fredag, februar 18, 2011

Eg skal berre syndromet og andre lidelsar


Kvar morgon når eg står opp sånn cirka fem over seks, så lovar eg meg sjølv at "i kveld, då SKAL eg legge meg seinast klokka ni". Når kvelden kjem vert klokka både elleve og tolv, ja kanskje til og med eitt, før eg sloknar på puta. Neste morgon er dei gråblå ringane under augene om mogeleg enno større, rynkene liksom grev seg djupare inn i huden og augene svir. Og det heile skuldast skal-berre-syndromet eg lid av. Det er liksom ikkje måte på kva eg finn på i tida etter at dei tre små har sovna, og fram til eg sjølv kryp under dyna. Det er ikkje til å stikke under ein stol at mykje tid vert brukt på å  
spade sand i Sahara,
som Emmeline så herleg omtalar husarbeide.  Eg skal berre nett vaske inni kjøleskapet, eg skal berre nett støvsuge, eg skal berre nett vaske nisteboksane osv. Nokon som kjenner seg igjen eller?


Når eg er ferdig med alle skal-berre-gjere-litt-mykje-husarbeide-greiene, så tar skal-berre-gjere-noko-kreativt, eller skal-berre-surfe-innom-den-bloggen.  
Klokka tikkar og går,
og plutseleg er eg så trøytt at eg skal-berre-stupe-i-seng. Og slik går dagane og kveldane. Ja, vekene rett og slett. I dag er eg ekstra trøytt i trynet og ekstra blå rundt augene, for seint i går kveld fekk eg for meg et eg skal-berre-sy-erteposar-først.


Alma går på turn, og der fekk dei leike med erteposar ein dag. Erteposane gjorde så stor suksess, at eg rett og slett sydde små posar fylt med erter til dei tre småfeane og alle turnvennene til Alma i går kveld. Nå kan dei trene seg med erteposar så ofte dei vil. Posane er sydd av supersøte stoffbitar eg har i samlinga. Mange er frå TAMO, nokre er frå Bare Wunderbar, og andre er herifrå og derifrå.


Gullgutane mine fekk sjølvsagt erteposar i meir guttete stoff. I kveld har eg og eldstemann øvd oss på å sjonglere og forbedre kaste-gripe-teknikken. Han syns det var knallkjekt, og då er eg ekstra glad i  mammahjarta mitt.


For dei to minste er det superløye berre å gå rundt med erteposen på hovudet , he he.


Sånn avslutningsvis skal-eg-berre-vise dåko ein ting.  Ja, og faktisk komme med ei innrømming. Eg har brote mitt sjølvpålagte kjøpeforbud på ting og tang.Uff og uff.


Desse skålene kostar 19,90 kr på Europris, og eg klarte rett og slett ikkje motstå dei lengre. Første gong eg såg dei var eg sterk og passerte dei med strake bein. I går derimot, då var eg svak og skjelven i knærne og før eg visste ordet av det hadde eg grabba med meg alle skålene dei hadde igjen i rosa og lilla. Dei hadde latte-krus og småskåler i samme serie. Såååå skjønne. Som de kan sjå, er det framleis erter igjen i hus, mon tru om det ikkje må syast enno fleire erteposar ein kveld eg får det for meg.


 Ha ei fin helg der du er. Pass ekstra godt på dei du er glad i. 

Klem frå Linda

31 kommentarer:

Maria sa...

Åååååh ja, alt dette høres så kjent ut! Det er alltid noe som må gjøres.... Hver kveld når min to år datter legger seg, så begynner jeg å rydde opp, vaske...Prøver å få ordnen tilbake i huset... Når jeg er ferdig med det som må gjøres så vil jeg gjerne sette meg i verkstedet og prøve en ny ide eller bli ferdig med prosjekter som jeg startet for en stund siden, men da er det vel allerede så sent.... Og når det er bestillinger som venter i kø eller skolearbeid som henger etter så legger jeg meg ikke før klokka tre i hvert fall....Huff..... Jeg håper at du får en fin kveld i hvert fall og at du klarer å ta det med ro og hvile deg litt. Selv mammaer har behov for det av og til! :o)

SiriR sa...

Hi, hi, godt å høre at det er flere som lider av skal-bare-syndromet!

For en herlig samling erteposer du har laget, de er geniale å leke med:)

Refleksjon på livsvegen sa...

