig mye fint på bloggen din og jeg er stadig innom og titter :)
Fortsatt god helg :)

ann-helens hjem sa...

Jeg har gitt deg en award i bloggen min ;)

Related Posts with Thumbnails