onsdag, desember 15, 2010

Roma vart ikkje bygd på ein dag


Ei heller vår mini-pini-pepperkake-by. Me kosar oss veldig med ferdig pepperkakedeig, melisglasur og pynting så snart me har anledning. Kvifor styre med andre kjeks og kaker, når ingen av dei vert spist og endar opp som fuglemat i januar, hi hi.  Dette er siste ferdige hus så langt. Pynta av meg på eine sida...


Og av Alma på andre sida ;) Me har fleire hus på teiknebordet. Samson har bestilt eit hus som han skal pynte med blå pynt, og me skulle hatt både uthus, stall og utedo... Så dette innlegget er altså i To-Be-Continued-kategorien, hi hi. Det hadde også vore glimrandes om me rakk lage mange små hus som førjulsgåver til kjære "tanter" og frøken, men det spørs...berre 9 dagar igjen nå.


Alma har på seg ei fantastisk fin jakke frå Tina Wodstrup kjøpt hjå Sam & Sofie. Både eg og jentungen elskar jakka, så den går i skytteltrafikk mellom bruk og vaskekjellar for tida. Skal prøve å få tatt bilder der de ser den betre ein anna dag :)

Før du stikk vidare har eg lyst til å tipse deg om nokre fantastisk kjekke bloggar og innlegg eg kom over ein kveld:
Sjekk desse fiiiine pepperkakene her.
Eg gjestar Girl of Norway her.
I dag har goajento Kristina på Stord bursdag. Gratulerer knallmasse med dagen din, Kristina. Dagen har blitt feira i tre dagar nå, og fantastiske bilder finn du her.

Håpar du har hatt ein fin onsdag så langt!
See you :)

41 kommentarer:

Norwaystyle sa...

Det var utrolig flott. Superfint. Skjønner godt at det tar tid.

Frk.Virrum sa...

Nydelige hus! :-)
Dere er flinke!

Frk.Virrum

Mie fra Mies Mirakler sa...

Kjempesøte hus! *♥*

Iben sa...

Det er da helt vildt så fint det hus er. Er vildt imopmeret både over den msukke pynt og over det faktum at lillepigen ikke har hapset alle de lækre lyserøde godis i munden (:

Brekk sa...

Så utrolig delikate...som et eventyrland..

Kerstin sa...

Oh, it´s so sweet!!!

LG Kerstin

Englehagen sa...

Flotte pepperkakehus :) Så nydelige navn barna dine har.Søt frøken i fin jakke :)

Martes atelie` sa...

Så fint pepperkakehus!!! Vi skal pynte huset i kveld. Her er det barna som regjerer, så det spørs hvordan det kommer til å bli...Hi hi! Trykket på linken med de fiiine pepperkakene. Det måtte jeg jo få med meg. Så kom jeg jaggu til meg selv...hi hi..takk!

Jakken til den lille frøkna var fiiin.

Unknown sa...

Holy Moses for et fantastisk hus, så søtt med de rosa fargene. Bloggen din er en oase av inspirasjon. Takk for at du deler med oss. Hilsen Wilhelmine

Unknown sa...

Lekre pepperkakehus!!! :)

KROnPRINSESSENE sa...

Hei -det er bare så utrolig fine pepperkakehus Dere lager. Jeg og de to største prinsessene mine får vann i munnen av disse bildene, her vi sitter :) Gleder meg til fortsettelsen av byggverkene.

HegeT sa...

Jammen ikke rart det tar tid å lage dette, når det blir sååååå fint pyntet....
Nesten synd at det skal knuses og spises opp etterpå....

klem
HegeT

Skolelyst sa...

Flott pepperkakeby.
Tar du turen innom Skolelyst ser du at jeg har linket til deg.
Tusen takk for tips om måling av amaryllis:-)

Petra / Popetotrora sa...

Helt otroliga pepparkakshus!! :-)

s h i n e d e s i g n sa...

Fantastiske kreasjoner, jeg er mektig imponert!

Fabrikken sa...

Å helledussen for noen søte hus. NÅ ble jeg inspirert. Kanskje vi skal prøve oss på nyehuset, en tidlig modell :) Hmm...vet du om det er andre steder enn IKEA som selger ferdig-deig?

Ha en fin onsdagskveld :)

Lene

mona sa...

Wow, jeg er helt imponert over de fantastiske fine husene dere lager!! Jeg måtte vise de for min kjære (som er kokken i huset her), og spurte om han kunne lage noe lignende. Hehe, jeg tror han fikk lettere prestasjonsangst ;)

beate sa...

he,he... tenkte på deg med en gang jeg så de pepperkakene i nib galleriet!

kos deg med baking
klem beate

Tove sa...