Dette var kjent..
Skal tru om det finst medisin for dette skal-berre-syndromet?

klem frå ei med tre store barn som har tenkt legge seg NO før ringane og rynkene vert større

ps: skal-berre-blogge litt fyrst ;-)

Whitebite sa...

jajaja..kjenner oss igjen ja.

Englehagen sa...

Kjenner meg igjen.Det sies jo at kreative mennesker jobber best på kvelds/natterstid.Det gjemmer jeg meg bak:) Så søte erteposer.De stoffene med epler og elefanter kjenner jeg igjen,men kan ikke huske fra hvor. De minner meg om barndom,men klarer ikke å plassere om jeg har hatt noe i de stoffene som liten.Rart for de vekker vage,vage minner :) Ha en flott fredag kveld!!!

Unknown sa...

Så flink du er! Kanskje ikke til å legge deg, men til alle andre små og store prosjekter! ;)
Ønsker deg og dine ei finfin helg!
Klem Carina

:) sa...

Hehe! Jeg lider mer av TAR DET I MORGEN-syndromet ... :-/

De skålene har jeg også. Kjempeskjønne, og tror faktis de kun kostet kr 12 (?) på sparkjøp :D

Anonym sa...

Hei

De erteposene virket supre. Har vært på utkikk etter sånne. Mulig å kjøpe noen av deg? Tanten min er naboen din og vi bor i samme by, så mulig å komme innom og handle.

Hilsen Maren

Kine sa...

Kjenner meg veldig igjen i det du skriver!
Så fine erteposer, slike vil jeg også lage en dag :)

God helg til dere!

g u r o sa...

Så herlege erteposar! Ein super idè! Og rett og slett ein fin ting å lage til små gutar og jenter som har bursdag, for eksempel.. :)

Kjenner godt til skal-berre-sjuka...men eg er så slappfisk om kvelden, at det er først i det eg kjem meg ut av godstolen og skal slepe meg ned i senga at eg skal berre. Skal berre vaske klede, skal berre skifte sengetøy (hah! gjett om det er populært når eg må ha hjelp til det midt på natta...hihi!), skal berre ditt og datt..! Eg er sikker på at det samme kjem til å skje i kveld, for det er så godt med alt som er gjort! :)

I helga skal eg lage stort familieselskap og ha barnedåp. Gler meg!

Ha ei fortreffeleg helg, skjønne du!

Rigmor sa...

å så man kan kjenne seg igjen i dette. Tror vi er slik alle sammen!! Men hvorfor ikke gjøre slikt når de sover, å så ha kvalitetstid med ungene ungene når de er våkne? :)
erteposer var kjempe ide, røper du hvor store de er kanskje? ha en flott helg :)

Berre Kristin sa...

Så fin blogg, gode idèar og velkjent skal-berre(-nett)- fenomen:) Er på oppdagingsferd i bloggverda, og dette var eit lyspunkt! Er sjølv ikkje så flink å fikla med nål og tråd, men er fint å sjå kva andre får til;) Har starta ein diktblogg der eg fiklar litt med ord i staden, kom gjerne innom om du vil!

KROnPRINSESSENE sa...

Så utrolig godt jeg kjenner meg igjen i første del av dette innlegget!
Umulig å komme seg i seng, og dertil slitne øyner og alt annet som følger med dagen etter... Og lærer visst aldri hi, hi. Ja, kan jo ikke annet enn å le av det...
Så herlige erteposer!
Enda en rå med deg som får produsert noe nattestid, verre med meg som surrer rundt i bloggverden, og bare ser på alt jeg skulle ha gjort ;)
Flink du er...
Ha en god helg du også og kos deg sammen med dine.
Klem

ReVinyl sa...

Erteposene var kjempefine! Jeg skal i bursdag snart til en jente på 3 år. Dette må jo være et perfekt nybegynnersyprosjekt for meg ;)

PS: vet heller ikke om jeg hadde klart å få forbi de l e k r e skålene....har vell ikke såkalt kjøpestopp, men mer bor4stkienlitenleilighetstopp ;)

I mårra skal vi kjøre til Rauland og være i flere dager med venner, gå på ski, spise god mat og drikke og ungene våre leke sammen. Gleder meg jeg!! Kos deg sammen med dine!!
Klæm

sivknivklestativ sa...

Skal bare, eller Albert Åberg som jeg kaller det :) Det er jo viktig å kose seg med det som man synes er artig, som små syprosjekt. Fine erteposer :)

Kristin B sa...

Hei Feen, de erteposene var knallfine! Så snill du er og lager til vennene til Alma også.
Du skriver så morsomt, måtte le av det med skålene, før du visste ordet av det så hadde du grabbet de med deg.. ha ha.. Sånn går det av og til med meg og :) Kos deg med de fine skålene og ha en strålende helg!

Gunnhild sa...

du har bare så mange lekre stoffer!!
erteposer er kjempemorsomt å leke med..og kan brukes til mye mer enn hva vi voksne kommer på :)

laget en haug med risposer til barnehagen vår i fjor..blir rett som det er imponert over hva de små kommer på å bruke dem til!

kjempeflott!

Fargebarn sa...

Jeg kjenner meg utrolig godt igjen i det med å bestemme seg for å legge seg tidlig. Det nytter ikke. KLokka blir alltid halv tolv-tolv før jeg kommer meg i seng. Men ikke fordi jeg må-bør vaske hus...hehe der lider jeg av...."kanskje til helga syndromet"

Herlige erteposer du har sydd!

Miranne sa...

Du er i godt selskap :o)

Davids Engle sa...

Stoffet med de små piger, der hænger vasketøj op, hvor har du købt det? Jeg kiggede begge de steder du nævnte, for jeg er da helt sløj med det. Du har sat nogle superfine stykker stof sammen - det er så charmerende:-)

Mette sa...

KJenner saaa godt igjen 'skal bare' syndromet... Ikke rart man blir stressa, nei!

Godt a vaere klar over det, sa kanskje man kan gjore noe med det..?
Erteposene var jo sa sote! Enkel moro bade for mor og heldige barn ;-)

Nina sa...

Kjære Linda ;). Takk for en oppbyggelig og god kommentar i går. Den og en kommentar gjorde at jeg tenkte - søren og - og kastet meg ut på dypt vann igjen.

Filosoferer litt i dag om jeg har en medfødt trang til å svømme i dypere farvann. Skrev et nytt innlegg - og skrev litt UT. Dobbeltdypt farvann.

Og du - slapp av med den mailen ;). Ting tar for veldig tid. Som for eksempel å farge vekk grå hår.

KLEM!!!!!!!!!! En god en.

Allis i Eventyrland sa...

For en skatt - også fra Europris da! :) De var helt nydelige!

Og erteposene var kjempefine de også, utrolig hvordan noe så enkelt kan fenge så mye. Det enkle er ofte det beste? :)

Ha en fin helg!

Anonym sa...

Så fine erteposer!
Beli helt inspirert jeg nå. Må bare lære meg litt mer om søm først.
Skal bare syndromet ja, det kjenner jeg godt til, som så mange andre... men, men sånn er det nå visst i disse dager. Man går aldri tom for ting å gjøre. Håper du enten får gjort mye i hælja eller at du får litt tid til å bare nyte og kose deg med familien.
God Hælj ;-)

ABE sa...

Herlig innlegg og mange kloke ord. Smiler lett gjenkjennende her jeg sitter og leser.

Fru Tuss sa...

Ja det var kjente ord ja, skal berre...

Eg er i tillegg gift med ein som til og med vert kalla Albert Åberg av si eiga mor.

Kule erteposar, sånne må eg lage!!

Camilla & Stig sa...

Såå fine erteposer! Og godt å lese-se at andre har samme syndrom som meg;)
Jeg husker godt at vi hadde slike poser på barneskolen, arti å se slike igjen. Nå har jeg sydd to selv, og flere kommer vel etterhvert, di var jo morsomme og raske og sy:D Dêt liker jeg! Og størstemann har allerede lekt mye med de. Ha en kjempefin helg videre:)

IdéSpiren sa...

Så fine erteposer! Der fikk jeg en god idé - må nok sy noen sånne til mine små når tiden tillater det. Ha en fortsatt strålende helg!

skb sa...

Eg har lenge tenkt å sy erteposar til ungane, men sidan eg skal-bare gjere så mange andre ting... så vert det aldri noko av :)

IdéSpiren sa...

Hei Linda!

Jeg ble skikkelig inspirert av erteposene dine, og ungene synes det var helt topp :)) Her kan du jo se resultatet når du får tid;
http://bollebill.blogspot.com/2011/02/erta-berta-sukkererta.html

God helg! :)

Kathinka sa...

Så flotte stoffer du har, og goooood smak! Kanskje vil du ta en titt innom nettbutikken min og se om du finner noe spennende der? ;-) hilsen kathinka

www.stoffmetervare.no

Related Posts with Thumbnails