Hei! Fantastiske hus du lager! Har laget noen sånne jeg også opp gjennom årene. Estetikeren i meg har ikke klart å dy seg, men har måttet lage noen vakre hus for å veie opp for barnas sjarmerende godterilass... Jeg har limt dem sammen først, og så pyntet dem, men da hender det at tyngdekraften spiller meg et puss, og jeg får skjønnhetsskeivheter. Men dine ser så "perfekte" ut! Limer du dem etter at du har dekorert veggene, eller har du et knep for vertikal pynting?

re:signert sa...

DET var pepperkakehuset sitt det. Imponert. Deilige feminine mønster. Ingen barsk mann som har pyntet denen nei. Det skal være sikkert og visst. God førjul til deg og dine. Mvh. Signe

me sa...

Wow jeg er totalt imponert, mitt forsøk på å lage mummitrollet peppekakehus gikk så som så med...ja ja er ikke proff som deg... :)

Tre Kusiner sa...

Hei Linda!

Måtte berre innom for å sei at eg no har laga blomsterpottemuffin for andre gang med STOR suksess! I morgon skal klassen til eldsteguten ha kosedag på skulen, og muffins etter di oppskrift vært servert til dessert...

Han gler seg MAX!

Tusen takk for at du deler kjekke tips med oss. Var forresten innom Dropsen på Kvadrat for å få tak i rette slikkepinnen, men dei var utsolgt...Rekner med at det er din fortjeneste.tihi

Stor klem Frøydis

Kittys Paradis sa...

OI, Så fiiiiint! Imponert!!

Kitty

Vingesus og Julebrus sa...

Vakraste pepperkakehusa i heile bloglandia!!
Huskar eg kom inn på bloggen din for første gong for omtrent et år sidan, då hadde du akkurat laga og pynta pepperkakehus, og eg berre måpa!!

Ha fine desemberdager!! Klem!

Fargevandring sa...

så søtt og så fint det var med rosa på taket:-) Til å bli glad av:-)

Anonym sa...

Wow! You are such an artist! I start to understand some norsk also! ;)

Have a wonderful christmastime!

Johanna
from Finland

Hellohello baby sa...

Hei Linda!
Det er jammen noe aldeles fantastiske pepperkakeSLOTT du har laget! Nå ble jeg veldig inspirert. Leste tipsene dine i det første "ingeniør"-innlegget ditt og tipsene er notert! :)))

Hilsen Malena Skaale

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jeg sier det igjen (eller rettere sagt skriver...): Du lager bare de mest herlige pepperkakehusene jeg vet om! Så gøy at barna er så delaktige og interesserte også. Ha en fortsatt fin peppekakehusbygging.

SamogSofie sa...

Så uuuutrolig flotte hus Feen! Bare helt fantastiske, jeg er både råimponert og målløs! :) Synes vi var flinke her - med både blå grønn og rosa glasur på pepperkakefigurene, men med litt for tykk glasur ser definitivt alle pepperkakene ut som de er lagd av 3-åringer - også mine, hehe... Ergo tror samtlige besøkende at ungene har hatt storproduksjon :) Nydelig jakke på Alma ja ;)

Lidyll sa...

Lekkert! Helt fantastisk flott!:)

Fargebarn sa...

Blir så imponert av pepperkakehusa deres. Helt perfekte. Noe annet enn det skjeve rare vi har laget. Hadde vært supert om du spurte hvor de kjøpte lampen. Jeg ringte nettopp til Haukås møbler, der hadde de bare en igjen og den var holdt av. Så om det var der sliter jeg litt...

Min stil sa...

Wow, for noen flotte pepperkakehus. Noe annet enn våre klissete :) Jaja, morro var det alikavel, og det er det viktigste.
:) Susanne

Shabby soul sa...

A real masterpiece!
Have agood day
Silvia

nadja sa...

Åj, nydelig!

Anonym sa...

For någen fantastiske ting du lage! :-) Det e rett og slett ein fornøyelse å fylla bloggen din! Eg glede meg te kvert innlegg du skrive! :-) ha ein aldeles strålande helg og førjulstid!

Ragnhild sa...

Det der må vere det finaste peppekakehuset eg har sett!

Siv A Haugen sa...

Så nydelig pepperkakehus :-)

La luz del norte sa...

Så flott gave, da! Og de bollene er jo bare superkjekke. VI fikk et sånt sett til bryllupet i høst og de er geniale. Både fine å ha på bordet og praktiske å putte i kjøleskapet!

Håper du får ei fin helg!

mvh Solrosa

Ida sa...

Å for nokre lekkre pepperkakehus! Er jo nesten slik at ein ikkje har samvittigheit til å ete dei ;)

Anonym sa...

eg trenge virkleig den oppskriften på glasuren asså! uutrolig fine pepperkake hus!!!

Anonym sa...

Super flotte huse..... Det ligner jo næsten Strasburg :-)

Gitte

Related Posts with Thumbnails